1. Balletdanseres Sofie (24) aan de slag bij Staatsballett Hannover: “Na zes seizoenen in Nürnberg tijd voor een nieuwe creatieve uitdaging”
  PREMIUM
  Roeselare

  Balletdan­se­res Sofie (24) aan de slag bij Staatsbal­lett Hannover: “Na zes seizoenen in Nürnberg tijd voor een nieuwe creatieve uitdaging”

  De Roeselaarse ballerina Sofie Vervaecke (24) zet een nieuwe stap in haar carrière. Na zes seizoenen in de Staatsopera van Nürnberg te hebben gedanst, gaat ze vanaf 25 augustus aan de slag bij het ballet van de Staatsopera van Hannover onder leiding van de gerenommeerde choreograaf Marco Goecke. “Hij had me al meermaals gevraagd, maar nu pas vond ik de tijd rijp om de overstap te maken. Bovendien moet ik ook voorzichtig beginnen denken aan m’n toekomst na het dansen”, aldus Sofie die momenteel eventjes op vakantie is in haar thuisstad.
 2. Hamburgerrestaurant Flooh’s schakelt versnelling hoger in Sint-Alfonsusstraat: “Opvallende gevel, overdadig interieur, vernieuwd menu en uitgebreid concept”
  PREMIUM
  Roeselare

  Hamburger­res­tau­rant Flooh’s schakelt versnel­ling hoger in Sint-Alfonsus­straat: “Opvallende gevel, overdadig interieur, vernieuwd menu en uitgebreid concept”

  De opvallende oranje gevel in de Sint-Alfonsusstraat al opgemerkt? Op deze locatie heropent hamburgerrestaurant Flooh’s op vrijdag 19 augustus de deuren. Florence Bruneel (29) en Alexis Vandemoortele (32) waren met hun homemade burgers tot voor kort om de hoek te vinden in de Delaerestraat maar waren toe aan een volgende stap in hun culinair avontuur. Ze kozen voor een overdadige inrichting, een andere beleving en een vernieuwd menu. “Je kan hier zowel terecht voor een snelle hap als een totaalbeleving van cocktail tot dessert”, zeggen de vriendinnen.
 3. Reetje op zoek naar water, gewassen verschralen onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden
  West-Vlaanderen

  Reetje op zoek naar water, gewassen verschra­len onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden

  Akkers worden woestijnen, vissen spartelen in opdrogende vijvers, landbouwers zien hun gewassen sterven door een gebrek aan water. De droogte laat zich voelen in West-Vlaanderen, voor landbouw, mens en dier. “Voor het drinkwater is de toestand ernstig, maar niet precair”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Een stand van het water in de kustprovincie. En 17 foto’s, de voorbije week genomen door onze fotografen in West-Vlaanderen.
 1. Roeselaars museum steekt kleedkamer van Kraftwerk in KOERSkleedje
  Roeselare

  Roeselaars museum steekt kleedkamer van Kraftwerk in KOERSkleed­je

  Unieke kans voor KOERS, het Roeselaarse Museum van de Wielersport. De organisatie van de Lokerse Feesten vroeg het museumteam om de kleedkamer van de legendarisch Duitse elektroband Kraftwerk, die vrijdag op de mainstage stond van het festival, aan te kleden. “De bandleden zijn ook zot van de koers, denk maar aan hun single ‘Tour de France’”, aldus het museum op hun sociale media. “Dus, dachten ze bij Lokerse Feesten, laat ons aan KOERS vragen om de kleedkamer van Kraftwerk in te richten! En zo maakt de elektroband straks kennis met wielertruien van enkele van hun landgenoten (Olaf Ludwig, André Greipel, Rudi Altig) en een fiets van ‘der größte Rennfahrer der Radsportgeschichte’: Eddy Merckx.”
 1. Arch Enemy, Pat Krimson, Samson of Flip Kowlier? Ontdek deze heel uiteenlopende festivaltips in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Kortrijk/Tielt/Roeselare/Beselare/Avelgem

