Courtois hield Chiesa met een erg knappe save van de 1-0 vlak voor de pauze.
Volledig scherm
Courtois hield Chiesa met een erg knappe save van de 1-0 vlak voor de pauze. © BELGA

Italiaanse pers: “Courtois bevestigt dat hij beste keeper ter wereld is” - “Gelukkig is België geen Spanje en viel De Bruyne slechts in”

Rode DuivelsGeen al te grote koppen in de Italiaanse pers zondag - het ging tenslotte toch maar over een troostfinale. De teneur is dat Italië een verdiende zege boekte, al beseffen ze in de laars maar al te goed dat dit Duivels waren zonder Lukaku en met De Bruyne als invaller. Lof voor Courtois, die voor Calciomercato net als Chiesa een 7 op 10 kreeg. Alleen Barella, maker van de knappe openingsgoal, kreeg meer punten.

24 reacties

 • Ferdinand Drees

  2 maanden geleden
  Van Aken stond er gisteren vanaf de eerste minuut. Het was duidelijk dat hij er niet thuishoort. Had hij niet bij Brugge gespeeld dan zou hij niet opgeroepen worden en zelfs geen gouden schoen krijgen. De coach moet karakter tonen en Tielemans, Va Aken en Trossard thuis laten.
 • Sven Demesmaeker

  2 maanden geleden
  Tegen een B-ploeg door het oog van de naald dankzij denkbeeldige strafschop en 3 keer ontsnapt door het doelkader. Die mannen spreken nogal rap over een goede wedstrijd van hun team.
 • Jacky Denayer

  2 maanden geleden
  Kunnen we eindelijk terug normaal doen en zeggen dat Belgie een topploeg heeft in de subtoppers. Neutrale supporters zeggen wel dat matchen met België steeds aangename kijkstukken zijn, dit geschreven vanuit Frankrijk
 • Gerry Hufkens

  2 maanden geleden
  Als je als thuisploeg slechts 40% balbezit hebt gehad stel ik mij de vraag hoe ze erbij komen dat ze verdiend hebben gewonnen...
 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Alleen de reactie van de Bruyne Kevin was juist en de waarheid ...👍
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Degryse kritisch voor Rode Duivels en Martínez: “Elke keer we op een toernooi tegen een groot land spelen, haken we af”
  Play
  Rode Duivels
  20

  Degryse kritisch voor Rode Duivels en Martínez: “Elke keer we op een toernooi tegen een groot land spelen, haken we af”

  Of de Rode Duivels té kritisch beoordeeld worden, wilde presentator Maarten Breckx weten van Marc Degryse tijdens de voorbeschouwing op de wedstrijd België-Estland. Neen, vond Degryse, want hij merkte dat ook de spelers kritisch zijn voor hun eigen prestaties. “Kevin De Bruyne gaf aan dat-ie zelfs in Rusland meer verwacht had en de Nations League was toch een teleurstelling”, zei hij in de studio. “Ik vond die eerste helft tegen Frankrijk ook het beste wat we in vijf jaar gezien hebben, maar een wedstrijd duurt 90 à 95 minuten. Het kan niet zijn dat het verschil tussen de eerste en tweede helft zo groot is bij een ploeg die vijf grote toernooien op rij speelt. Dat is iets voor een ploeg die net komt kijken. Martínez blijft te veel hangen bij het positieve - we moeten leren uit de fouten en beter doen. Hij pakt er altijd mee uit dat we al drie jaar nummer één van de wereld zijn. Dan moeten we de lat toch hoog leggen?”