De selectiepolitiek van Martínez kleurde vaak opvallend Anderlechtkleurig.
Volledig scherm
PREMIUM
De selectiepolitiek van Martínez kleurde vaak opvallend Anderlechtkleurig. © PN

Waarom selectie Roberto Martínez ondanks slechte resultaten Anderlecht toch vaak paars-wit kleurde: “Hij wist waar het naartoe moet”

De spotlight stond op Roberto Martínez, bondscoach van de Rode Duivels. Zijn impact was misschien nog groter als technisch directeur. Hij renoveerde, structureerde, investeerde én keek naar de toekomst. Met geregeld jongeren van Anderlecht in de selectie, wat hem de laatste jaren geregeld op kritiek kwam te staan. Lees mee hoe Roberto Martínez nog lang na zijn vertrek z’n stempel op het Belgische voetbal zal drukken.

57 reacties

 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Vriendjespolitiek en conservatief tot de laatste minuut van zijn coaching ...🤨...👎
 • Ivan De Bakker

  4 maanden geleden
  Och Albert, Neerpede is al lang passée, net als gans RSCA. Het probleen van Neerpede is dat het een kindjesfabriek is. Van zodra een manneke twee keer goed tegen een bal stampt wordt ie geforceerd tot en met om hem zo snel mogelijk verkocht te krijgen. Neem de statistieken er maar bij, elk mirakelspelertje van Neerpede ligt tijdens zijn carrière meer in de lappenmand dan wat anders. de kindertjes krijgen gewoon geen tijd om te ontwikkelen. Quick win voor RSCA. Slecht voor het voetbal.
 • Albert de Lovendeghem

  4 maanden geleden
  Als de bondscoach géén spelers zou opstellen met een Neerpede verleden, dan spelen de Rode Duivels op het niveau van Andorra, Luxemburg en andere dwergstaatjes. De realiteit is er nu eenmaal, Anderlecht heeft de meeste jonge Belgische talenten. Zij durven erin investeren, de andere ploegen kopen liever in uit andere landen.
 • eric debanne

  4 maanden geleden
  Als alles en iedereen met een paars-witte achtergrond dan toch niet voldoetn, noem dan eens 11 Belgische spelers die dan beter zijn.
 • Luc Waterschoot

  4 maanden geleden
  Alleen maar respect voor Roberto, zeker als mens, maar je moest wel de jeugd wat sneller inschakelen!
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. EXCLUSIEF. Charles De Ketelaere: “Mijn periode sinds die derde titel bij Club? Teleurstellend”
  12

  EXCLUSIEF. Charles De Ketelaere: “Mijn periode sinds die derde titel bij Club? Teleurstel­lend”

  Door de interlandpauze bij de Rode Duivels is Charles De Ketelaere (22) even weg uit Milaan, waar hij een moeilijk seizoen beleeft. In een exclusief gesprek met HLN en VTM praat ‘CDK’ over de lastige periode die hij doormaakt. Twijfelen aan zichzelf doet hij niet, maar... “Of die nul weegt? Tuurlijk wel. Daar ga ik niet over liegen.” Verder heeft de middenvelder het over de steun van ploegmaats, de teneur in de (Italiaanse) media en zijn rol in de EK-kwalificatiecampagne. “Als ik bij AC Milan een belangrijke speler word, zal ik ook als international een belangrijke speler worden.”
 1. Hoeveel Dries Mertens zit er in Leandro Trossard? “Je kan ze overal neerplanten, ze groeien toch”
  PREMIUM
  3

  Hoeveel Dries Mertens zit er in Leandro Trossard? “Je kan ze overal neerplan­ten, ze groeien toch”

  De Rode Duivels doen het zonder hun nationale troetelbeer Dries Mertens (35). Tip voor wie in een groot, nostalgisch gat dreigt te vallen: kijk met toegeknepen ogen naar Leandro Trossard. Ook een dribbelaar in zakformaat. Via de bodem van het profvoetbal de vraagtekens weggespeeld richting de Europese top. HLN sprak met drie kroongetuigen uit hun carrière met de vraag: hoeveel Dries zit er in Leandro? “Ze hebben van hun nadeel net een voordeel gemaakt.”
 2. “Hoe goed zijn jonkies als Onana en Lukebakio op dít niveau?”: voor onze chef voetbal is match tegen de Mannschaft meer dan een gewone oefenpot
  PREMIUM
  16

  “Hoe goed zijn jonkies als Onana en Lukebakio op dít niveau?”: voor onze chef voetbal is match tegen de Mannschaft meer dan een gewone oefenpot

  “Eindelijk nog eens een testcase”, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier over de oefenmatch van de Rode Duivels van vanavond tegen Duitsland. “Het hernieuwde enthousiasme dat vorige vrijdag in Stockholm het levenslicht zag, vraagt om een vervolg”, klinkt het. “Jonkies als Onana, Lukebakio en Lavia, hoe goed zijn ze op dít niveau tegen een grootmacht als Duitsland?”