Cherchesov in een onderonsje met Martínez in Sint-Petersburg. Het tactische steekspel tussen beide bondscoaches is nu al gestart.
Volledig scherm
Cherchesov in een onderonsje met Martínez in Sint-Petersburg. Het tactische steekspel tussen beide bondscoaches is nu al gestart. © AFP

Waarom deze Rusland - België niet dezelfde partij zal zijn als die straks op het EK

Rode DuivelsNu België na de 1-4 in Rusland zeker is van groepswinst en het statuut van reekshoofd, weten we ook dat de Duivels straks zo goed als zeker in een EK-poule met opnieuw de Russen zitten. Een gegeven dat duidelijk al tactisch speelde in deze wedstrijd in Sint-Petersburg. Al is de slotconclusie van bondscoach Stanislav Cherchesov, op de vraag hoe je tegen dit België moet spelen: “Je speelt er beter helemaal niet tegen.”

3 reacties

 • Marc Camp

  1 jaar geleden
  Wees eerlijk, de eerste goal was een mooie aanval waar je als Rusland gewoon te kijk stond. Een prachtige actie van De jonge Hazard eindigend met een pracht schot. Een mooi moment waarop hij zich vrijspeelde en binnen knalde kan je niet gaan zeggen dat je hier een fout maakte. Wat wel bedroevend is, is dat Rode duivels gewoon in de tweede helft begon te slabakken. Hier had Rusland van kunnen profiteren, iets dat ze niet goed deden.
 • Carlos Simonis

  1 jaar geleden
  De Rode Duivels speelden zoals de Fransen op het WK, veel mensen achter de bal, heel defensief om vervolgens met een snelle counter, die ze geweldig uitvoeren. Logisch dat Courtois weinig of geen doelpunten tegen krijgt. Het is een geweldige keeper, maar zal bij een aanvallende ploeg veel problemen kennen. De Rode Duivels gaan met dit voetbal het EK winnen, dat zijn ze ook verplicht aan hun stand in de Fifa ranking.
 • Mario Roman

  1 jaar geleden
  Waar is men bij de UEFA mee bezig. Er moet nog 'geloot' worden en nu weten we al dat Rusland in dezelfde groep zit als België. Dan moeten ze gewoonweg niet meer loten. De UEFA is een hele bende fakers
 1. Belgische voetbalbond start eigen podcastkanaal: “Nieuwe ontdekkingen doen in onze voetbalgeschiedenis”

  Belgische voetbal­bond start eigen podcastka­naal: “Nieuwe ontdekkin­gen doen in onze voetbalge­schie­de­nis”

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) lanceert vandaag/donderdag haar eigen podcastkanaal RBFA Talks. “Het geeft ons de mogelijkheid een aantal onderwerpen in de diepte aan te snijden. Hiermee kunnen we in de breedst mogelijke zin aan voetbaleducatie doen voor een divers, maar in sport en voetbal geïnteresseerd publiek”, zegt Manu Leroy, Director Marketing & Communication van de KBVB.
 1. Kirsten Flipkens: "Week uitstel van Australian Open zou juiste keuze zijn"
  Play

  Kirsten Flipkens: "Week uitstel van Australian Open zou juiste keuze zijn"

 2. De drie goals van Club op het Kiel, gemiste penalty Kums, de Genkse ‘sneeuwmatch’: alle beelden van speeldag 21
  Play
  Jupiler Pro League

  De drie goals van Club op het Kiel, gemiste penalty Kums, de Genkse ‘sneeuw­match’: alle beelden van speeldag 21

  18 januari