Roberto Martínez, gisteren op zijn persconferentie.
Volledig scherm
PREMIUM
Roberto Martínez, gisteren op zijn persconferentie. © Photo news

Onze chef voetbal legt uit waarom Martínez ondanks zwaardere tabelhelft vol voor groepswinst gaat: “Speculeren zou indruisen tegen het eergevoel van zijn selectie”

Rode DuivelsOndanks een erg zwakke eerste helft tegen Denemarken, maakt bondscoach Roberto Martínez zich weinig zorgen over zijn Rode Duivels. “Martínez loopt ondanks al die weggegeven kansen écht wel hoog op met zijn defensie”, schrijft onze chef voetbal Stephan Keygnaert. Meer nog: de Spanjaard wil vol voor groepswinst gaan - ook al brengt ons dat in de lastige tabelhelft waarin we wellicht Italië en Frankrijk zullen moeten elimineren op weg naar de finale. En daar heeft hij een goede reden voor.

16 reacties

 • Ria Dia

  1 maand geleden
  België heeft zich tot nr 1 bekroond via een route van zwakke landen. Iedereen weet dat! Laten ze nu bewijzen dat ze ook tegen sterke landen kunnen. Onze noorderburen willen juist tegen sterke landen spelen en niet meer tegen Macedonië enz. Ze willen weten waar ze staan en dat kan alleen als je ook tegen sterke landen speelt.
 • leo Mariën

  1 maand geleden
  Groot gelijk, winnen is het enige wat telt!! Echte kampioenen rekenen niet!!
 • Erwin Van Roy

  1 maand geleden
  Peter Van Endert noem ze dan eens op die voetballers die hier in België spelen en je kunt vergelijken met Lukaku, Eden of Debruyne.
 • johan vandeweghe

  1 maand geleden
  het systeem trekt er niet op toch het zou juist omgekeerd moeten zijn !
 • Rudi Vermeulen

  1 maand geleden
  Peter? Een speler met de Belgische nationaliteit die beter is dan Lukaku, de broertjes Hazard, en Kevin? Ik sta open voor je voorstellen
 1. Martínez: "Het moment waarop ik voel dat ik niet meer kan brengen wat nodig is, zal ik de eerste zijn om de handdoek te gooien”
  Play
  Rode Duivels
  120

  Martínez: "Het moment waarop ik voel dat ik niet meer kan brengen wat nodig is, zal ik de eerste zijn om de handdoek te gooien”

  Ondanks de vroegtijdige uitschakeling van de Rode Duivels op het EK, twijfelt Roberto Martínez niet aan zijn toekomst bij de nationale ploeg. De Catalaan ligt bij de Belgische bond nog tot na het WK van 2022 in Qatar onder contract. “De teleurstelling na het verloren duel tegen Italië was groot, maar de focus ligt nu al op de WK-kwalificatiewedstrijden van september en de Final Four van de Nations League een maand later”, bekende de bondscoach tijdens een digitaal persmoment. “Pas als ik het gevoel heb dat ik niets meer kan bijbrengen, zal ik vertrekken. Ook mijn werk als technisch directeur zet ik voort. Dat is het plan.”