Roberto Martínez, gisteren op zijn persconferentie.
Volledig scherm
PREMIUM
Roberto Martínez, gisteren op zijn persconferentie. © Photo news

Onze chef voetbal legt uit waarom Martínez ondanks zwaardere tabelhelft vol voor groepswinst gaat: “Speculeren zou indruisen tegen het eergevoel van zijn selectie”

Rode DuivelsOndanks een erg zwakke eerste helft tegen Denemarken, maakt bondscoach Roberto Martínez zich weinig zorgen over zijn Rode Duivels. “Martínez loopt ondanks al die weggegeven kansen écht wel hoog op met zijn defensie”, schrijft onze chef voetbal Stephan Keygnaert. Meer nog: de Spanjaard wil vol voor groepswinst gaan - ook al brengt ons dat in de lastige tabelhelft waarin we wellicht Italië en Frankrijk zullen moeten elimineren op weg naar de finale. En daar heeft hij een goede reden voor.

16 reacties

 • Ria Dia

  1 maand geleden
  België heeft zich tot nr 1 bekroond via een route van zwakke landen. Iedereen weet dat! Laten ze nu bewijzen dat ze ook tegen sterke landen kunnen. Onze noorderburen willen juist tegen sterke landen spelen en niet meer tegen Macedonië enz. Ze willen weten waar ze staan en dat kan alleen als je ook tegen sterke landen speelt.
 • leo Mariën

  1 maand geleden
  Groot gelijk, winnen is het enige wat telt!! Echte kampioenen rekenen niet!!
 • Erwin Van Roy

  1 maand geleden
  Peter Van Endert noem ze dan eens op die voetballers die hier in België spelen en je kunt vergelijken met Lukaku, Eden of Debruyne.
 • johan vandeweghe

  1 maand geleden
  het systeem trekt er niet op toch het zou juist omgekeerd moeten zijn !
 • Rudi Vermeulen

  1 maand geleden
  Peter? Een speler met de Belgische nationaliteit die beter is dan Lukaku, de broertjes Hazard, en Kevin? Ik sta open voor je voorstellen