1. Zuidpand verdwijnt, Mandelhof verschijnt: tegen 2024 96 appartementen rond binnentuin langs Zuidstraat
  PREMIUM
  Roeselare

  Zuidpand verdwijnt, Mandelhof verschijnt: tegen 2024 96 appartemen­ten rond binnentuin langs Zuidstraat

  De Zuidstraat krijgt tegen 2024 een nieuw uitzicht. Het Zuidpand, in een vorig leven de Grand Bazar, wordt gesloopt en midden 2022 start bouwheer Skyline Europe er met de bouw van het Mandelhof, een gebouw met 96 appartementen waarvan drie maisonettes en een ruime binnentuin. “Die is de troef van het project en moet de Zuidstraat extra zuurstof geven”, aldus Wim Liebaut, projectverantwoordelijke bij Skyline Europe.
 2. Zomerbar Bar d’Or dicht tot 9 juli wegens overtreden coronamaatregelen
  PREMIUM
  Hooglede

  Zomerbar Bar d’Or dicht tot 9 juli wegens overtreden coronamaat­re­ge­len

  Zomerbar Bar d’Or, een initiatief van Enrique Espriet (21) van café De Commerce, moet tot en met 9 juli verplicht op de grendel omwille van het overtreden van de coronamaatregelen. Enrique vindt dit te drastisch, terwijl burgemeester Rita Demaré (CD&V) laat weten dat de zomerbar aanvankelijk een sluiting van een maand boven het hoofd hing. “De sluiting van twee weken is een signaal dat de zaakvoerder z’n verantwoordelijkheid moet nemen”, zegt ze.
 1. Kwetsbare Roeselarenaars gaan via Younited Cycling uitdaging aan om volgend jaar Vlaanderens Mooiste te fietsen: “Alcoholvrij dankzij dit project”
  Roeselare

  Kwetsbare Roeselaren­aars gaan via Younited Cycling uitdaging aan om volgend jaar Vlaande­rens Mooiste te fietsen: “Alcohol­vrij dankzij dit project”

  Roeselare is een bijzondere wielerploeg rijker. Younited Cycling is opgestart vanuit het team dak – en thuislozen van het Welzijnshuis Roeselare en biedt naast een wekelijkse fietstraining ook medische screenings, fietslessen en fietsherstellessen aan. Een ploeg van tien kwetsbare personen werkt op die manier niet alleen aan hun re-integratie, maar stoomt zich ook klaar om in 2022 deel te nemen aan Vlaanderens Mooiste en op termijn misschien zelfs aan de slag te gaan als seingever.
 2. Mathieu (34) van Lamon Traiteur maakt donderdag taco's voor Rode Duivels: “Maar wel zonder ajuin of look, want die veroorzaken winderigheid”
  PREMIUM
  Roeselare

  Mathieu (34) van Lamon Traiteur maakt donderdag taco's voor Rode Duivels: “Maar wel zonder ajuin of look, want die veroorza­ken winderig­heid”

  Mathieu Vanneste (34) van Lamon Traiteur op de Roeselaarse Grote Markt mag donderdagavond de Rode Duivels culinair in de watten leggen. In hun basecamp in Tubeke zal hij Lukaku en co huisgemaakte taco’s voorschotelen. Bovendien bereidt Mathieu elke dinsdag en woensdag het favoriete pastagerecht van ons nationale elftal dat ook jij kan proeven. “Ik kijk er vooral naar uit om onze Duivels te ontmoeten en ze nog veel succes te wensen tijdens het EK”, aldus een superfiere Mathieu.
 1. Vier 165ste verjaardag van Albrecht Rodenbach in geboortestad Roeselare, met vuurspektakel en tal van tochten in het spoor van de schrijver
  PREMIUM
  Roeselare

  Vier 165ste verjaardag van Albrecht Rodenbach in geboorte­stad Roeselare, met vuurspekta­kel en tal van tochten in het spoor van de schrijver

