Thomas Vermaelen: van het veld naar de dug-out bij de Rode Duivels.
Volledig scherm
Thomas Vermaelen: van het veld naar de dug-out bij de Rode Duivels. © Photo News

Thomas Vermaelen (36) stopt met voetballen en wordt assistent van Roberto Martínez: “Ik ben vereerd en kijk uit naar deze uitdaging”

Rode DuivelsDe keuze is gemaakt. Thomas Vermaelen (36) stopt met voetballen en wordt assistent van bondscoach Roberto Martínez, zo vernam onze redactie in primeur en maakte de KBVB intussen ook officieel bekend. Het ultieme doel: alsnog wereldkampioen worden met de Rode Duivels. Maar dan vanuit de dug-out in Qatar. “Proficiat met je carrière en tot snel, coach”, zegt recordinternational Jan Vertonghen op Instagram. 

58 reacties

 • Dirk Wauman

  4 maanden geleden
  Goede keuze. Ik vermoed wel dat de beste tijd van de Rode Duivels nu voorbij is. Ik hoop dat ik mij vergis. Ze hebben wel één mooie tornooi gehad in Rusland. Daar hebben ze het waargemaakt; maar denk wel dat dit het toppunt was. Iedereen was toen op hun best. Dit moeten we blijven koesteren.
 • Brent Reynaert

  4 maanden geleden
  Zo promoveren kan alleen maar in het voetbal. To h mijn twijfels dat dit de vaste assistent moet zijn bij een WK.
 • Freddy Madou

  4 maanden geleden
  Zouden die assistenten het beter niet overnemen van onze gentlemen Martinez, de kans is groot dat ze dan toch nog een prijs zouden kunnen winnen, want met Martinez wordt het nooit iets.
 • Carl van den broeck

  4 maanden geleden
  Top kerel met de voeten op de grond!!
 • ERIK VAN DAMME

  4 maanden geleden
  Miljaar, dan schieten er maar 2 deftige verdedigers over. Hoe kun je nu zo wereldkampioen worden?
 1. LOTING WK 2022. Eerst Canada, dan Marokko en Kroatie: Duivels blij met “lastige maar leuke poule”, maar in mogelijke achtste finale wacht kraker
  Play
  WK voetbal
  50

  LOTING WK 2022. Eerst Canada, dan Marokko en Kroatie: Duivels blij met “lastige maar leuke poule”, maar in mogelijke achtste finale wacht kraker

  De Rode Duivels spelen op het WK voetbal in Qatar in poule F tegen eerst Canada, dan Marokko en vervolgens Kroatië. Op respectievelijk donderdag 23 november, zondag 27 november en donderdag 1 december. Leuke groep en geen te vroege start, zoals Roberto Martínez dat wenste. Tot zover het goeie nieuws. Want in een mogelijke achtste finale wacht een tegenstander uit de groep met Spanje en Duitsland. In de kwartfinales behoort dan weer een clash met Brazilië of Portugal tot de mogelijkheden. En zo blijkt het pad richting de oppergaai net zoals op de voorbije EK’s en WK’s opnieuw aartsmoeilijk.
 2. Selecties tegenstanders Rode Duivels in Nations League: Polen met Lewandowski, Bale maakt deel uit van selectie Wales
  Rode Duivels

  Selecties tegenstan­ders Rode Duivels in Nations League: Polen met Lewandow­ski, Bale maakt deel uit van selectie Wales

  De tegenstanders van onze Rode Duivels in de Nations League maakten vandaag hun selecties bekend. De Poolse bondscoach Czeslaw Michiewicz selecteerde maar liefst 39(!) spelers. Lewandowski en Zielinski zijn daar de namen die het meest een belletje doen rinkelen. Gareth Bale maakt ondanks weinig speeltijd bij Real Madrid deel uit van de selectie van de Welshmen.