De circulaire leerbox.
Volledig scherm
De circulaire leerbox. © RV

14 West-Vlaamse scholen pionieren volgend schooljaar met circulaire leerbox

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Wie wil een van de laatste West-Vlaamse karaokebars overnemen? “Sommige klanten hebben later zelfs een zangcarrière uitgebouwd”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Wie wil een van de laatste West-Vlaam­se karaoke­bars overnemen? “Sommige klanten hebben later zelfs een zangcarriè­re uitgebouwd”

  Meezingen met de karaoke, altijd ambiance gegarandeerd! Maar na zes jaar achter de toog van Bristol-The Mixx wil uitbaatster Marleen D’Hondt (49) het wat kalmer aan doen. Ze houdt er eind april mee op, maar de zoektocht naar nieuwe zaakvoerders van een van de weinige karaokebars in West-Vlaanderen start ze nu al op. “We hebben een héél trouw publiek.”