  Roeselare omhelst zijn grootste schrijver. Op 27 oktober is het precies 165 jaar geleden dat Albrecht Rodenbach er geboren werd. Vanaf woensdag 23 juni, exact 141 jaar na Rodenbachs dood, pakt z’n geboortestad uit met tal van activiteiten, van een heruitgave van een strip uit de jaren 50 over een vuurspektakel tot een nagelnieuwe fietstocht om de schrijver te vieren. Ontdek hier de initiatieven die creatief, vernieuwend en af en toe ook een beetje rebels zijn zoals ook de figuur Albrecht Rodenbach was.
 2. Sammy Vermaut kroont zich tot koning van Graaflijk Schuttersgild Sint Sebastiaan Rumbeke
  Rumbeke

  Sammy Vermaut kroont zich tot koning van Graaflijk Schutters­gild Sint Sebastiaan Rumbeke

  Het Graaflijk Schuttersgild Sint Sebastiaan Rumbeke organiseerde vorig weekend haar koningsschieting. Een verademing want door de coronamaatregelen moest de schuttersgilde vorig jaar noodgedwongen haar oefenschietingen, wedstrijden en de traditionele koningschieting te annuleren. Dat was een zeldzaamheid in de lange geschiedenis van de maatschappij die enkel tijdens de oorlogsjaren van vorige eeuw niet trouw kon blijven aan haar schietingen en tradities. Zondag kreeg Valerie Bouckaert, de koningin van 2019, uiteindelijk haar opvolger. Sammy Vermaut bleek de meest trefzekere schutter die in ronde 13 de koningsvogel kon afschieten en met fierheid tot koning werd gekroond.
 3. Nijpend tekort aan personeel bij Familiehulp, Giovanni (45) zoekt collega’s: “We doen meer dan ‘dweilke slaan’ en bieden ook luisterend oor”
  Izegem / Roeselare

  Nijpend tekort aan personeel bij Familie­hulp, Giovanni (45) zoekt collega’s: “We doen meer dan ‘dweilke slaan’ en bieden ook luisterend oor”

  Er is al lang vraag naar extra huishoudhulpen in onze streek, maar sinds begin dit jaar is het tekort acuut. Bij Familiehulp Dienstencheques uit Roeselare zoeken ze vijftien nieuwe werknemers. De job kampt helaas nog steeds met een … stoffig imago. “Nochtans is dit een heel mooi beroep”, meent Izegemnaar Giovanni Seynhaeve. “Klanten delen met ons hun vreugde en verdriet.”
 1. Sybren Baelde pakt meteen zege in eerste wedstrijd van seizoen: “En dat terwijl stage nog in mijn benen zat”
  triatlon

  Sybren Baelde pakt meteen zege in eerste wedstrijd van seizoen: “En dat terwijl stage nog in mijn benen zat”

  Aan de start verschijnen van je eerste wedstrijd van het seizoen en meteen als winnaar over de finish komen, er zijn maar weinig atleten die het presteren. Roeselarenaar Sybren Baelde slaagde afgelopen zondag in de halve triatlon van Lievegem in dat huzarenstukje. En nochtans was de tegenstand niet min en was de LTTD-atleet nog maar pas terug van een stage. “En die zat eigenlijk nog in mijn benen”, gaf Baelde na afloop toe.
 1. Ketnet Zomerzoektocht in Roeselare
  Roeselare

  Ketnet Zomerzoek­tocht in Roeselare

  Ketnet komt deze zomer met een coronaproof zomerzoektocht naar Roeselare. Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus palmen ze de Grote Markt in. Kinderen worden er uitgedaagd de Ketnet-code te zoeken terwijl ze het Hoodie-hoogteparcours trotseren, hun weg zoeken langs het Nachtwacht-hindernissenparcours of over het Hoppers-hinkstapspel huppelen. Alle Ketnetters die de juiste code gevonden hebben gaan naar huis met een cool Ketnet-gadget. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met een geweldige Ketnet Junior-hoek. De Ketnet Zomerzoektocht is gratis, maar omwille van de huidige corona-maatregelen moet je wel op voorhand een tijdslot reserveren. Dit kan pas vanaf 24 juli maar meer info vind je alvast via https://ouders.ketnet.be/evenementen/doe-mee-met-de-ketnet-zomerzoektocht.
 1. Van groenslingers over éénrichtingsverkeer tot fietsstraat: Ardooisesteenweg transformeert tegen eind 2022 tot veilige en aantrekkelijke boulevard
  Roeselare

