Belga
Volledig scherm
© Belga

Spaanse pers zag hoe Hazard van het veld getrapt werd (“explosieve cocktail”), Nederlandse media aan de klaagmuur: “Voetbal van soms ultieme onhandigheid”

Rode DuivelsNederland-België leverde allesbehalve spektakel op. Nooit een Derby der Lage Landen uit de oude doos. Dat zagen ook de Nederlandse media. De vergelijking met de 1-4-overwinning van Oranje in Brussel werd snel gemaakt: “Topploeg België nam de wedstrijd een stuk serieuzer dan in juni.” In de Spaanse pers werd de match van Eden Hazard duchtig geanalyseerd. Dat resulteerde in opnieuw weinig leuk leesvoer.

44 reacties

 • Jos Peulen

  2 maanden geleden
  Ik had de indruk dat ze niet wilden voetballen, het was een verplicht nummer. Neemt niet weg dat hollanders met momenten vuilevtackels deden
 • Gabbie Carter

  2 maanden geleden
  Er zijn maar weinig mensen in Nederland die denken dat Oranje wereldkampioen wordt. Dus een beetje flauw van de media om met een vergrootglas naar allerlei uitspraken te zoeken die de zogenaamde arrogantie bevestigen. Mijn verwachting is dat door de drukke voetbalkalender en de geringe voorbereidingstijd de nationale ploegen met een brede, gelijkwaardige selectie in het voordeel zijn. Zoals Brazilië en Frankrijk.
 • ADRIEN VAN DE WALLE

  2 maanden geleden
  De belgen hebben getoond waar ze goed in zijn , horizontaal en/of achteruit voetballen ze hadden geen enkele drive om aanvallend te spelen en als ze al eens naar de goal shotten was het steevast ernaast of erover, in het beste geval vlak op de keeper !! De nederlanders van hun kant kunnen ongestraft zomaar spelers aantrappen en zelfs van het veld trappen (zie Hasard) wat de belgen dan intimideert en machteloos maakt . Een schandalig slechte match van beide ploegen, Ned. nog het slechtst
 • dieudone Vandersmissen

  2 maanden geleden
  Een afgang in Qatar zal het worden!!!!!
 • Raoul Baert

  2 maanden geleden
  BE zal het WK niet winnen. NL evenmin. Tenzij het WK van de vuile, gemene fouten. Een zeer middelmatige ploeg. Met een trainer die zot is van (eigen) glorie.
 1. Alleen winst tegen Kroatië volstaat (behoudens Canadees mirakel): onmondige Rode Duivels flirten nu al met exit na pijnlijk verlies
  560

  Alleen winst tegen Kroatië volstaat (behoudens Canadees mirakel): onmondige Rode Duivels flirten nu al met exit na pijnlijk verlies

  Wat een domper. Werd de Belgische wanprestatie tegen Canada nog gemaskeerd door het resultaat, gingen onmondige Rode Duivels tegen Marokko met de billen bloot. Twee Marokkaanse en niet eens onverdiende goals na de pauze kwamen erg hard aan. Omdat Kroatië enkele uren later met 4-1 van Canada won, zijn de Rode Duivels verplicht om donderdag te winnen van de vicewereldkampioen. Bij een draw tegen Kroatië is het alleen in theorie nog mogelijk om de achtste finale van het WK te bereiken. Het definitieve einde van een geweldige generatie lijkt nabij.
 2. “België verliest halve finale van Argentinië”: bekend databureau past prognose aan na eerste speelronde
  117

  “België verliest halve finale van Argentinië”: bekend databureau past prognose aan na eerste speelronde

  Goed en slecht Belgisch nieuws van het gerenommeerde statistiekenbureau Gracenote na afloop van de eerste speelronde op het WK in Qatar. Het slechte: de Rode Duivels spelen niet langer de finale. De halve finale tegen Argentinië zou verloren gaan. Het goede: we zijn voor minstens 80% zeker dat we de achtste finale halen, waarin we Japan kloppen en vervolgens in de kwartfinale ook Portugal huiswaarts sturen.