Michael Vandersteen, voorzitter van De Bemvoort, de grootste supportersclub van de Rode Duivels. "Wij hebben in Qatar gezocht naar betaalbare verblijfplaatsen, maar zonder succes. We gaan nu vanuit Dubai het WK van de Belgen volgen."
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Vandersteen, voorzitter van De Bemvoort, de grootste supportersclub van de Rode Duivels. "Wij hebben in Qatar gezocht naar betaalbare verblijfplaatsen, maar zonder succes. We gaan nu vanuit Dubai het WK van de Belgen volgen."

Rode Duivelssupporters verblijven tijdens WK niet in Qatar maar in Dubai: “Voor elke match leggen we een luchtbrug in”

Peperdure vliegtickets en amper een hotelkamer vast te krijgen: voor veel fans van de Rode Duivels begon het WK voetbal in Qatar (21/11-18/12) steeds meer op een fata morgana in de woestijn te lijken. Maar de grootste supportersclub komt nu met een even creatieve als opmerkelijke oplossing: zij verblijven in Dubai tijdens het tornooi en leggen voor elke wedstrijd een luchtbrug in.

16 reacties

 • Rita Ravyts

  11 maanden geleden
  Wat is de impact daarvan op het klimaat? Van geen belang waarschijnlijk. Alleen onze koeien moeten weg...
 • Johan Van de Velde

  11 maanden geleden
  Omdat het WK nooit in Qatar had mogen doorgaan, omdat het toch doorgaat dankzij corruptie, omkoperij en smeergeld, daarom ga ik doen alsof het niet bestaat. Ik ga geen enkele match bekijken op de televisie.
 • Bert Wouters

  11 maanden geleden
  Wat zitten er hier weer te zagen over het milieu? Het gaat over het wk voetbal. De mensen die daar heen willen en daar dat geld voor willen geven laat die doen. 3000 is zelfs nog een goede prijs voor 2 weken Dubai met al die vluchten bij. Goed werk van de organisator. En woke zeveraars over dat milieu, er zijn volgens mij meer groene backpackers die eerst het vliegtuig naar de andere kant van de wereld nemen om daar dan in de natuur te gaan zitten.
 • Karl Huysmans

  11 maanden geleden
  Nee dank u,zelfs gratis zou ik nog niet naar die verwende dikke nekken gaan kijken. Hopelijk snel terug thuis.
 • Ludo vandoninck

  11 maanden geleden
  Ik zal nog maar een spaarlamp bijkopen zaker? Zeer milieuvriendelijk
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. “Hij hoort bij de top drie in de Bundesliga”: wie is Koen Casteels, die zijn kans in doel krijgt tegen zijn tweede ‘thuisland’?
  PREMIUM

  “Hij hoort bij de top drie in de Bundesliga”: wie is Koen Casteels, die zijn kans in doel krijgt tegen zijn tweede ‘thuisland’?

  Vier doelmannen uit hetzelfde geboortejaar bij de selectie van het Rode Duivels. De klas van 1992. Door de lichte blessure van Thibaut Courtois staat Koen Casteels straks in doel tegen Duitsland: “Ik heb niet het gevoel dat ik mij nog moet bewijzen in Duitsland.” Een voorstelling van de doelman, die op zijn negentiende België verliet voor Duitsland, mede door... Courtois.
 1. “Een échte testcase”: voor onze chef voetbal is match tegen de Mannschaft meer dan een gewone oefenpot
  PREMIUM

  “Een échte testcase”: voor onze chef voetbal is match tegen de Mannschaft meer dan een gewone oefenpot

  “Eindelijk nog eens een testcase”, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier over de oefenmatch van de Rode Duivels van vanavond tegen Duitsland. “Het hernieuwde enthousiasme dat vorige vrijdag in Stockholm het levenslicht zag, vraagt om een vervolg”, klinkt het. “Jonkies als Onana, Lukebakio en Lavia, hoe goed zijn ze op dít niveau tegen een grootmacht als Duitsland?”
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.