AFP
Volledig scherm
© AFP

Teleurgestelde Martínez is scherp voor zijn spelers en zinspeelt op ‘choking’: “De ploeg was de emoties niet de baas”

Rode DuivelsBondscoach Roberto Martínez gaf na de nederlaag tegen Frankrijk een opvallende verklaring voor de desastreuze tweede helft van de Rode Duivels. Een uitleg waarbij hij zinspeelde op ‘choking’ vanwege de spelers, die de verantwoordelijkheid om te moéten winnen niet de baas waren.

114 reacties

 • Johan Lieben

  4 maanden geleden
  Zonder een goede kapitein aan boord, die op het juiste moment moeilijke beslissingen durft nemen, wordt elk schip stuurloos. Ligt het dan alleen aan de bemanning ?
 • Frankie Albert Goethals

  4 maanden geleden
  De benaming 'gouden generatie' komt van analisten en sportpers gretig overgenomen door de supporters. Deze RD ploeg is een goede ploeg waarbij voor het eerst de aanval beter is dan de verdediging. Vroeger blonken we uit door onze defensie, inclusief de keeper, nu vooral door de aanval en het offensieve middenveld. De 1ste helft was gewoon goed, de 2de helft was véél minder. Het geluk stond niet aan onze kant, maar dat is geen excuus. De druk vanuit pers en supporters lag inderdaad zeer hoog.
 • Eddy Mannaerts

  4 maanden geleden
  Dat de journalisten de roepnaam “gouden generatie” nu maar vlug schrappen. En gouden generatie hoort prijzen te winnen En als Martinez zijn favorietjes blijft opstellen ook al zijn ze volledig uit vorm zal het nooit iets worden. Time for changes.
 • Voets Paul

  4 maanden geleden
  Het grote probleem was dat ze dachten dat de buit binnen was en daar kan de trainer niets aan doen het zijn de spelers die moeten nagewezen worden!
 • guy van meeuwen

  4 maanden geleden
  Het ligt weer aan de spelers. Als chouchou Tielemans absoluut moet spelen, dan krijg je hommeles. Alderweireld is inderdaad volledig klaar voor de zandbak., geef hem een schupke en een emmerke en laat hem aub daar blijven.