Louis van Gaal vs Roberto Martínez.
Volledig scherm
Louis van Gaal vs Roberto Martínez. © PN/ANP

Rode Duivels of Oranje, Martínez of Van Gaal? Degryse: “Courtois en De Bruyne, dat heeft Nederland niet”

Rode DuivelsDe plek in de Final Four is zo goed als zeker voor Oranje, maar een prestigeslag wordt het zondag in Amsterdam sowieso. De pijnlijke 1-4 in juni in het achterhoofd, is België uit op eerherstel. Maar wie heeft de beste ploeg en wie de beste bondscoach? Een vraag die VTM-analisten Jan Mulder en Marc Degryse gisteravond in de studio voorgeschoteld kregen.

28 reacties

 • Patrick Moers

  1 maand geleden
  Augustin Ghijsels, wat een zalige reactie. 10 op 10 en een bank vooruit.
 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Nederland heeft een grote sterke coach die al genoeg bewezen heeft En wat heeft Martinez al bewezen...😳...??? Gelukkig dat België 2 wereldspelers heeft courtois & de bruyne ...!
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  2 maanden geleden
  Van Gaal won de CL met Ajax met jonge gasten als Seedorf, Davids, Kluivert.Was daarna de Koning in Barcelona en München.Maar Martinez heeft het mooiste kostuum.Daarmee is alles gezegd.
 • Herman Van Arendonk

  2 maanden geleden
  Als Belgie in Qatar goed voor de dag wil komen dan moet De Bruyne zijn vorm behouden. En dan maar hopen dat hij de rest van het elftal op sleeptouw kan nemen. Van Gaal heeft het geluk dat hij meer verschillende spelers op kan stellen die allemaal het niveau aankunnen. Een paar jaar geleden was Oranje te veel van Virgil van Dijk afhankelijk. Dat ging een paar wedstrijden heel goed, maar Van Dijk heeft ook zo zijn blessures gehad.
 • Frank Waeghe

  2 maanden geleden
  Guy Thys kon vroeger heel duidelijk maken waar hij met de ploeg naartoe wou. Elke wedstrijd was belangrijk. Nu zijn interlands niet meer belangrijk behalve op WK en EK en nations league daar zeggen spelers gewoon af. De bondscoach laat dit gebeuren en doet amper moeite om talenten te selecteren. Waarom is zo een De Cuyper niet geselecteerd of Heynen of Tresor. Lopen er op het veld nu zoveel betere rond, ik denk het niet. Die Martinez hoort niet thuis bij onze nationale ploeg...