De viering na de historische 3-2 van Nacer Chadli tegen Japan.
Volledig scherm
De viering na de historische 3-2 van Nacer Chadli tegen Japan. © BELGA

QUIZ. Vanavond spelen Duivels eerste match van nieuw decennium, maar wat weet u nog over de voorbije 10 jaar?

Rode DuivelsVanavond spelen de Rode Duivels in Denemarken hun eerste match in 2020, tevens hun eerste partij van het nieuwe decennium. Maar wat weet u nog over de voorbije 10 jaar van onze nationale ploeg? Test uw kennis met onze quiz! 

 1. Slechts twee ex-Duivels sneller aan 19 goals dan Batshuayi
  Rode Duivels

  Slechts twee ex-Dui­vels sneller aan 19 goals dan Batshuayi

  19 goals in 31 interlands: Batshuayi blijft vlot scoren bij de Duivels. Zo vlot zelfs dat er van de 698 spelers die ooit voor de nationale ploeg speelden er slechts twee sneller aan meer doelpunten zaten. Robert De Veen (26 goals in zijn 23 wedstrijden tussen 1906 en 1913) en Jef Mermans (21 treffers in zijn eerste 31 matchen van 1945 tot 1951). “Ik denk niet zo veel aan die doelpunten”, zei Batshuayi gisteren. “Ik wil gewoon de ploeg helpen. Persoonlijk ben ik niet supertevreden: ik mis wat ritme én we gaven de zege weg. Het was leuk geweest voor de nieuwkomers en de supporters om te winnen.”
 1. “Met wie ik heb samengespeeld? Jérémy, Yari, Michy, Youri, Alexis,...”: dit was de passage van Evenepoel in ‘Vandaag is Rood’
  Play
  Rode Duivels

  “Met wie ik heb samenge­speeld? Jérémy, Yari, Michy, Youri, Alexis,...”: dit was de passage van Evenepoel in ‘Vandaag is Rood’

  Opvallende gast in ‘Vandaag is Rood’, de voetbaltalkshow die België - Ivoorkust omkaderde: Remco Evenepoel. De 20-jarige wielersensatie was opnieuw zijn ontwapenende zelve. Hartelijk in de omgang met iedereen, de fans uit het beperkte publiek verblijdend met selfies en handtekeningen. Aandachtig kijkend tijdens de wedstrijd. En, wanneer gastheer Stef Wauters de gewezen voetballer vroeg met welke Duivels hij nog heeft samengespeeld, bleek het om de helft van de ploeg te gaan die tegen Ivoorkust aan de aftrap stond. Evenepoel vertelde ook hoe ver hij staat in zijn revalidatie na de zware val die hij in de ravijn maakte in de Ronde van Lombardije. Hij staat vóór op het uitgetekende herstelschema, of wat had U gedacht?