BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ONS RAPPORT. “Geen wonder dat hij op de bank zit”: twee uitblinkers, maar ook twee buizen na Estland-België

Rode DuivelsDe Rode Duivels boekten een 2-5-zege tegen Estland. In aanvallend opzicht twee uitblinkers met een 7/10, maar defensief liet België zich meer dan eens ringeloren. In ons rapport dan ook buizen voor twee spelers die in het verdedigend compartiment veel beter kunnen. 

18 reacties

 • Guy Moreels

  2 maanden geleden
  De eerste goal, die al direct viel na een blunder in de verdediging ! Het tempo van de match was ongeveer hetzelfde van de Jupiler League. Hans Van Aken heeft een degelijke match gespeeld en heeft gescoord. Moet wel gezegd worden, dat de bal op zijn hoofd geschilderd werd. Het centrum van onze verdediging : dat was andere koek. Daar zit het pijnpunt. Tegen Tsjechië zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.
 • Francois Troch

  2 maanden geleden
  Van Aken mooie kopbal op gemakkelijke pas van Hazard voor de rest niet gezien af en toe een wandelingetje, geen internationaal, als ge niet beter kunt tegen deze ploeg, is veel te traag
 • Glenn Schokaert

  2 maanden geleden
  Ze zouden beter Courtois vervangen me ne keeper die wel nen bal pakt. Courtois heeft letterlijk niks gedaan, moest België ni kunnen scoren waren ze verloren tegen Estland haha. Hij moet er 3 pakken, hij laat er 2 binnen en dan praten mensen over hem precies of hij God is als hij in de goal staat. Pakt is Mignolet mee, die is stukken beter, zelfs Casteels is beter dan Courtois hahaha.
 • Loos Jos

  2 maanden geleden
  Jimmy, ze hebben allemaal tegen janneke en mieke gespeeld en toch was Vanaken een van de betere en Tielemans kan het ook niet.
 • Eric Bex

  2 maanden geleden
  Vanaken heeft een goal gemaakt en 2 assists gegeven. Volgens mij heeft hij dat heel goed gedaan net als een Saelemaekers trouwens. OK beiden hadden schuld aan de 1ste goal van Estland maar hoorden zonder twijfel bij de betere Belgen.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. De Bruyne: “Als ik vantevoren had geweten hoe mijn enkel er achteraf aan toe zou zijn geweest, dan had ik niet gespeeld tegen Italië”
  Play
  Rode Duivels
  30

  De Bruyne: “Als ik vantevoren had geweten hoe mijn enkel er achteraf aan toe zou zijn geweest, dan had ik niet gespeeld tegen Italië”

  Onze chef voetbal Stephan Keygnaert had voor VTM NIEUWS een exclusief en uitgebreid gesprek met Kevin De Bruyne (30). De dirigent van de Rode Duivels en Manchester City vertelde in het voetbalcentrum van Tubeke onder meer over de druk die al dan niet bestaat om de Nations League te winnen, het verliezen van de Champions League-finale en de niet al te grote ontgoocheling na de uitschakeling op het EK tegen Italië, een match die hij achteraf bekeken liever niet gespeeld had.
 3. Afgewezen door derdeklassers maar in anderhalf jaar uitgegroeid tot Rode Duivel in de Nations League: de rollercoaster van verdediger Arthur Theate
  Rode Duivels
  7

  Afgewezen door derdeklas­sers maar in anderhalf jaar uitge­groeid tot Rode Duivel: de rollercoas­ter van verdediger Arthur Theate

  Nam bondscoach Martinez hem in eerste instantie nog mee als reserve, dan is centrale verdediger Arthur Theate door het uitvallen van Thorgan Hazard plots gepromoveerd tot bankzitter bij de Rode Duivels in de Nations League. Of hoe de stoptrein waar de 21-jarige Luikenaar op zat in anderhalf jaar tijd een rotvaart kreeg. “Arthur is tot alles in staat,” gelooft zijn manager Patrick De Vlamynck.