De verdediging met Vertonghen, Alderweireld en Denayer maakte geen indruk op Degryse.
Volledig scherm
PREMIUM
De verdediging met Vertonghen, Alderweireld en Denayer maakte geen indruk op Degryse. © Photo News

“Je kan niet zomaar over die eerste helft gaan. Deze ervaren ploeg zou qua mentaliteit altíjd op niveau moeten zijn”

Rode DuivelsVoor- en nabeschouwingen over systemen en tactiek en posities: onze analist, Marc Degryse, denkt er na gisteravond het zijne van. “Kevin De Bruyne veegt alles van tafel. Deze wedstrijd wás Kevin De Bruyne. Al de rest is bijkomstig”, vertelt hij. Maar toch is Degryse na gisteren lang niet gerust, en al zeker niet over de verdediging.

11 reacties

 • Catteeuw Christophe

  1 maand geleden
  Vertongen wat was dat ? Een echte slak, en Denayer wou die eigenlijk wel spelen, elk sterk land heeft het gezien! Indd Alderweireld moet rusten.
 • Louis Jansen

  1 maand geleden
  Marc Degryse brengt een perfecte analyse,maar naast Witsel en Vermaelen zou ik ook Boyata op rechts achter laten opdraven en Alderweireld wat rust gunnen
 • marc van de poel

  1 maand geleden
  Een coach zonder goede spelers zal zelden super resultaten hebben, Paulette. Al is de luxe om De Bruyne en Hazard in te kunnen laten vallen wel een geweldige luxe. Maar het inbrengen van extra talent is ook niet altijd succesvol. Kijk maar naar Tottenham, op Antwerp vorig seizoen : Mourinho startte met al zijn grootste vedetten op de bank om het Antwerps varkentje even te wassen. In licht paniek bracht hij begin tweede helft 5 'vedetten' in, die het tij niet konden keren. Zo zie je maar.
 • Andy Staelens

  1 maand geleden
  Inderdaad, Eden Hazard heeft ook bijgedragen. Ik zeg altijd al dat hij 3 spelers weghaalt en dan komt er ruimte natuurlijk. De traptechniek van De Bruyne en de onverzettelijkheid van Lukaku. Neem daar onzichtbare stofzuiger Witsel bij en je krijgt een heel andere ploeg. De ploeg uit de eerste 45 minuten was die van de jaren 1990 - 2010! Dezelfde mentaliteit. Dus daar gaan we terug naar toe binnen 10 jaar zeker.
 • Jan Boden

  1 maand geleden
  Vergeet Lukaku niet, zonder zijn acties had De Bruyne het ook niet kunnen doen. Ook bij het doelpunt van Kevin waren de broertjes Hazard meesterlijk.