Photo News
Volledig scherm
© Photo News

INTERVIEW. “Ik gebruik mijn laptop, maar ik kruip er niet mee in bed hé”: Tedesco, de man die Rode Duivels naar nieuwe successen moet leiden

Een nieuwsflash, in de wachtkamer bij de tandarts. ‘Roberto Martínez stopt als bondscoach van België.’ Domenico Tedesco stuurt onmiddellijk een screenshot naar zijn makelaar. “Dit wil ik!” Dik twee maanden later is hij op zijn 37ste de jongste actieve bondscoach ter wereld. “Voor mij is er geen jong of oud. De besten zullen spelen.” Het relaas van zijn officiële presentatie.

37 reacties

 • dretie munkies

  1 maand geleden
  De tijd komt nog wel dat hij zijn keuze zal verwensen !
 • Geens Rik

  1 maand geleden
  Hij heeft één voordeel. Minder prijzen pakken dan Martinez kan gewoon niet.
 • stefan mortelmans

  1 maand geleden
  Hij gaat ons naar nieuwe successen leiden , heb ik iets gemist dan ? wel succes , Nr 1 op de wereld zonder 1 overwinning op een top tien land
 • michel lauwens

  1 maand geleden
  wat een reacties weer, hij zegt nergens dat er niks gaar veranderen. hij zegt de beste zullen spelen maakt niet uit jong of oud. en wat de laptop trainer betreft, Wil Still in frankrijk is ook zo een trainer geen diploma gebruikt cijfers om zijn beste team op te stellen is na 12 ongeslagen wedstrijden nu in de beker voor het eerst verslagen. geef de man een kans voor je hem afschiet
 • jan boden

  1 maand geleden
  Leeftijd mag inderdaad geen criterium zijn (Ronaldo, Modric, Messi, Pepe) maar wel de prestaties, dat heeft hij slim meegedeeld. Spelers die niet aan een tornooi kunnen beginnen, neem je beter niet mee tenzij het een lichte blessure is. Iedereen gebruikt een laptop dus die term laptoptrainer mag wat mij betreft in de prullenbak.
 1. Hoeveel Dries Mertens zit er in Leandro Trossard? “Je kan ze overal neerplanten, ze groeien toch”
  PREMIUM
  3

  Hoeveel Dries Mertens zit er in Leandro Trossard? “Je kan ze overal neerplan­ten, ze groeien toch”

  De Rode Duivels doen het zonder hun nationale troetelbeer Dries Mertens (35). Tip voor wie in een groot, nostalgisch gat dreigt te vallen: kijk met toegeknepen ogen naar Leandro Trossard. Ook een dribbelaar in zakformaat. Via de bodem van het profvoetbal de vraagtekens weggespeeld richting de Europese top. HLN sprak met drie kroongetuigen uit hun carrière met de vraag: hoeveel Dries zit er in Leandro? “Ze hebben van hun nadeel net een voordeel gemaakt.”
 2. INTERVIEW. Rode Duivel Amadou Onana over zijn opmerkelijk pad, de kanker van zijn zus en zijn liefde voor muziek: “Ben omringd door sterke vrouwen”
  PREMIUM
  Rode Duivels
  1

  INTERVIEW. Rode Duivel Amadou Onana over zijn opmerke­lijk pad, de kanker van zijn zus en zijn liefde voor muziek: “Ben omringd door sterke vrouwen”

  La, la-la, di-di-da. Amadou Onana (21) is naast een aardig voetballer ook gezegend met een soulvolle stem. In zijn villa in Manchester speelt een pianoman uit de soundtrack van zijn leven. De rots op het middenveld van de Rode Duivels voor de komende 10 jaar vertelt open over zijn atypisch carrièrepad, gebroken harten, een afwezige vader, Kobe Bryant en de helende kracht van muziek. Zijn jullie in de mood voor de inspirerende melodieën van een doorzetter? “Mijn naam op het WK-shirt van de Duivels: dat was mijn mooiste overwinning.”
 1. RECONSTRUCTIE. Hoe een bonus van 100.000 euro voor CEO Peter Bossaert de boel liet ontploffen binnen de voetbalbond
  PREMIUM
  41

  RECONSTRUC­TIE. Hoe een bonus van 100.000 euro voor CEO Peter Bossaert de boel liet ontploffen binnen de voetbal­bond

  CEO Peter Bossaert is ontslagen. Bondsvoorzitter Paul Van den Bulck verdacht Bossaert ervan dat hij z’n variabele bonus van 100.000 euro bruto quasi automatisch laat uitbetalen. Hieronder leest u hoe de spanningen binnen de bond de voorbije maanden maar bleven oplopen, tot de bom barstte. Van Roberto Martínez over het bondsgebouw in Tubize tot het dramatische niveau van de videoref: in de wondere wereld van het Belgisch voetbal heeft alles verband met mekaar.