Roberto Martínez tijdens de match tegen Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Roberto Martínez tijdens de match tegen Nederland. © PhotoNews

Onze chef voetbal verwacht niet dat Martínez plots zal doorselecteren richting WK: “De dj zou in Qatar wel eens vroeg naar huis kunnen zijn”

Rode DuivelsDe afgang van de Rode Duivels tegen Nederland zindert nog na. Dat het tegen de (sub)top van de wereld niet meer lukt, is een alarmerende constatatie. Zeker richting het WK, al verwacht onze chef voetbal Niels Poissonnier niet dat Roberto Martínez plots zal doorselecteren. “Het hele sfeertje dat vandaag rond de Duivels hangt, doet hoe dan ook denken aan vijf jaar terug”, schrijft hij. Lees hieronder de volledige analyse.

34 reacties

 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Boyata nog steeds in de ploeg...😳...! Zet een keer een ander speler op die plaats eh ! Zal weer goed worden ...🙄...😂...! Kleine nederlaag mss tegen Polen...
 • Ferdinand Drees

  2 maanden geleden
  Filip de Cock, zet Mechele, Tielemans of De Doncker in de verdediging en de afgang is nog groter. Het zijn wel goede spelers in hun ploeg maar te zwak voor internationale wedstrijden, komen snelheid en inzicht tekort. Trouwens Mechele gaat bij Brugge regelmatig de mist in. Van de 11 basisspelers kwam de meerderheid tekort. Ik vrees dat het WK te vroeg komt.
 • Frank Vermeer

  2 maanden geleden
  Dat de RD de NL niets vinden is niet relevant. Zoals Van Gaal goed uitlegde is er straks maar ongeveer een week voorbereiding mogelijk voor het WK. Deze 4 wedstrijden zijn dus een cruciaal deel van die voorbereiding en je zag dat de NL spelers zich daar bewust van zijn. Dat Martinez zijn spelers niet weet te motiveren zegt genoeg. Zeker nu de Belgen op een paar spelers na ook niet meer eerste keuze zijn bij de clubs waar ze spelen zal er een collectief moeten staan wat nooit zo is bij de RD.
 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Zelfs na een zware 1-4 nederlaag blijft die Martinez nog positief...😳...! Te gek voor woorden toch ... Wanneer gaan ze die buiten zwieren ? Vetbetaald met welke prestaties al die jaren met zo'n generatie...🙄
 • Seppe Goossens

  2 maanden geleden
  Spelers als Vertonghen zeiden voor de wedstrijd nog dat het zo speciaal was voor een vol stadion weer eens tegen Nederland te spelen. Maar ik begrijp nu van Walter De Vuyst dat heel het RD team het publiek een lekkere inmaakpartij gunde! Kijk, dat is toch mooi. Het is dan wel te hopen dat ze er met 't WK er een beetje zin in hebben, want eens zijn de excuses op.
 1. REACTIES. Alderweireld: “Ze kijken altijd met vergrootglas naar verdediging, maar voorin moet de bal beter worden bijgehouden”
  Play
  Rode Duivels
  3

  REACTIES. Alderwei­reld: “Ze kijken altijd met vergroot­glas naar verdedi­ging, maar voorin moet de bal beter worden bijgehou­den”

  Een deugddoende zege voor de Rode Duivels in Polen én nog eens de nul gehouden. “Hiermee hoef je niet te piekeren op strand, met de cocktail in de hand", zo schreef onze chef voetbal Niels Poissonnier. En hij wordt daarin bijgetreden door onder meer Toby Alderweireld en Leander Dendoncker. Al had die eerste toch ook een boodschap in huis voor de aanvallers.