Roberto Martínez coachte opvallend geagiteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Roberto Martínez coachte opvallend geagiteerd. © Photo news

"Laten we niet ál te gek doen": onze chef voetbal ziet hoe het publiek zijn geloof in Rode Duivels nog wat meer kwijt is, maar roept op tot kalmte

Rode DuivelsTwee opeenvolgende nederlagen voor de Rode Duivels onder Roberto Martínez. Een negatieve primeur is dat, maar onze chef voetbal Stephan Keygnaert stelt de bondscoach niet meteen in vraag. Achtergrond bij de twee nederlagen van de Rode Duivels in de Final Four van de Nations League. “De defensieve lacunes zullen in de toekomst niet zozeer opgelost moeten worden door een injectie aan individueel talent, maar dienen een collectief antwoord te krijgen. En dát is dan weer, jazeker, de verantwoordelijkheid van de coach.”

85 reacties

 • rony stokart

  3 weken geleden
  Ik stel voor alleen Hazard op te stellen. Dan krijgt hij voldoende ruimte en kan de tegenstander wel inpakken. Hup, hup Edèn (maar dan niet al te veel hé).
 • Jozef Van Mellaert

  2 maanden geleden
  Ik ben het geloof in de duivels niet kwijt. De duivels kunnen nooit een groot tornooi winnen, daarvoor is België te klein. Maar de 3e op WK , en 4e op EK en nu 4e in de nations. Vindt ik al een zeer goede prestatie van de duivels.
 • Frederik Jansens

  2 maanden geleden
  Ja Jo Huys en telkens Vanaken werd aangespeeld leed hij balverlies. Was veel slechter dan Tielemans die een goede match speelde.
 • Frederik Jansens

  2 maanden geleden
  Ik heb de wedstrijd Frankrijk-Spanje goed bekeken zondag. Frankrijk speelt ook in een 3-4-3 net als België maar als ze balverlies lijden gaan de twee wingbacks mee verdedigen en spelen ze dus met 5 vanachter. Dat doet België veel te weinig zodat topploegen de ruimte achter onze wingbacks kunnen benutten om dwars door onze verdediging heen te lopen. En Martinez doet daar al de tijd niets aan en leert niet uit zijn fouten. Buiten ermee.
 • Jo Huys

  2 maanden geleden
  ik heb streepjes gezet telkens tielemans aan de bal kwam. 19 passen achteruit, 9 vooruit (veelal als het echt niet anders kon) en vele zijwaarts. en 3 keer dat er een gevaar uit kwam, helaas voor de italianen. Geen enkele pas waar eventueel gevaar voor de belgen zou kunnen uit voorkomen. Aan de helft ben ik gestopt met mij te ergeren en op te schrijven
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. HERBELEEF. Rode Duivels zien onder meer Eden Hazard terugkeren naar hun club - Axel Witsel: “Stoppen na Qatar? Ik wil zeker doorgaan tot EK 2024"
  Play
  Rode Duivels
  25

  HERBELEEF. Rode Duivels zien onder meer Eden Hazard terugkeren naar hun club - Axel Witsel: “Stoppen na Qatar? Ik wil zeker doorgaan tot EK 2024"

  De Rode Duivels reizen zonder aanvoerder Eden Hazard, Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Dennis Praet en Jason Denayer af naar Wales, waar ze het morgenavond op de laatste speeldag in groep E van de WK-kwalificaties opnemen tegen Wales. Reservedoelman Thomas Kaminski werd in extremis opgeroepen. Roberto Martínez gaf tijdens zijn persconferentie aan dat Dante Vanzeir minuten zal maken tegen Wales. “Want dat heeft hij verdiend.”