Een supporter op een plein in Sint-Gillis (Brussel), tijdens de match tegen Portugal.
Volledig scherm
Een supporter op een plein in Sint-Gillis (Brussel), tijdens de match tegen Portugal. © BELGA

Volgens Nederland is de nederige Belgische fan verdwenen: “Ze zijn echt vol Hollands gegaan”

Rode DuivelsNederlanders kijken met verbazing - en jaloezie - naar hoe ons land massaal achter de Rode Duivels staat, en rekent op een overwinning vanavond in de kwartfinale tegen Italië. “Het zelfbewustzijn is ‘on-Belgisch’ groot”, schrijft het Algemeen Dagblad. “Van overdreven nederigheid, een eigenschap die de zuiderburen nogal eens hinderde, is geen sprake meer.”

19 reacties

 • Rokkie Steelbone

  3 maanden geleden
  Go Belgium!!
 • Tom Vilchez

  3 maanden geleden
  Uh, de Belgen zijn nooit nederig geweest. Altijd het toppunt van arrogantie. In tegenstelling tot de "Hollanders".
 • Pieter Verhulst

  3 maanden geleden
  Allemaal Belgen, allemaal gelijk, daarom de slogan Tous Ensemble want Allemaal Samen werkt niet in het zuiden van het land.
 • Karl Huysmans

  3 maanden geleden
  Bij mij zal je geen Belgische vlag zien. Hebben niets om trots op te zijn.
 • Philippe Deckers

  3 maanden geleden
  Hazard gaan we niet missen. De Bruyne wel. Hopelijk speelt hij.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Zelfs vandaag speelde Martínez nog mentaal spelletje: basiself met Doku pas uur voor de match bekend
  PREMIUM
  Rode Duivels

  Zelfs vandaag speelde Martínez nog mentaal spelletje: basiself met Doku pas uur voor de match bekend

  Il segreto. Het geheim. Tot in het extreme bewaard – pas om 19u50 raakte de basiself van de Duivels bekend. Bijna een halfuur later dan de vorige vier Belgische duels op dit EK. Met De Bruyne in de basis en Doku in de plaats van Eden Hazard, niet eens voldoende fit om op de bank te zitten. Ziehier hoe Martínez al dagenlang onder de huid van Mancini probeerde te kruipen.
 2. “Italië heeft Ferrari, Versace, Gucci, Prada, Vespa. Wij hebben Lukaku”: onze chef voetbal legt (alle) hoop bij spits van Inter
  PREMIUM
  Rode Duivels

  “Italië heeft Ferrari, Versace, Gucci, Prada, Vespa. Wij hebben Lukaku”: onze chef voetbal legt (alle) hoop bij spits van Inter

  “Forza Lukaku!” Onze chef voetbal Stephan Keygnaert legt (al) zijn eieren in het mandje van Romelu Lukaku, maar ook de aan- of afwezigheid van Kevin De Bruyne en Eden Hazard wordt volgens hem straks cruciaal voor de Rode Duivels - ook al heeft bondscoach Martínez zijn huiswerk voor Italië al láng geleden gemaakt. “Je kunt een tijdrit maandenlang keer op keer verkend hebben tot in de kleinste details, maar als je de dag van de chronorit met een fiets zonder derailleur moet rijden, is de kans reëel dat je niet zult winnen”, klinkt het onder meer.
 3. De dood van zijn vrouw, het missen van publiek en België-Italië: hoe zou het nog zijn met Rocco Granata?
  PREMIUM
  Showbizz

  De dood van zijn vrouw, het missen van publiek en Bel­gië-Ita­lië: hoe zou het nog zijn met Rocco Granata?

  Het voetbal verscheurt hem tussen het land van zijn roots en het land waar hij een gevierd artiest werd, zegt Rocco Granata (82). “Maar mijn hart is nog altijd Italiaans.” We zouden het over voetbal hebben, maar het werd een lang gesprek over het leven en de liefde. En de dood ook, helaas. “Je kan nooit genoeg tegen je vrouw zeggen dat je van haar houdt. Nu Rosie er niet meer is, ben ik bang dat ik het niet genoeg heb gezegd.”
 4. HIGHLIGHTS. Lukaku 2x genadeloos met rug naar doel, Witsel pikt goaltje mee na knappe Duivelse tekening
  Play
  Rode Duivels
  6

  HIGHLIGHTS. Lukaku 2x genadeloos met rug naar doel, Witsel pikt goaltje mee na knappe Duivelse tekening

  Dramatische start van de Rode Duivels in Tallinn. Nauwelijks twee minuten waren er gespeeld in de Le Coq Arena of Thibaut Courtois kon al vissen. Aan de basis een risicovolle breedtepass van Saelemaekers op rechts naar Vanaken, die de bal wat te veel afwachtte waardoor Mattias Käit ertussen zat. De Est kon oprukken en vervolgens voorbij een wijkende Alderweireld perfect uithalen met een effectzwanger schot in de verste hoek. Courtois kansloos. Sneu voor zowel Saelemaekers als Vanaken, die net vanavond nog eens hun kans in de basis kregen.