Zeno Debast bij zijn debuut voor de Rode Duivels tegen Wales
Volledig scherm
PREMIUM
Zeno Debast bij zijn debuut voor de Rode Duivels tegen Wales © Photo News

“Tot twee jaar geleden had ik zelfs nooit getackeld”: het gaat hard voor Zeno Debast, die meteen in de basis stond bij Rode Duivels

Rode DuivelsNog maar pas zijn rijbewijs en bij z’n eerste selectie onmiddellijk een eerste basisplek voor de Rode Duivels. Het gaat hard voor Zeno Debast (18), die startte tegen Wales en zo zijn kandidatuur voor Qatar écht kracht bij wil zetten. “Vooral over mijn opbouw van achteren uit ben ik heel tevreden.”

8 reacties

 • Vanhercke Franky

  4 maanden geleden
  Sorry hoor ben echt niet onder de indruk, moet 1 keer tussenkomen en ging de mist in! Speelt debast bvb voor Genk of Gent haald hij 0.00 caps
 • Patrick Devogelaere

  4 maanden geleden
  Eenvoudig toch Hein... opvolger Mazzu bij Anderlecht.
 • Jos Geebelen

  4 maanden geleden
  Ik heb vanavond De Bast de eerste helft gevolgd. Van uitzonderlijk talent is mij niet veel opgevallen. Wel telde ik ongeveer een twintigtal terug speelballen naar vrijstaande medespelers en sorry hoor maar dat kan iedere verdediger van gelijk welke club in eerste klasse. Bovendien laat hij zich ook nog aftroeven bij het doelpunt van Wales. En dan hoor je de trainer in een interview beweren dat dit het beste debuut geweest is van een jonge speler bij de rode duivels. Stof tot nadenken.
 • Bart Vanderbruggen

  4 maanden geleden
  Briljant debuut was het in geen geval: geen enkele keer goed uitspelen en rechtstreeks verantwoordelijk voor het tegendoelpunt. Ik zou wakker liggen als verdediger.
 • Ilse Verlinden

  4 maanden geleden
  En tegen welke serieuze ploeg heeft deze jongen al iets bewezen? Als hij eens tegen een Europese topper heeft gespeeld en dan overeind blijft, kunnen we nog eens praten.
 1. EXCLUSIEF. Martínez ziet Hazard maar op één manier comeback maken bij Rode Duivels: “Mijn droom is dat hij terugkeert voor de Olympische Spelen”
  Play
  RODE DUIVELS
  14

  EXCLUSIEF. Martínez ziet Hazard maar op één manier comeback maken bij Rode Duivels: “Mijn droom is dat hij terugkeert voor de Olympische Spelen”

  “Bedankt voor jullie liefde. Ik ga jullie missen.” Het gonsde meteen na het WK al van de geruchten, maar op 7 december kondigde hij het ook zelf aan op sociale media: Eden Hazard zwaait af bij de Rode Duivels. Het einde van een tijdperk. Een comeback zit er volgens Roberto Martínez ook niet meteen in, zo vertelt hij in een exclusief interview met HLN en VTM Nieuws. Al ziet hij één “fantastische” mogelijkheid om Hazard nog eens in het truitje van de nationale ploeg te zien.
 2. “Een werkloze Rode Duivel. Dát hadden we nog niet gehad in die zes jaar Martínez”: onze chef voetbal bespreekt de opvallende selectie van Denayer
  PREMIUM
  Rode Duivels

  “Een werkloze Rode Duivel. Dát hadden we nog niet gehad in die zes jaar Martínez”: onze chef voetbal bespreekt de opvallende selectie van Denayer

  Je hoeft niet eens meer een club te hebben om tot de officiële selectie van de Rode Duivels te horen. Roberto Martínez wil Jason Denayer (27) “helpen” alsnog het WK te halen. Op voorwaarde dat hij straks wél ergens tekent. Onze chef voetbal bespreekt de aparte situatie. “Dat ‘dit Jason deugd zal doen’, daar schieten we niet veel mee op. Het WK van onze laatste hoop staat voor de deur.”
 3. POLL. Wie moet Eden Hazard opvolgen als aanvoerder van de Rode Duivels?
  Rode Duivels
  15

  POLL. Wie moet Eden Hazard opvolgen als aanvoerder van de Rode Duivels?

  Diegene met de meeste caps - Jan Vertonghen? Of de leider met de voeten - Kevin De Bruyne? De beslissing over wie Eden Hazard (31) opvolgt als aanvoerder wordt straks genomen door de volgende bondscoach - naam nog altijd onbekend. Bij de Rode Duivels is er immers geen vastgelegde procedure wie kapitein is. Marc Wilmots gaf Hazard in de lente van 2015 voor het eerst de aanvoerdersband, voor een oefeninterland tegen Frankrijk. Goedmakertje nadat hij hen enkele maanden eerder te kijk had gezet met een vroege wissel. Na het forfait van Vincent Kompany voor het EK werd die status definitief. Hazard zou uiteindelijk 59 keer kapitein zijn. Recordhouder.