Joke en haar ouders bleven niet onberoerd toen ze de cheque kregen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joke en haar ouders bleven niet onberoerd toen ze de cheque kregen. © Maxime Petit

1.300 kilo verkochte pannenkoeken bezorgen Joke (15) haar gedroomde handbike: “Binnen drie weken neemt ze deel aan Dwars door Beveren”

Beveren Kippenvelmoment dinsdagmiddag bij busbouwer VDL in Beveren. Een delegatie van het personeel overhandigde, samen met enkele plaatselijke verenigingen een cheque ter waarde van 5.670 euro, het resultaat van de verkoop van 1.382 kilo pannenkoeken, aan Joke Stragier (15) en haar ouders. Het meisje is sinds een fout gelopen operatie verlamd; maar blijft dromen van straffe sportieve prestaties. Met de ingezamelde centen kan Joke een handbike kopen die ze binnen enkele weken al wil inzetten tijdens het loopevent Dwars door Beveren. “Het is hartverwarmend om te zien wat er kan gebeuren als iedereen de handen in elkaar slaat”, aldus Peter Wauters van VDL Bus.

 1. Stad Roeselare huldigt topatleet Alexander Doom
  Roeselare

  Stad Roeselare huldigt topatleet Alexander Doom

  Roeselarenaar Alexander Doom is momenteel hot in de atletiekwereld. De Belgian Tornado werd vorig jaar vierde met de 4x400 meter op de Olympische Spelen in Tokio, maar liet ook dit jaar al meermaals van zich spreken. Zo werd Alexander in maart wereldkampioen met de Tornados in Belgrado én dook hij begin vorige maand onder de EK-limiet op de 400 meter in Genève. Bovendien kroonde hij zich vorig weekend voor het tweede jaar op rij Belgisch kampioen op de 400 meter. Al die straffe prestaties waren meer dan reden genoeg voor het Roeselaarse stadsbestuur om Alexander donderdagavond uit te nodigen voor een hulde in de VIP-lounge van sporthal Schiervelde.
 2. Gits krijgt terug een eigen supermarkt dankzij Geert Vandecapelle, zoon Victor (26) en boezemvriend Lukas (28): “Wachten tot na de rioleringswerken was geen optie”
  PREMIUM
  Gits

  Gits krijgt terug een eigen supermarkt dankzij Geert Vandecapel­le, zoon Victor (26) en boezem­vriend Lukas (28): “Wachten tot na de riolerings­wer­ken was geen optie”

  Sinds de sluiting van de Carrefour zit Gits nu al een jaar zonder eigen supermarkt, maar vanaf 13 oktober komt daar verandering in. Geert Vandecapelle, die ook de Proxy Delhaizes in Staden en Langemark runt, neemt er een derde zaak bij. Zijn zoon Victor (26) en diens beste vriend Lukas (28) worden de gezichten van de nieuwe supermarkt.