Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Meer nederlagen, meer tegendoelpunten én minder goals: cijfers tonen aan hoe het gestaag bergaf gaat met de Rode Duivels

“Élk compartiment is niet langer wat het ooit geweest is.” Onze chef voetbal windt er in zijn analyse geen doekjes om: deze topgeneratie Rode Duivels is over zijn toppunt heen. Dat is niet enkel op het veld in Qatar te zien, maar ook in de cijfers van de laatste jaren. Waar onder het bewind van Roberto Martínez lang schitterende statistieken voorgelegd konden worden, gaat het sinds 2021 gestaag bergaf. Meer nederlagen, gemiddeld minder punten per match, minder goals én meer tegendoelpunten.

12 reacties

 • Walter Poels

  2 maanden geleden
  Na het ontslag van Martinez zullen de spelers wel met hun verhaal over het wanbeleid van de coach naar buiten komen. Nu durven ze nog niet omdat ze anders niet opgesteld worden.
 • Willy Coppens

  2 maanden geleden
  Het vet is van de seep. Dat ziet een blinde. Nu alle nieuwe zonder ervaring Erin en ook een ferme pandoering erboven op. Nu nadien kunnen dan wel zeggen ik speelde ooit op een WK
 • Willem Becker

  2 maanden geleden
  Het grootste probleem van deze generatie rode duivels is, dat ze het altijd moeilijk hadden en meestal verloren tegen een top 10 land. Daardoor zijn er helaas geen prijzen gepakt.
 • Lucien Raes

  2 maanden geleden
  Gelukkig dat ze vrijdag thuis zijn, de gekte stopt en de realiteit terug is. Waren ze maar thuis gebleven. En de koning moet niet gaan , wat een besparing is in deze tijden.
 • David Speltdoorn

  2 maanden geleden
  We zijn lang nummer 1 geweest omdat we gewoon heel veel geluk hebben gehad met onze tegenstanders. Moest je continu uitkomen tegen sterkere ploegen, dan staan we een stuk lager op de wereldranglijst. De resultaten vallen nu tegen omdat de bondscoach gewoon de verkeerde mensen opstelt. Er is geen matchfitheid en geen snelheid. Tijd om de basisopstelling door mekaar te schudden en te kiezen voor jong bloed die wel die snelheid en fitheid heeft en Trossard hoort daar zeker bij.