  Van groenslin­gers over éénrich­tings­ver­keer tot fiets­straat: Ardooise­steen­weg transfor­meert tegen eind 2022 tot veilige en aantrekke­lij­ke boulevard

  Stad Roeselare wil de Ardooisesteenweg, vanaf het kruispunt met de Mandellaan richting centrum, omturnen tot een aantrekkelijke en groene toegangspoort tot de stad waar fietsers en voetgangers koning zijn. De invalsweg wordt tegen eind omgeturnd tot fietsstraat en vanaf supermarkt Carrefour zal je met de auto enkel nog richting station kunnen rijden. De plannen liggen maandag voor in de gemeenteraad en het is de bedoeling dat de nutwerken starten in de tweede helft van september.
 1. 11.trail zoekt helpende handen
  Roeselare

  11.trail zoekt helpende handen

  De organisatoren van de 11.trail zoeken helpende handen om achter de schermen mee te werken aan hun unieke sportevenement waarbij al lopend door unieke plaatsen centen worden ingezameld voor 11.11.11. Dit jaar organiseren ze op zondag 24 oktober de vijfde editie van de 11.trail en die zal opnieuw bestaan uit een tocht van 5 of 11 kilometer voor lopers en een tocht van 5 kilometer voor wandelaars. Inschrijven zal kunnen vanaf halfweg september, maar nu al wordt werk gemaakt van een topparcours. Wie als vrijwilliger een handje uit de mouwen sil steken kan zich aanmelden via roeselare@oww.be.
 2. Frans Vanzieleghem publiceert oorlogsdagboek van dwangarbeider uit Adegem: “Uitputting, honger en kou vormen de rode draad”
  Lichtervelde/Adegem

  Frans Vanzieleg­hem publiceert oorlogsdag­boek van dwangarbei­der uit Adegem: “Uitputting, honger en kou vormen de rode draad”

  Heemkundige Frans Vanzieleghem (82) zat niet stil tijdens de coronacrisis. Hij verdiepte zich het voorbije anderhalf jaar in het leven van oud-strijder Médard Van Waeyenberghe, de man van een nicht van zijn echtgenote. De Adegemnaar werkte voor de nazi’s als dwangarbeider aan de Atlantikwall in Noorwegen en hield daarover een dagboek bij.
 3. Roeselare verlengt relancesubsidie: nog tot eind jaar steun voor handelaars(verenigingen) die evenementen opzetten
  Roeselare

  Roeselare verlengt relancesub­si­die: nog tot eind jaar steun voor handelaars(verenigingen) die evenemen­ten opzetten

  Stad Roeselare verlengt het subsidiereglement waarmee handelaars(verenigingen) ondersteunt worden bij het organiseren van evenementen. Dat subsidiereglement werd in mei vorig jaar goedgekeurd door de gemeenteraad in het kader van het relanceplan voor de retail. Concreet is er sprake van een subsidiëring van 50% van de uitgaven nodig voor het evenement met een maximum van 2.000 euro en ook de mogelijkheid om goedkoper stadsmaterialen te huren. Het originele subsidiereglement koppelde de betoelaging aan evenementen georganiseerd tot en met 30 juni 2021. Maar door de coronacrisis konden er de voorbije maanden amper evenementen plaatsvinden. Om de handelaars optimaal te ondersteunen verlengt de stad deze periode tot 31 december 2021. De wijziging van het subsidiereglement ligt maandag ter goedkeuring op tafeltijdens de gemeenteraadszitting.
 4. Bijna 2.000 vierkante meter extra groen voor Kerelsplein
  Roeselare

  Bijna 2.000 vierkante meter extra groen voor Kerels­plein

  Stad Roeselare heeft plannen klaar voor een grondige renovatie van het Kerelsplein in de Acaciastraat. Dat de kleuter- en hoofdspeelzone vernieuwd worden, kon je eerder al in deze krant lezen. Maar het Kerelsplein wordt ook stevig vergroend. Er wordt ongeveer 1.943 vierkante meter extra groen aangeplant die een boost geven aan de biodiversiteit en als extra visuele - en geluidsbuffer dienen. Er is sprake van het aanplanten van 3.132 struiken, 489 haagplanten en twee hoogstammige bomen.
 1. Ramses II gooit na ruim dertig jaar de handdoek, door corona: “Een overnemer? Niemand staat nu te springen om nachtcafé te openen”
  PREMIUM
  Izegem

