Thomas Vermaelen: van het veld naar de dug-out bij de Rode Duivels.
Volledig scherm
Thomas Vermaelen: van het veld naar de dug-out bij de Rode Duivels. © Photo News

Thomas Vermaelen (36) stopt met voetballen en wordt assistent van Roberto Martínez: “Ik ben vereerd en kijk uit naar deze uitdaging”

Rode DuivelsDe keuze is gemaakt. Thomas Vermaelen (36) stopt met voetballen en wordt assistent van bondscoach Roberto Martínez, zo vernam onze redactie in primeur en maakte de KBVB intussen ook officieel bekend. Het ultieme doel: alsnog wereldkampioen worden met de Rode Duivels. Maar dan vanuit de dug-out in Qatar. “Proficiat met je carrière en tot snel, coach”, zegt recordinternational Jan Vertonghen op Instagram. 

58 reacties

 • Dirk Wauman

  4 maanden geleden
  Goede keuze. Ik vermoed wel dat de beste tijd van de Rode Duivels nu voorbij is. Ik hoop dat ik mij vergis. Ze hebben wel één mooie tornooi gehad in Rusland. Daar hebben ze het waargemaakt; maar denk wel dat dit het toppunt was. Iedereen was toen op hun best. Dit moeten we blijven koesteren.
 • Brent Reynaert

  4 maanden geleden
  Zo promoveren kan alleen maar in het voetbal. To h mijn twijfels dat dit de vaste assistent moet zijn bij een WK.
 • Freddy Madou

  4 maanden geleden
  Zouden die assistenten het beter niet overnemen van onze gentlemen Martinez, de kans is groot dat ze dan toch nog een prijs zouden kunnen winnen, want met Martinez wordt het nooit iets.
 • Carl van den broeck

  4 maanden geleden
  Top kerel met de voeten op de grond!!
 • ERIK VAN DAMME

  4 maanden geleden
  Miljaar, dan schieten er maar 2 deftige verdedigers over. Hoe kun je nu zo wereldkampioen worden?