Een sfeerbeeldje van een eerdere editie.
Volledig scherm
Een sfeerbeeldje van een eerdere editie. © RV

11.trail zoekt helpende handen

 1. Dovy Natourcriterium herdenkt slachtoffers noodweer en prijst vaccinatievrijwilligers: “Kracht van de koers, de vrijwilligers en de solidariteit”
  Roeselare

  Dovy Natourcri­te­ri­um herdenkt slachtof­fers noodweer en prijst vaccinatie­vrij­wil­li­gers: “Kracht van de koers, de vrijwilli­gers en de solidari­teit”

  Het elfde Dovy Natourcriterium, gewonnen door groene trui Mark Cavendish, zal ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als de warmste editie tot nu toe. Niet alleen door de zomerse temperaturen, maar eveneens dankzij een beklijvende minuut stilte om de slachtoffers van het recente noodweer te herdenken en een symbolisch dankjewel aan de vele vrijwilligers in het vaccinatiecentrum door één van hen het startschot te laten geven.
 2. Acrobatie, theater of een snuifje kunst: Nieuwe vzw Cultus maakt van kasteel Blauwhuis culturele ‘speeltuin’ voor lokale verenigingen
  Izegem

  Acrobatie, theater of een snuifje kunst: Nieuwe vzw Cultus maakt van kasteel Blauwhuis culturele ‘speeltuin’ voor lokale verenigin­gen

  Van een tentoonstelling met werk van lokale kunstenaars over acrobatenacts tot theateracts rond historische figuren: Wie deze zomer al eens naar het kasteelpark Blauwhuis afzakt, zal zich duidelijk niet vervelen. Om van het kasteel, dat in september de deuren opent, nu al een culturele trekpleister te maken, pakt de nieuwe vzw Cultus de komende weken alvast uit met verschillende acts en evenementen.