  Ramses II gooit na ruim dertig jaar de handdoek, door corona: “Een overnemer? Niemand staat nu te springen om nachtcafé te openen”

  Het in Izegem en omstreken bekende jongerencafé Ramses II sluit na ruim dertig jaar de deuren. De coronacrisis deed het nachtcafé de das om. Vanaf 27 juni mogen horecazaken open blijven tot 1 uur ‘s nachts, maar voor wie leeft voor het nachtleven is dat te vroeg. “Wie de zaak kent, weet dat je hier niet zomaar een dagcafé van maakt”, zegt uitbater Sebastien Vanwynsberghe (40).
 2. Audiokunstproject op Krottegem grijpt nieuwe kans tijdens zomermaanden
  Roeselare

  Audiokunst­pro­ject op Krottegem grijpt nieuwe kans tijdens zomermaan­den

  Het audiokunstproject ‘Sounds of our Cities’ wordt tijdens de vakantiemaanden hervat. Dear Hunter streek begin 2020 neer op de wijk ‘over statie’ maar door de coronacrisis moest de stekker tijdelijk uit het project getrokken worden. Nu is er een nieuw actieplan. De vele fysieke partnermeetings werden vervangen door online overleg en kennismaking. Toch blijft iedereen hoopvol om straks het project ook zichtbaar te maken op Krottegem. Zo hoopt Dear Hunter tijdens de vakantiemaanden hun werk op Krottegem af te maken. De artiesten hopen om de wijk fysiek te kunnen bezoeken en er gedurende korte tijd te werken aan hun audiokunstproject. Tegen begin september moeten ze hun audiokunst klaar hebben om rond de herfstvakantie en in november dit terug te geven aan de buurt.
 3. Man (42) dringt woning ex binnen en probeert haar te wurgen: “Ben zelf gechoqueerd door wat ik heb gedaan”
  PREMIUM
  Brugge / Roeselare

  Man (42) dringt woning ex binnen en probeert haar te wurgen: “Ben zelf gecho­queerd door wat ik heb gedaan”

  Een 42-jarige man uit Brugge is begin dit jaar binnengeraakt in de woning van zijn ex-vriendin in Roeselare en heeft geprobeerd om haar te wurgen. De vrouw kon zich verzetten met haarlak en tierde de longen uit haar lijf. Toch raakte ze even bewusteloos. “Ik wilde een bevestiging van mijn vermoeden dat ze me bedroog”, zei de man tegen de rechter.
 4. WZC De Zilverberg zoekt via oriënterend kortverblijf oplossing op maat voor ouderen in crisissituatie
  Rumbeke

  WZC De Zilverberg zoekt via oriënte­rend kortver­blijf oplossing op maat voor ouderen in crisissitu­a­tie

  De Zilverberg start op 1 juli als allereerste woonzorgcentrum in Roeselare met oriënterend kortverblijf. Met deze nieuwe dienstverlening openen ze hun deuren tijdelijk voor ouderen die zich thuis in een moeilijke situatie bevinden of die na een verblijf in het ziekenhuis tijdelijk extra zorg en ondersteuning nodig hebben. “Tijdens een periode van 14 tot 60 dagen duwen we de pauzeknop in en gaat ons multidisciplinair team samen met de zorgvrager op zoek naar een toekomstscenario op maat”, zegt Ilse Claeys, directeur bewonerszorg van De Zilverberg.
 1. Tijdelijke verkeersmaatregelen door batjes
  Roeselare

