Eden Hazard.
Volledig scherm
PREMIUM
Eden Hazard. © Photo News

Onversneden klasse en man van de knipoog: de erfenis van Eden Hazard die stopt bij Rode Duivels

Eden Hazard (31) stopt na veertien jaar als Rode Duivel. België zwaait een van zijn allerbeste en sierlijkste internationals ooit uit, op zijn best even ongrijpbaar als zijn luchthartige persoonlijkheid. Een blik op zijn erfenis.

11 reacties

 • Frank Waeghe

  2 maanden geleden
  Een speler die vooral te weinig uit zijn carrière haalde. Dat heeft niets met clubs en trainers te maken, maar alles met zijn gebrek aan inzet. Hazard voetbalt puur en alleen op basis van zijn talent. Hij is nooit een speler geweest die als een prof leefde. Hij heeft veel gewonnen maar had nog veel veel meer uit zijn carrière kunnen halen.
 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Met een nieuwe topcoach komt hij niet meer aan de bak bij de rode duivels...! Ooit was hij een topspeler uitstekend voetballer ...😏 Nu beter zijn schoenen aan de bak hangen en rentenieren...!
 • Olivier Haerens

  2 maanden geleden
  Hij was een uitstekende voetballer, helaas lang voor het WK begon. Toch werd hij er opgesteld ten nadele van fitte spelers. Onaanvaardbaar.
 • Andre Ooms

  2 maanden geleden
  Was zeker de kapitiensband niet waard. Met een andere coach nooit aan 100 caps geraakt.
 • Frank Vermeer

  2 maanden geleden
  Precies Gerard, de cijfers laten absoluut niet zien dat Hazard zo’n grote speler zou zijn. En cijfers liegen nu eenmaal niet. Jaren lang onterecht op een voetstuk gezet.
 1. POLL. Wie moet Eden Hazard opvolgen als aanvoerder van de Rode Duivels?
  Rode Duivels
  15

  POLL. Wie moet Eden Hazard opvolgen als aanvoerder van de Rode Duivels?

  Diegene met de meeste caps - Jan Vertonghen? Of de leider met de voeten - Kevin De Bruyne? De beslissing over wie Eden Hazard (31) opvolgt als aanvoerder wordt straks genomen door de volgende bondscoach - naam nog altijd onbekend. Bij de Rode Duivels is er immers geen vastgelegde procedure wie kapitein is. Marc Wilmots gaf Hazard in de lente van 2015 voor het eerst de aanvoerdersband, voor een oefeninterland tegen Frankrijk. Goedmakertje nadat hij hen enkele maanden eerder te kijk had gezet met een vroege wissel. Na het forfait van Vincent Kompany voor het EK werd die status definitief. Hazard zou uiteindelijk 59 keer kapitein zijn. Recordhouder.