Alexis Saelemaekers
Volledig scherm
Alexis Saelemaekers © Photo News

Jonge Duivels slikken pijnlijke nederlaag tegen Moldavië, kwalificatie voor EK nog ver weg

Jonge DuivelsDe Jonge Duivels hebben hun EK-kwalificatieduel tegen laagvlieger Moldavië met 1-0 verloren. In een voor de Belgen dramatische wedstrijd scoorde Furtuna na 38 minuten de winnende treffer voor de thuisploeg. Door de tweede nederlaag in deze EK-kwalificaties zijn de jonge Duivels nog niet zeker van kwalificatie voor het EK van komend jaar.

7 reacties

 • Peter Van der Straeten

  3 maanden geleden
  Is het mogelijk bij uw tekst steeds het classement te publiceren zodat we weten over wat we praten
 • Monique Asaert

  3 maanden geleden
  De gouden generatie is verdwenen. Over en out..
 • lucien Noreilde

  3 maanden geleden
  geen begeestering over gans de lijn stilstand verkeer zijn dat de grote talenten waar Vince zich altijd beroept en de coach ? ?
 • percy colman

  3 maanden geleden
  Laat ons nog wat genieten van ons gouden generatie,prijzen pakken of nie want daarna komt de grote leegte.
 • Eddy Lagrou

  3 maanden geleden
  zet nog een paar spelers van brussel erbij
 1. Dag op dag 12 jaar geleden: Eden Hazard debuteert bij Rode Duivels met weergaloze dribbel
  Play
  Rode Duivels

  Dag op dag 12 jaar geleden: Eden Hazard debuteert bij Rode Duivels met weergaloze dribbel

  ‘t Is vandaag dag op dag 12 jaar geleden dat Eden Hazard debuteerde als Rode Duivel. Op 19 november 2008 kreeg hij in de oefenwedstrijd in Luxemburg (1-1) 21 minuutjes van toenmalig bondscoach René Vandereycken. De Duivels konden dan wel niet winnen van de voetbaldwerg - zó lang is het dus al geleden - maar de piepjonge Eden, 17 toen, liet zich wel meteen zien met een dribbel waarbij hij drie Luxemburgers reduceerde tot kegeltjes. Iets wat later ook nog vele andere verdedigers zou overkomen.
 1. Weg met de VAR, feesten met Fellaini en niet Umtiti, maar wel Lukaku die scoort: de wensen van Eden Hazard nu hij 30 is
  Rode Duivels

  Weg met de VAR, feesten met Fellaini en niet Umtiti, maar wel Lukaku die scoort: de wensen van Eden Hazard nu hij 30 is

  Het afschaffen van de VAR, de 0-1 van Lukaku in plaats van de 1-0 van Umtiti en Juan Ramón Riquelme: Eden Hazard werd gisteren 30 en naar aanleiding van die mijlpaal gaf de flankaanvaller van Real Madrid en de Rode Duivels bij RTBF een verjaardagsinterview zoals alleen hij dat kan geven. Al was hij bij momenten ook serieus. “Als de blessures zich opstapelen, ben ik op mijn 35ste geen voetballer meer.”
 2. Onze huisanalist Marc Degryse: “Tielemans mogen we toch uitroepen tot de meest waardevolle speler van dit laatste interlandluik”
  PREMIUM
  Rode Duivels

  Onze huisana­list Marc Degryse: “Tielemans mogen we toch uitroepen tot de meest waardevol­le speler van dit laatste interland­luik”

  De Rode Duivels plaatsten zich gisteravond voor de Final Four. “Een duidelijke stap vooruit tegenover twee jaar geleden in de Nations League met die anticlimax tegen Zwitserland”, aldus onze huisanalist Marc Degryse, die de loftrompet afstak over Youri Tielemans, Romelu Lukaku en “de mannen waar we altijd op kunnen rekenen”.
 1. Zdenek Stybar: "Ik heb gewoon heel veel zin in het WK veldrijden"
  Play
  Veldrijden

  Zdenek Stybar: "Ik heb gewoon heel veel zin in het WK veldrijden"

 2. Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"
  Play

  Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"