Nummer 1. België blijft de FIFA-ranking aanvoeren.
Volledig scherm
Nummer 1. België blijft de FIFA-ranking aanvoeren. © BELGA

Rode Duivels blijven eerste op FIFA-ranking

Tegenvallende Nations Leaguefinale of niet, België behoudt haar eerste plaats op de nieuwste FIFA-ranking. 

18 reacties

 • Frank Vermeer

  2 maanden geleden
  Missie van de Belgische bond geslaagd, op papier de sterkste. Maar een papieren Duivel wordt wel iedere omgeblazen door echte tegenstanders. Maar…proficiat hoor!
 • Frankie Albert Goethals

  2 maanden geleden
  Proficiat Martinez! Nog nooit gebeurt in onze geschiedenis.
 • Willem Leeuw

  2 maanden geleden
  De FIFA ranking slaat nergens op. Frankrijk wereldkampioen en winnaar Nations League hoort gewoon op nr 1 te staan met als 2e plaats Europees kampioen Italië. Er moet grondig iets aan de fifa ranking veranderen om een realistischer beeld te krijgen van de werkelijke sterkte. Een kampioenschap moet bijv. 200 bonuspunten opleveren of zoiets. België vergaart de punten tegen alles onder de top 10. De top 10 landen zijn al een heuse uitdaging.
 • dretie munkies

  2 maanden geleden
  Ten onrechte op plaats een ! In een echt tornooi komen ze er niet aan te pas : er is maar één oplossing : opdoeken die nationale ploeg !
 • Michel Mieske

  2 maanden geleden
  Al jaren bepleit ik dat de Rode Duivels beter zijn dan ik uit artikelen uit Vlaamse kranten en reacties van lezers opmaak. Maar nu België de eeuwige 3 of 4 lijkt te worden op eindrondes en de selectie het toch telkens net niet lukt om ook maar in de finale te komen, moet ik eerlijk zeggen dat de nr. 1 positie toch wel een te hoge positie is, ondanks dat het volgens de puntentelling vast klopt. Als je twee jaar op rij verliest van grote landen, zouden de RD niet meer 1 kunnen zijn, helaas.
 1. Beloften kunnen in Schotland EK-ticket pakken, maar bondscoach Mathijssen heeft nog ander doel: “Alles winnen in 2021 zonder veldgoal tegen”
  Rode Duivels
  1

  Beloften kunnen in Schotland EK-ticket pakken, maar bondscoach Mathijssen heeft nog ander doel: “Alles winnen in 2021 zonder veldgoal tegen”

  De Belgische beloften hebben van 2021 een topjaar gemaakt. Na de 2-0-zege tegen Turkije in Leuven ligt de EK-kwalificatie voor het grijpen. Maar daarbovenop houdt bondscoach Jacky Mathijssen zijn jonge Duivels scherp met een andere uitdaging: “Het zou mooi zijn om het voetbaljaar 2021 af te sluiten met het maximum van de punten én zonder één enkele veldgoal te incasseren.”