Roberto Martínez.
Volledig scherm
Roberto Martínez. © Photo News

“We moeten deze generatie meer appreciëren”: bondscoach Martínez vindt dat we verder moeten kijken dan de lege prijzenkast van Rode Duivels

Rode DuivelsRoberto Martínez kreeg al meermaals het verwijt te conservatief te zijn in de selectiekeuze. Maar voor de laatste WK-kwalificatiewedstrijden treedt hij uit zijn comfortzone. In een gesprek met Gilles De Bilde voor VTM Nieuws vertelt de bondscoach over die geleidelijke vernieuwing, maar ook over de huidige ‘Gouden Generatie’ die nog maar één kans heeft om een trofee te pakken. “Deze generatie staat of valt niet met zilverwerk. We moeten deze ploeg meer appreciëren.” 

41 reacties

 • Benny Wouters

  6 maanden geleden
  Er had al langer jongere spelers ingepast moeten worden
 • Kurt Lambrecht

  6 maanden geleden
  Zijn eigen wanprestatie wat goed praten…zielige vent jongens
 • nico baelde

  6 maanden geleden
  Ik ga dat verhaal ook vertellen op mijn werk : niets verkopen maar zeggen aan mijn baas dat hij verder moet kijken dan de verkoopcijfers, dat ik het verkoopplatform in het bedrijf veranderd heb. Eens kijken of hij mij hier ook 3 miljoen voor per jaar zal betalen.
 • Watcher

  6 maanden geleden
  Dan hadden we ook geen trainer nodig gehad die 3 miljoen per jaar verdient als het toch maar is om verder te kijken dan "prijzen pakken"
 • Lieve Burssens

  6 maanden geleden
  een meester in het verdoezelen van zijn eigen tekortkomingen.
 1. Martínez: “Denken dat België en Kroatië zomaar doorstoten is fout” - Alderweireld: "Laat ons in schaduw maar voor verrassing zorgen”
  Play
  WK voetbal
  3

  Martínez: “Denken dat België en Kroatië zomaar doorstoten is fout” - Alderwei­reld: "Laat ons in schaduw maar voor verrassing zorgen”

  Kroatië, Marokko en Canada. Dat zijn de drie tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK in Qatar. Bondscoach Roberto Martinez verwacht moeilijke wedstrijden: “Als we niet op ons best zijn, krijgen we problemen in deze groep.” Ook Toby Alderweireld, actief in de Qatarese competitie, is op zijn hoede: “Lastig, maar op een WK zijn er nu eenmaal geen makkelijke matchen.”
 2. Mulder en Degryse over povere De Ketelaere: “Heeft hij dat geleerd van een Nederlander? Geef mij de schuld maar, ja!”
  Play
  Rode Duivels
  75

  Mulder en Degryse over povere De Ketelaere: “Heeft hij dat geleerd van een Nederlan­der? Geef mij de schuld maar, ja!”

  Charles De Ketelaere was naast Arthur Theate en Alexis Saelemaekers een van de drie jonge en relatief nieuwe Rode Duivels die zijn kans kreeg in Dublin, maar overtuigen deed ‘CDK’ niet. Een 5 op 10 gaven we hem in ons rapport. “Het was al te vaak net niet, hij had te weinig impact op het spel en was zoekende”. Ook in de VTM-studio was de aanvaller van Club een thema bij analisten Jan Mulder, Marc Degryse en Heleen Jaques.