Photo News/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News/Photo News

INTERVIEW. “Ik was niet goed genoeg.” Rode Duivel Amadou Onana over zijn atypisch pad, de kanker van zijn zus en liefde voor muziek

Rode DuivelsLa, la-la, di-di-da. Amadou Onana (21) is naast een aardig voetballer ook gezegend met een soulvolle stem. In zijn villa in Manchester speelt een pianoman uit de soundtrack van zijn leven. De rots op het middenveld van de Rode Duivels voor de komende 10 jaar vertelt open over zijn atypisch carrièrepad, gebroken harten, een afwezige vader, Kobe Bryant en de helende kracht van muziek. Zijn jullie in de mood voor de inspirerende melodieën van een doorzetter? “Mijn naam op het WK-shirt van de Duivels: dat was mijn mooiste overwinning.”

6 reacties

 • Anthony Peeters

  2 maanden geleden
  Op het veld trekt hij een beetje op een jonge radja. Tackles die vaak op het randje zijn maar een hele goede speler die ook direct draait en naar voor voetbalt! Hij laat ons Witsel heel snel vergeten!
 • phil powels

  2 maanden geleden
  Die gaat alleen nog beter worden, en hij is al de beste, superkerel!
 • Tom Luyckx

  2 maanden geleden
  Ik denk dat we met deze jongen heel goed zitten de komende 12-13 jaar. Als hij vrijwaard blijft van blessures.
 • kurt vanspringel

  2 maanden geleden
  Ne slimme jongen
 • Eric Horemans

  2 maanden geleden
  Geen gewone Amadou en ronduit spectaculair perfectionist. Ook dat zie je in zijn positie op het veld. Die gaat blijven groeien want het is zijn persoonlijkheid.