Kevin De Bruyne, gisteren Koning in het Parkenstadion.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin De Bruyne, gisteren Koning in het Parkenstadion. © Getty Images

RECONSTRUCTIE. Kevin De Bruyne-dag in Kopenhagen: “Niet lullen, gewoon voetballen. Zo is hij altijd geweest”

Rode DuivelsDonderdag 17 juni 2021: voor eeuwig en altijd Kevin De Bruyne-dag in Kopenhagen. Iedereen vol lof. Maar KDB zelf? Die vond het “oké”. De mindset van de winnaar bij uitstek van de Rode Duivels. Een reconstructie van zijn dag in Denemarken. “Jullie mogen blij zijn, hoor. Mocht De Bruyne er niet zijn geweest, zou het somber zijn afgelopen voor de Belgen.”

21 reacties

 • André Christiaens

  1 maand geleden
  @Roger Deprez, als je geen kwaliteit vervanger hebt kan je niks brengen. Martinez die hoopt altijd op winst voor de RD, zijn hoop is dat ze het zullen doen. Zet eens die hannekam in het midden veld in de plaats van Tielemans, je zou dan wel een strijder in uw ploeg hebben, o ja die moet thuis blijven omdat hij een sigaretje rookt. De vorige RD waren ook super spelers alleen de tegenstrevers hadden beter speler dan nu, denkt maar aan de Duitsers-Hollanders-Argentina-en Brasil wereld spelers.
 • Els Martin

  1 maand geleden
  Fonz Ooms, je vergeet Courtois, als die de bal niet aan de spelers geeft dan kunnen ze zelfs nie spelen.
 • Luciano Van As

  1 maand geleden
  De Bruyne moet altijd spelen, hij brengt rust in de ploeg, en loopt alles vanzelf ! Finale Italie - Belgie
 • Suzy Wann

  1 maand geleden
  Awel Messi, Ronaldo en Ronaldino kunnen niet tippen aan Kevin. Hij is gewoon de beste voetballer ever en het mooie is hij blijft ook nog met zijn voetjes op de grond. Super man vader voetballer en persoon.
 • Johan Verhoeven

  1 maand geleden
  @Danny Janssens: ik ben van vorige generaties. Ik heb de prestaties van de Rode Duivels in de jaren tachtig heel bewust meegemaakt en ik was grote fan. Maar inderdaad: een team zoals nu hadden we echt niet. Vaak vertrokken we als underdog, maar door enthousiasme, inzet en ploeggeest raakten we ver. De individuele kwaliteiten van het team van vandaag gaan daar echt wel over, en De Bruyne is echt een van de beste Belgen ooit. Na dit toernooi zal hij misschien wel de allerbeste Belg ooit blijken.
 1. “Italië heeft Ferrari, Versace, Gucci, Prada, Vespa. Wij hebben Lukaku”: onze chef voetbal legt (alle) hoop bij spits van Inter
  PREMIUM
  Rode Duivels
  39

  “Italië heeft Ferrari, Versace, Gucci, Prada, Vespa. Wij hebben Lukaku”: onze chef voetbal legt (alle) hoop bij spits van Inter

  “Forza Lukaku!” Onze chef voetbal Stephan Keygnaert legt (al) zijn eieren in het mandje van Romelu Lukaku, maar ook de aan- of afwezigheid van Kevin De Bruyne en Eden Hazard wordt volgens hem straks cruciaal voor de Rode Duivels - ook al heeft bondscoach Martínez zijn huiswerk voor Italië al láng geleden gemaakt. “Je kunt een tijdrit maandenlang keer op keer verkend hebben tot in de kleinste details, maar als je de dag van de chronorit met een fiets zonder derailleur moet rijden, is de kans reëel dat je niet zult winnen”, klinkt het onder meer.
 2. Zelfs vandaag speelde Martínez nog mentaal spelletje: basiself met Doku pas uur voor de match bekend
  PREMIUM
  Rode Duivels
  2

  Zelfs vandaag speelde Martínez nog mentaal spelletje: basiself met Doku pas uur voor de match bekend

  Il segreto. Het geheim. Tot in het extreme bewaard – pas om 19u50 raakte de basiself van de Duivels bekend. Bijna een halfuur later dan de vorige vier Belgische duels op dit EK. Met De Bruyne in de basis en Doku in de plaats van Eden Hazard, niet eens voldoende fit om op de bank te zitten. Ziehier hoe Martínez al dagenlang onder de huid van Mancini probeerde te kruipen.
 1. Na amper 4 minuten: Chadli snelst vervangen invaller ooit bij Rode Duivels én in EK-geschiedenis
  Rode Duivels
  9

  Na amper 4 minuten: Chadli snelst vervangen invaller ooit bij Rode Duivels én in EK-geschiede­nis

  Amper vier minuten duurde de invalbeurt van Nacer Chadli tegen Italië. De flankspeler kwam na 69 minuten Thomas Meunier vervangen, maar moest zelf vier minuten later opnieuw naar de kant. Een blessure in de dij, zo gaf hij aan. Dennis Praet was zijn vervanger. Chadli was in zijn korte periode wél bijna goed voor een assist, maar Lukaku noch Hazard kon zijn voorzet afwerken. De Rode Duivel krijgt zo het record op zijn naam voor kortste invaller die opnieuw wordt gewisseld bij de Duivels. Hij neemt het record af van Christophe Lepoint. Die kwam in 2010 tegen Finland tussen de lijnen, om een kwartier later een zware knieblessure op te lopen. Het is tevens de snelst vervangen wisselspeler ooit in de EK-geschiedenis.