Volledig scherm
© Photo News

Roef bij de groep als vervanger voor Casteels, die vader wordt, moet ook Dries Mertens afhaken voor drieluik met Rode Duivels?

Rode DuivelsDe selectie van Dries Mertens voor de interlands van de Rode Duivels thuis tegen Ivoorkust (donderdag, vriendschappelijk) en in Engeland (zondag, Nations League) en IJsland (volgende week woensdag, Nations League) is onzeker. Mertens belandde met zijn team Napoli in een corona-epidemie. De Rode Duivels beginnen vanmiddag in Tubeke aan hun voorbereiding.

 1. Lukaku matchwinnaar met alweer 2 treffers: “Ik blijf honger naar goals hebben”
  Play
  Rode Duivels

  Lukaku matchwin­naar met alweer 2 treffers: “Ik blijf honger naar goals hebben”

  Opnieuw 2 doelpunten voor de rekening van Romelu Lukaku. Waar het stopt? “Dat weet ik niet, ik blijf honger hebben”, aldus Lukaku. “Het eerste doelpunt was er eentje met wat geluk, maar dat heb je soms ook nodig in het voetbal. Toen de bal in de lucht hing, zag ik al dat hij binnen zou vallen. Als je toen naar mij had gekeken, wist je al dat het goal zou zijn”, lacht Big Rom.
 2. En of Tielemans op vraag van Jan Mulder meer op doel trapt: ook tegen Denemarken is het al snel raak
  Play
  Rode Duivels

  En of Tielemans op vraag van Jan Mulder meer op doel trapt: ook tegen Denemarken is het al snel raak

  Opmerkelijk: zowel tegen Engeland als Denemarken opende Youri Tielemans de score. Met een rake afstandsknal. Telkens perfect de rechterhoek in. Een keer met zijn rechter, een keer met zijn linker. Wat een traptechniek. En dit nadat Tielemans recent in ‘Vandaag is Rood' door Jan Mulder gevraagd werd meer op doel te schieten. “Wat zegt Oostende je nog?”, vroeg de Nederlander aan de Rode Duivel. “Je scoorde er twee keer vanop afstand. Wordt het niet nog eens tijd? Het is lang geleden dat ik je voor België nog eens op doel zag trappen. Je hebt het schot, maar je gebruikt het niet. Iets meer verantwoordelijkheid.” Waarop Tielemans: “Je hebt gelijk.” En hij de daad bij het woord voegde.
 1. Daar gaan we weer: Hazard voor zevende keer dit jaar out
  Play

  Daar gaan we weer: Hazard voor zevende keer dit jaar out

 2. Vanaken: "Als je die 0-1 maakt, krijg je een compleet andere wedstrijd"
  Play

  Vanaken: "Als je die 0-1 maakt, krijg je een compleet andere wedstrijd"