Dolle pret op training gisteren, met De Bruyne en Eden Hazard.
Volledig scherm
PREMIUM
Dolle pret op training gisteren, met De Bruyne en Eden Hazard. © Photo news

Onze chef voetbal gelooft niet dat Duivels vanavond zullen ‘spelen voor’ een tweede plek: “Laten we gewoon de ogen sluiten en Finland opeten als een scampi”

Rode DuivelsOnze chef voetbal Stephan Keygnaert blikt vooruit naar de laatste groepswedstrijd van de Rode Duivels, straks tegen Finland en hij vraagt zich daarbij vooral af of iedereen de gevolgen kent van een zege tegen Teemu Pukki en de zijnen. Maar speculeren op de tweede plaats? Da’s ook de oplossing niet. “Je kunt ook tegen Finland ‘spelen voor’ de tweede plaats, en kiezen voor Oranje in de kwartfinales in Bakoe. Behalve dat zoiets er heel lullig moet uitzien, motiveer je er Nederland mee, én de hele voetbalwereld zal ons misprijzen om zo weinig fair-play.”

28 reacties

 • eric polspoel

  4 maanden geleden
  Wees positief dan win je
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Wat zou er door de hoofde van de spelers zelf gaan. Als ze het verschil zien tussen de mogelijk zwakke en sterke tabelhelft. En in de wetenschap dat een 1/4 finale tegen Nederland toch goed zou moeten zijn voor minstens al een halve finale in een frissere toestand dan een tegenstrever uit de sterke tabelhelft.
 • leo Mariën

  4 maanden geleden
  Ik denk dan altijd graag terug aan het laatste WK! Door te winnen van Engeland kwamen de Belgen uit tegen Brazilië en eerlijk, die wedstrijd zal ik niet snel vergeten. Het WK hebben we niet gewonnen maar het voetbal dat ze hebben gebracht was om van te smullen. Enkel winnen mag het doel zijn, laat het rekenen maar over aan de anderen. Er is maar één weg, recht door zee!
 • Wendy Vandereyken

  4 maanden geleden
  Natuurlijk kan je niet spelen om tweede te eindigen. Maar bij groepswinst is een halve finale sowieso het hoogst haalbare. Met onze verdediging kan je één topfavoriet naar huis spelen, maar twee na elkaar, waarschijnlijk Italië en Frankrijk, is te hoog gegrepen. Italië in de kwartfinale zal sowieso al een heel zware dobber worden. We zullen op het juiste moment het geluk aan onze kant moeten hebben, en de weinige kansen die we zullen krijgen 100% benutten. En vooral een kaarsje branden !
 • Kim Pittevils

  4 maanden geleden
  In 2016 hadden we ook “de makkelijke weg” en vlogen eruit tegen Wales! Gewoon spelen straks! Als je met opzet verliest weet heel de wereld dat je te pakken bent!