BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

RECONSTRUCTIE. België had vandaag de openingsmatch moeten organiseren: “Het Eurostadion is stukgelopen op amateurisme”

EK voetbalHet EK gaat vandaag van start. Met stadions over heel Europa, behalve in België. Het Eurostadion kwam er nooit. Hieronder leest u hoe grootheidswaanzin, onkunde en politieke spelletjes de stadionhoop hebben begraven. En ook waarom de voetbalbond vreest voor een herhaling van dat scenario.

92 reacties

 • Willem Coopman

  1 week geleden
  Onteigenen voor openbaar nut... welk openbaar nut? Voetbal is een industrie die torenhoge winsten maakt en zich daarbij, net zoals multinationals veel kan permitteren. Als er nieuwe stadions nodig zijn, laat deze dan bouwen, daar waar er actueel reeds staan, dit rekening houdend met alle voorschriften ter zake. Dit wordt ook verwacht van andere activiteiten en evenementen. Dus geen voorkeursbehandelingen meer voor dit geldspel.
 • louis meuleman

  1 week geleden
  Nog een geluk dat dit stadion er niet is gekomen was grootheidswaanzin van de Brusselse regering en gelamco die Vlaanderen honderden miljoenen zou hebben gekost
 • André Christiaens

  1 week geleden
  Als stadsbestuur van Brugge moest het Geysens-Verhaghe op het matje roepen en elkaar de hand schudden, den ambras moet verdwijnen of de stad moet de gronden van Geysens onteigenen voor openbaar nut. Maar ja de kleine man zou het sneller oplossen dan die zakkenvullers.
 • Luc Devriese

  1 week geleden
  Gelukkig is het stadion er niet gekomen , niet één iemand is bekwaam om het financieel te onderhouden tenzij de belastingbetaler er de rest van zijn leven voor opdraait
 • Nicolas Van Hoecke

  1 week geleden
  België is gewoon een amateuristisch land dan moet je niet anders verwachten in voetbal zaken.
 1. Perfecte timing: net tijdens ons live interview met vrouw van Toby Alderweireld scoort Thorgan Hazard
  Play
  Rode Duivels

  Perfecte timing: net tijdens ons live interview met vrouw van Toby Alderwei­reld scoort Thorgan Hazard

  Van een perfecte timing gesproken. Net toen onze journaliste en nieuwsanker Lies Vandenberghe een interview in Burcht afnam met Shani Van Mieghem, de vrouw van Toby Alderweireld, scoorde Thorgan Hazard de gelijkmaker tegen de Denen. ‘t Is te zeggen: Lies kon bij de entourage van Alderweireld uitpakken met het vrolijke nieuws dat zo meteen de goal ging vallen na die geweldige assist van De Bruyne. De livestream met een minuutje vertraging. De vreugde was er alvast niet minder om.