Onze chef voetbal over de Rode Duivels.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze chef voetbal over de Rode Duivels. © PN/HLN

Onze chef voetbal kijkt nieuwsgierig uit naar duel tegen Denemarken: “Wat is onze verdediging waard zonder Kompany?”

Rode Duivels“Dit wordt een keuring voor de defensie.” Onze chef voetbal Stephan Keygnaert zal de verdediging van de Rode Duivels - zonder Kompany of Vermaelen - vanavond in Kopenhagen met argusogen bekijken. “Het wordt een vertrouwenstest.”

6 reacties

 • Guy Moreels

  10 maanden geleden
  Kompany was een grote speler. Maar de miserie laatste matchen werd er steeds een verdediging rond hem gebouwd en...na 20 minuten moest hij dan vervangen worden. Weer gekwetst. Denk dat er in de uitgebreide kern wel vervanging gevonden zal worden. Misschien mooie dienst bewezen door te stoppen. Het EK 2021 is nog ver. Van de match vanavond verwacht ik niet veel. Gevoel dat er weinig interesse is.
 • Patrick Devogelaere

  10 maanden geleden
  3-1 ... komt niets meer van in huis, te laat voor de gouden generatie.
 • Erik Meers

  10 maanden geleden
  Er gaat niets veranderen in de verdediging , Kompany was in zijn beste periode een goede verdediger maar geen top . De laatste jaren constant in de lappenmand en als hij dan eens een wedstrijd speelde nooit 100% fit .
 • victor vandesande

  10 maanden geleden
  Ze zal beter zijn want Kompany , grote speler geweest, trekt onbexust zijn voetje terug uit vrees voor de zoveelste blessure.
 • Johan Billiet

  10 maanden geleden
  Wat een dwaze vraag...net of die verdediging mét Kompany zoveel beter was. De defensie is, na al die jaren zonder enige noemenswaardige inpassing van "nieuwe" spelers nog steeds een probleem. Hoeveel tegendoelpunten werden er al door "misverstanden" niet weggegeven...
 1. HERBELEEF. De Bilde ziet Duivels “in feeststemming” - Thorgan Hazard (knie) traint niet - Denayer: “Logisch dat ik kritiek krijg”
  Play
  Rode Duivels
  13

  HERBELEEF. De Bilde ziet Duivels “in feeststem­ming” - Thorgan Hazard (knie) traint niet - Denayer: “Logisch dat ik kritiek krijg”

  Daags voor hun afreis naar Sint-Petersburg trainden de Rode Duivels een voorlaatste keer op Belgische bodem. Hun trainingssessie stond om 11 uur op het programma. Om 14u30 was er de gebruikelijke persconferentie in Tubeke, waarbij dit keer Kevin De Bruyne en Jason Denayer aansloten. Alle ontwikkelingen rond de Duivels vandaag kan je hieronder herbeleven.
 2. Laat het echte EK beginnen: koningskoppel De Bruyne - Lukaku velt ook Finland
  Play
  Rode Duivels
  19

  Laat het echte EK beginnen: koningskop­pel De Bruyne - Lukaku velt ook Finland

  De negen op negen en de groepswinst zijn een feit. Een goal van de onvermijdelijke Lukaku werd nog afgekeurd wegens millimeterbuitenspel, toen Vermaelen kopte en Hradecky in eigen doel devieerde, was het wel prijs. Een EK-entree die kan tellen voor Vermaelen. Wat later kon de VAR het feestje van de o zo heerlijke combinatie De Bruyne - Lukaku niet meer verpesten. Oververdiende 0-2. Laat het echte EK beginnen voor de Duivels. Ze zijn er klaar voor.
 3. Degryse en Mulder zien de Rode Duivels met De Bruyne en Hazard op toerental komen: “We zijn klaar voor de zwaarste route, all the way to the final”
  Play
  Rode Duivels
  3

  Degryse en Mulder zien de Rode Duivels met De Bruyne en Hazard op toerental komen: “We zijn klaar voor de zwaarste route, all the way to the final”

  Met dank aan Kevin De Bruyne. De Rode Duivels hebben zich na een zwakke eerste helft tegen Denemarken geplaatst voor de volgende ronde van het EK. Bij de 1-2 tegen Denemarken maakte de individuele klasse van de invallers het verschil. Onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse kaartten na bij het ontbijt: “Zelden gezien dat een invalbeurt een wedstrijd zo deed kantelen.”