BELGA
Volledig scherm
© BELGA

UEFA steunt protest tegen racisme van Rode Duivels en veroordeelt boegeroep Russische fans

Rode DuivelsDe UEFA heeft laten weten het protest tegen racisme van de Rode Duivels, die zaterdag voor hun eerste EK-duel in Sint-Petersburg tegen Rusland op één knie gingen zitten, te steunen.

6 reacties

 • christophe laporte

  2 maanden geleden
  Het hangt mijn voeten uit. Heel die cinema. Wie wil knielen knielt...wie dat niet wilt doet het niet.
 • Eric Leysen

  2 maanden geleden
  Sukkelaars, hopelijk liggen ze er zo snel mogelijk uit.Geen politiek of andere statements op het voetbalveld. Als je de Belgische supporters op het thuisfront hoorde waren de Russische supporters niet de enigen met boegeroep! Schrijf dat maar eens in de pers.
 • André Van der Poorten

  2 maanden geleden
  Als je de beelden bekijkt is er maar een Belg die het meent , de anderen zitten wat rond te kijken of op het fluitje van de ref te wachten . Geen politiek op het veld aub.
 • Jacob Aaronson

  2 maanden geleden
  Het knielen is niet tegen racisme, het is steun voor Black Lives Matter. Zo is het gestart, waarom zou het dan plots verandert zijn.
 • Paul Anthonissen

  2 maanden geleden
  Zeer mooi van de uefa dat ze dat toelaten en een pluim voor de Spaanse ref ik hoop dat er nog wedstrijdleider hem volgen meetedoen of het gaat helpen de aktie weet ik niet. Maar het is belangrijk dat er gerhoor aan gegeven word dat racisme niet meer kan.
 1. Martínez: "Het moment waarop ik voel dat ik niet meer kan brengen wat nodig is, zal ik de eerste zijn om de handdoek te gooien”
  Play
  Rode Duivels
  120

  Martínez: "Het moment waarop ik voel dat ik niet meer kan brengen wat nodig is, zal ik de eerste zijn om de handdoek te gooien”

  Ondanks de vroegtijdige uitschakeling van de Rode Duivels op het EK, twijfelt Roberto Martínez niet aan zijn toekomst bij de nationale ploeg. De Catalaan ligt bij de Belgische bond nog tot na het WK van 2022 in Qatar onder contract. “De teleurstelling na het verloren duel tegen Italië was groot, maar de focus ligt nu al op de WK-kwalificatiewedstrijden van september en de Final Four van de Nations League een maand later”, bekende de bondscoach tijdens een digitaal persmoment. “Pas als ik het gevoel heb dat ik niets meer kan bijbrengen, zal ik vertrekken. Ook mijn werk als technisch directeur zet ik voort. Dat is het plan.”
 2. Rode Duivels vannacht al geland op Charleroi, spelers verlaten meteen Basecamp in Tubeke en trekken huiswaarts
  Play
  RODE DUIVELS
  1

  Rode Duivels vannacht al geland op Charleroi, spelers verlaten meteen Basecamp in Tubeke en trekken huiswaarts

  De Rode Duivels zijn in het holst van de nacht geland op de luchthaven van Charleroi, enkele uren na hun pijnlijke uitschakeling tegen Italië. Daarna ging het rechtstreeks naar het Basecamp in Tubeke, waar een handvol supporters hun helden, ondanks de nederlaag, toch kwamen opwachten. De Duivels trokken meteen na aankomst huiswaarts. Sommige fans hoopten nog een handtekening te scoren, maar enkel bij Jason Denayer hadden ze succes. De rest van de Rode Duivels verliet Tubeke zo snel mogelijk, ongetwijfeld zwaar ontgoocheld.