  Arch Enemy, Pat Krimson, Samson of Flip Kowlier? Ontdek deze heel uiteenlo­pen­de festival­tips in het zuiden van West-Vlaanderen

  Een fris pintje en een optreden? Dan moet je in het verlengde weekend van 13, 14 en 15 augustus in het zuiden van West-Vlaanderen zijn. Het aanbod is even divers als indrukwekkend. De metalheads onder ons zakken straks ongetwijfeld af naar Kortrijk, maar Alcatraz is niet het enige festival dat voor de deur staat. We pikten er vijf uit die qua genres en publiek mijlenver uit elkaar liggen, maar stuk voor stuk de moeite waard zijn. Het belooft snikheet te worden, dus vergeet je zonnecrème niet!
 1. Zijn ballonnen fleurden tal van huwelijken op, nu kiest Anthony zelf voor de liefde
  PREMIUM
  Roeselare

  Zijn ballonnen fleurden tal van huwelijken op, nu kiest Anthony zelf voor de liefde

  Hij fleurde de kampioenenviering van Club Brugge op en zorgde voor dat feestelijk extraatje tijdens het huwelijk van Debby Pfaff, maar nu laat Anthony Jacobs (46) van Jacobs Ballonnen zijn zaak na 13 jaar over. De speciaalzaak in ballondecoraties bracht Anthony de liefde voor wie hij straks opnieuw naar de zee verkast. “Ik ga er aan de slag als havenarbeider en dat is helaas niet te combineren met de ballonnen”, aldus Anthony.
 2. Cinthy wil lievelingshond Laika met operatie redden: “Zij was er op moeilijke momenten voor mij. Nu wil ik er voor haar zijn”
  PREMIUM
  Izegem

  Cinthy wil lievelings­hond Laika met operatie redden: “Zij was er op moeilijke momenten voor mij. Nu wil ik er voor haar zijn”

  Dat een band tussen baasje en huisdier immens sterk kan zijn bewijzen Cinthy Waegebaert en haar hond Laika. De Izegemse heeft een chronische ziekte waardoor ze niet optimaal meer kan bewegen, maar vindt dankzij haar Mechelse herder nog veel levensvreugde. Alleen sukkelt Laika al een eind met zijn knieën en dringt een operatie zich op. Cinthy hoopt met een steunactie nu genoeg geld op te halen om dat mogelijk te maken. “Anders moet ik hem laten inslapen en dat kom ik nooit te boven”, klinkt het.

Uit-tips Zuid-West-Vlaanderen

 1. Schooldirecteur Elias ontpopt zich als ene helft van DJ-duo Tuff Luv: “Volgend schooljaar geef ik wellicht een workshop aan leerlingen”
  PREMIUM
  Rumbeke / Izegem

  Schooldi­rec­teur Elias ontpopt zich als ene helft van DJ-duo Tuff Luv: “Volgend schooljaar geef ik wellicht een workshop aan leerlingen”

  Een schooldirecteur die dit weekend plaatjes draait op het nieuwe dancefestival Speelkwartier: op papier is het alvast een goede match, maar wie verder kijkt ziet wel meer gelijkenissen tussen het beroep en de hobby van Elias Rommens (31), die met goede vriend Willem Helsmoortel (36) DJ-duo Tuff Luv vormt. “Leerlingen vinden mijn hobby wel leuk, dus volgt er straks wellicht een DJ-workshop in de middagpauze.”
 1. Organisatie Parkies roept op geen peuken op de grond te gooien
  Roeselare

