De Ketelaere betrokken bij de Belgische goal in Cardiff, maar overtuigend speelde hij niet.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ketelaere betrokken bij de Belgische goal in Cardiff, maar overtuigend speelde hij niet. © Belga

Onze chef voetbal ziet dat de verjonging een proces van lange adem wordt: “2021 was geen grand cru-jaar”

Rode DuivelsHet begon mooi maar evolueerde gaandeweg naar een experimentele mik-mak waarin zelfs een poëet als Kevin De Bruyne geen orde kon brengen. Dus zal Roberto Martínez die twaalf maanden tot het WK goed kunnen gebruiken, zo ziet onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “2021 was alles bij elkaar geen grand cru-jaar. 2022 dient het jaar van het eerherstel te worden.”

6 reacties

 • luc caels

  6 maanden geleden
  N'a deze goude generatie is het voorgoed gedaan.
 • David Lievens

  6 maanden geleden
  De gouden generatie miste ook enkele toernooien. De verwachting van deze 'analist' is belachelijk hoog. De eerste keer dat hij echt met een vorm van verjonging komt, deels verplicht door de oude garde die gekwetst was of geen zin had. Deze kwalificatiecampagne had ik al veel meer jonge gasten opgesteld in de wedstrijden tegen Estland en Wit-Rusland. Zet Theate of Van Heusden dan tussen Vertonghen en Alderweireld. Laat mannen als De Ketelaere, Doku of Saelemakers meer en vooral langer invallen.
 • Marcus Camps

  6 maanden geleden
  Nieuwe gastjes inpassen, dat doe je één voor één, met een heel duidelijke taak. Als je er vijf onervaren spelers inzet, valt heel uw sterkte van wat je hebt opgebouwd op tien jaar in één klap weg. Ik heb gezien dat de jonge spelers gewoon verzopen en de ouderen eigenlijk niet echt geïnteresseerd waren in de match.
 • Luc Horemans

  6 maanden geleden
  En welk niveau hebben deze generatie dan? Hebben nog niets gewonnen, dus toch niet zo goed als men beweerd.
 • manolito vandekerkhove

  6 maanden geleden
  Idd hoe langer je met die oude paarden blijft spelen hoe moeilijker het wordt voor de jonge gasten er moest al lang nu en dan eens een jonge gast eens een vaste stek moeten hebben zoals De ketelaere, Saelemakers, Lokonga maar nee altijd maar een Mertens, Benteke, Origie, Menier de kans geven tijd voor verandering