Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Waar tegengestelde belangen nooit veraf zijn: de eeuwige spanningsvelden van de voetbalbond

De spanningen tussen de Raad van Bestuur en CEO Peter Bossaert kaderen in een oud zeer van de voetbalbond. Waarom is een belangentegenstelling nooit ver te zoeken binnen de KBVB?

4 reacties

 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  CEO Bossaert scoorde op al zijn vastgelegde taken 80% gemiddeld. De Voetbalbond werd modern, financieel gezond, commercieel een succes, kreeg een schitterend hoofdkantoor in Tubeke, promote alle voetbaltakken maximaal en begeleide Martinez met de Rode Duivels. Objectief gezien weinig tussen te krijgen.
 • Davy Capri

  2 maanden geleden
  Het is zoals in de regering. Teveel postjespolitiek en hebzucht en te weinig vakkennis in het bestuur!
 • Peeters Francis

  2 maanden geleden
  Ze leven boven hun stand, wetende dat ze toch geld en subsidies krijgen.
 • Otto-Jan Rongewaard

  2 maanden geleden
  Misschien een keer de rijkelijke subsidies schrappen tot de organisatie weer rechtsgeldig kan werken.
 1. POLL. Wie moet Eden Hazard opvolgen als aanvoerder van de Rode Duivels?
  Rode Duivels
  15

  POLL. Wie moet Eden Hazard opvolgen als aanvoerder van de Rode Duivels?

  Diegene met de meeste caps - Jan Vertonghen? Of de leider met de voeten - Kevin De Bruyne? De beslissing over wie Eden Hazard (31) opvolgt als aanvoerder wordt straks genomen door de volgende bondscoach - naam nog altijd onbekend. Bij de Rode Duivels is er immers geen vastgelegde procedure wie kapitein is. Marc Wilmots gaf Hazard in de lente van 2015 voor het eerst de aanvoerdersband, voor een oefeninterland tegen Frankrijk. Goedmakertje nadat hij hen enkele maanden eerder te kijk had gezet met een vroege wissel. Na het forfait van Vincent Kompany voor het EK werd die status definitief. Hazard zou uiteindelijk 59 keer kapitein zijn. Recordhouder.
 2. KIJK. Kat Kerkhofs wacht Dries Mertens op, Debast krijgt innige kus van vriendin: twaalf Rode Duivels vannacht geland op Zaventem
  Play
  5

  KIJK. Kat Kerkhofs wacht Dries Mertens op, Debast krijgt innige kus van vriendin: twaalf Rode Duivels vannacht geland op Zaventem

  Het vliegtuig dat twaalf van de Rode Duivels en Roberto Martínez van Doha naar Brussel moest brengen, is vannacht aangekomen op Luxaviation Belgium, de zakenluchthaven van Zaventem. Vlucht BEL8FC landde even na 1u ‘s nachts op de nationale luchthaven. Eerder op de dag was al een kleine delegatie Duivels (op eigen kosten) naar België teruggekeerd.