  Organisa­tie Parkies roept op geen peuken op de grond te gooien

  Nog deze vrijdag en volgende week kan je genieten van een gratis Parkies-concert in het Roeselaarse Sint-Sebastiaanspark. Met de droogte en de hoge temperaturen in het achterhoofd lanceert de organisatie via hun sociale media een oproep aan hun bezoekers om zeker geen peuken op de grond te gooien. Dit niet alleen omwille van het risico op brandgevaar. “We zijn een groen festival met een hart voor de natuur, dus hopelijk kunnen we op jullie steun rekenen”, klinkt het. Deze week staat ABBA4U op de Parkies in Roeselare, volgende week sluit Gers Pardoel de reeks concerten af.
 2. Lauren Vanlerberghe na tegenslag zeventiende op het WK voltige, haar paard Hollywood bleek niet fit genoeg
  ROESELARE/DADIZELE

  Lauren Vanlerberg­he na tegenslag zeventien­de op het WK voltige, haar paard Hollywood bleek niet fit genoeg

  Lauren Vanlerberghe uit Roeselare eindigde in Herning (Denemarken) op het wereldkampioenschap voltige zeventiende. Ze kon niet deelnemen met de merrie Hollywood van Sophie van Hooydonck omdat het paard na het lange transport niet fit genoeg bleek. “Mijn reservepaard viel daar plots ook uit”, vertelt Lauren (25) die vaak bij haar vriend in Dadizele verblijft. “Gelukkig kon ik van het team Denemarken hun reservepaard Crixus gebruiken.”
 3. Toptechnologie van BO-Solutions in nieuwe Belgische zonnewagen
  Roeselare

  Toptechno­lo­gie van BO-Solutions in nieuwe Belgische zonnewagen

  De nieuwste zonnewagen van het Agoria Solar Team is vertrokken naar Zuid-Afrika. Een jaar lang werkten 31 ingenieursstudenten van de KU Leuven aan de wagen om er in september mee deel te nemen aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. BO-Solutions, het Roeselaarse maakbedrijf van metalen precisie onderdelen, is ondertussen al voor de achtste keer op rij leverancier, partner en believer van de studenten en hun wagen.
 1. Gratis toneel van eigen bodem in het stadspark
  Roeselare

  Gratis toneel van eigen bodem in het stadspark

  Negen toneelverenigingen brengen op zondag 21 augustus tussen 14 en 18 uur heerlijk theater in openlucht. Theater ’t Souffleurke, Spiegeltheater, Koninklijke Toneelgilde Volksveredeling, AMA-Producties, Toneelclub Ten Elsberge, Bruistheater, Kinky & Co en Rap van Tong brengen in het Roeselaarse stadspark namelijk toneel van eigen bodem. Allen nemen een eigen locatie in binnen het stadspark, van het Noordhof tot aan de Zwarte Leeuwstraat. Elke toneelgroep treedt zes keer op: om 14, 14.45, 15.30, 16.15, 17, 17.45 uur en elke voorstelling duurt ongeveer 15 minuten. Het volledige overzicht met alle voorstellingen is te vinden op https://visitroeselare.be/nl/zien-en-doen/kunst-cultuur-en-muziek/theater-in-het-park-. Aan de hand daarvan kan je je eigen programma samenstellen en een hele namiddag gratis genieten. Inschrijven is niet nodig.
 1. Cursus om mensen van hun verlegenheid af te helpen
  Roeselare

  Cursus om mensen van hun verlegen­heid af te helpen

  Ben je enigszins verlegen, leg je moeilijk nieuwe sociale contacten en zoek je een grotere assertiviteit? De Vereniging voor Verlegen Mensen organiseert dit najaar een cursus in Roeselare. Dit op zaterdagochtend en gedurende 16 weken. De cursus bestaat uit twee modules. In de eerste komen onder meer situaties van verlegenheid, het negatief zelfbeeld, irrationele denkfouten, objectieve waarneming, en de eigen positieve kwaliteiten aan bod. Tijdens de tweede module ligt de focus op assertiviteit. De theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen. De eerste les is voorzien op 1 oktober, maar op 24 september is er nog een infomoment. Geïnteresseerd? Neem dan contact op via cursus.roeselare@vvm-vzw.be of neem een kijkje op www.vvm-vzw.be.