Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Witsel: "Zeker dat Hazard zal antwoorden. Ze mogen mijn handen afhakken als het niet waar is"

'Les petits Belges' zijn in Frankrijk. Geland in hun knalrode vliegtuig met gele drietand. Gekomen om te winnen. "Iedereen heeft schrik van ons en wij van niemand." Ziedaar de 'état d'esprit' van schaduwkapitein Axel Witsel. Acht jaar na zijn debuut in een halflege Heizel reist hij met de Rode Duivels naar een EK in de hoop er geschiedenis te schrijven. Wij gingen met hem zitten voor een uitgebreid 'uitzwaai-interview'.

 1. Wat als.. onze verdedigende middenvelder ouderwets voetbalt, Marc?

  Wat als.. onze verdedigen­de middenvel­der ouderwets voetbalt, Marc?

  Met welk gevoel stapt Marc Wilmots vandaag het vliegtuig richting Bordeaux op? Het voorbije jaar zijn de zeges waar vertrouwen uit geput kan worden schaars geweest. Gokje: hij dommelt in tijdens de vlucht en droomt van die ene middag in het Stade de France. Daar speelden zijn Rode Duivels exact een jaar geleden een - dixit Wilmots - "totaalmatch". Of toch niet? Wij herbekeken de 'demonstratie' en zagen vier nijpende - en nog steeds actuele - pijnpunten.
 2. En of u verlangt naar nieuwe gezichten: HLN-surfer zet Theate, De Ketelaere en Vanzeir in basiself
  Rode Duivels
  4

  En of u verlangt naar nieuwe gezichten: HLN-sur­fer zet Theate, De Ketelaere en Vanzeir in basiself

  En of de HLN-lezer uitkijkt naar nieuwe gezichten bij de Rode Duivels. 3.320 surfers brachten hun stem uit wie zíj vanavond aan de aftrap willen zien staan in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. U kiest voor Casteels in doel en hoopt achteraan dat Theate zijn debuut mag maken. Dat geflankeerd door Vertonghen en Boyata. Op het middenveld de vertrouwde tandem De Bruyne-Witsel met als vleugelspelers T.Hazard en Saelemaekers - u beloont hem voor zijn gezwinde invalbeurt tegen Estland. In de voorlinie gooit u alle vertrouwde namen overboord. Geen Mertens, Benteke of Carrasco, wél De Ketelaere, Trossard en Vanzeir. De Ketelaere dus als ‘nummer 9', een positie waar bondscoach Martínez zijn twijfels over heeft.