Next Gen
Volledig scherm
PREMIUM
Next Gen © HLN

NEXT GEN, 10 om te zien voor 2026. Van de ‘partner in crime van Doku’ tot ‘Michelangelo’: zijn dit de Duivels van de toekomst?

Straks is het aan jullie, jonge garde. Na de vroege WK-exit van onze Rode Duivels moet de ‘next gen’ van het Belgisch voetbal overnemen - ‘t is tijd voor verjonging. Wij blikken al eens vooruit naar het WK 2026 met tien aanstormende talenten. Van Aster Vranckx over de partner in crime van Doku tot de toekomstige doelman van RB Leipzig. Want hoop doet leven.

16 reacties

 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  De negatieve reacties en frustraties komen weer boven. Liefst 7 van de 10 aangehaalde jonge talenten hebben een Neerpede verleden. In plaats van als voetballiefhebber blij te zijn dat een nieuwe generatie Rode Duivels klaarstaat, vervalt men liever in opgeklopte clubfrustraties. Dat durft zich dan supporters noemen. Echt zielig 🙄.
 • KRIS SEGERS

  2 maanden geleden
  Hoeveel talenten gaan er nog overblijven 2 jaar later ? Die gasten wanen zich nu al sterren maar hebben nog niks bewezen. Anderlecht bulkt al jaren van het jonge talent maar resultaten boeken ze al jaren niet meer...(van een RSCA supporter :-) Vanheusden, Xian Emmers, Bakkali allemaal toptalenten - waar spelen ze nu ? En als we dan al eens een talent hebben stopt hij al op 31j...typisch voor hem om het zo vroeg al op te geven totaal gebrek aan wilskracht, vaderlandsliefde,...
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  2 maanden geleden
  Waarom niet de volledige Next Gen-ploeg van Anderlecht bombarderen tot Rode Duivels-kern voor komende 10 jaar? En nieuw stadion bouwen in Neerpede.En Kompany als bondscoach.Let the Process start.
 • Albert Grisar

  2 maanden geleden
  Die talenten zijn absoluut niet meestal van RSCA, Anderlecht gaat die zelf elders stelen.
 • Ilse Verlinden

  2 maanden geleden
  Vandervoort? Ik mag hopen dat we betere doelmannen hebben.
 1. POLL. Wie moet Eden Hazard opvolgen als aanvoerder van de Rode Duivels?
  Rode Duivels
  15

  POLL. Wie moet Eden Hazard opvolgen als aanvoerder van de Rode Duivels?

  Diegene met de meeste caps - Jan Vertonghen? Of de leider met de voeten - Kevin De Bruyne? De beslissing over wie Eden Hazard (31) opvolgt als aanvoerder wordt straks genomen door de volgende bondscoach - naam nog altijd onbekend. Bij de Rode Duivels is er immers geen vastgelegde procedure wie kapitein is. Marc Wilmots gaf Hazard in de lente van 2015 voor het eerst de aanvoerdersband, voor een oefeninterland tegen Frankrijk. Goedmakertje nadat hij hen enkele maanden eerder te kijk had gezet met een vroege wissel. Na het forfait van Vincent Kompany voor het EK werd die status definitief. Hazard zou uiteindelijk 59 keer kapitein zijn. Recordhouder.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”