  Tijdelijke verkeers­maat­re­ge­len door batjes

  Van vrijdag 25 juni tot en met maandag 28 juni vinden de Roeselaarse Batjes plaats. Die commerciële hoogdagen gaan gepaard met enkele tijdelijke verkeersmaatregelen. Zo geldt er op vrijdag 25 juni een parkeerverbod in de Ooststraat. Op zaterdag 26 en zondag 27 juni geldt er van 10 tot 21 uur een parkeerverbod en is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Ooststraat en zijstraten, de Noordstraat tot aan De Munt, de Manestraat tot aan de Vrouwestraat, de Jan Mahieustraat tot aan de Garenstraat, de Delaerestraat tot aan de Sint-Alfonsusstraat en de Grote Markt tot het Sint-Michielsplein. Na 21 uur is er op beide dagen wel doorgaans verkeer mogelijk. Daarnaast geldt er een parkeerverbod op het Polenplein van zaterdag 26 juni om 6 uur tot en met zondag 27 juni om 21 uur en is het vanaf dinsdag 22 juni om 14 uur tot en met dinsdag 29 juni om 14 uur verboden te parkeren op de Grote Markt.
 2. Vrije Centrumschool steunt sociale doelen
  Roeselare

  Vrije Centrum­school steunt sociale doelen

  Vrije Centrumschool Roeselare gaf negen sociale doelen een financiële duw in de rug. Ze sprokkelden hiervoor centen bijeen tijdens hun solidariteitsdag tijdens de vastenperiode. “Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan het werken naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Want er is genoeg voor iedereen”, zegt directeur William Doom. “Delen en herverdelen wordt op die dag altijd in de kijker geplaatst. Hierbij wordt ook telkens een (geld)inzamelactie gehouden. De toewijzing van de ingezamelde centen zou gebeuren in april 2020, maar corona stak daar een stokje voor.” Maandag werden uiteindelijk afgevaardigden van Broederlijk Delen, Welzijnszorg, 11-11-11, de Kerit, het Mannahuis, Elim, de Trompet, de Graancirkel en de zoutmijnkinderen in India uitgenodigd in vestigingsplaats Polenplein waar ze alleen een cheque van 500 euro kregen.
 3. V8 Brothers Village verhuist van Gits naar Zarren, maar beperkt tickets tot 1.500 per dag: “We willen vermijden dat we mensen moeten teleurstellen”
  Zarren/Gits

  V8 Brothers Village verhuist van Gits naar Zarren, maar beperkt tickets tot 1.500 per dag: “We willen vermijden dat we mensen moeten teleurstel­len”

  Na acht succesvolle edities op het domein van Dominiek Savio strijkt het V8 Brothers Village dit jaar op 3 en 4 juli neer op een weide in de Vlaestraat in Zarren. De kaartenverkoop wordt bewust gelimiteerd, maar de rockabilly-en oldtimertweedaagse, die in 2019 nog 8.000 man naar Gits lokte, wordt sowieso het allereerste grote zomerevenement in onze regio.
 1. Steven vereeuwigt 70 biermerken op imposante mural bij Dranken Jo: “Elk biertje dat ik schilderde, moest eerst geproefd en goedgekeurd worden”
  PREMIUM
  Roeselare

  Steven vereeuwigt 70 biermerken op imposante mural bij Dranken Jo: “Elk biertje dat ik schilderde, moest eerst geproefd en goedge­keurd worden”

  200 werkuren, 70 biermerken en een muur met een oppervlakte van ruim 100 vierkante meter. Dat is kort samengevat het muurschilderij dat de Roeselaarse kunstenaar Steven Selschotter de voorbije maanden realiseerde op de gevel van Dranken Jo, de drankenhandel van Jo van Heesbeke langs de Populierstraat. “Veel brouwers zijn gecharmeerd. Ik hield al enkele gratis bakken bier over aan het werk”, lacht Jo.
 2. Giovanni Nowé (TC Rumbeke): “Super om opnieuw toernooiplezier te beleven”
  tennis

  Giovanni Nowé (TC Rumbeke): “Super om opnieuw toernooi­ple­zier te beleven”

  De toernooimolen in het tennis is gelukkig opnieuw aan het draaien. Na de finales zondag op TC Rumbeke is het nu volle bak op TC Alexander, waar zondag het dubbeltoernooi aan haar epiloog toe is. Zondag stond de 52-jarige in Gits wonende Giovanni Nowé in zijn eigen TC Rumbeke op het hoogste schavotje. Samen met Nick Opbrouck van TC Gaverkasteel werd hij de primus in de reeks dubbel mannen 90 punten.