DC United
Volledig scherm
PREMIUM
© DC United

INTERVIEW. Christian Benteke, ‘vergeten’ Duivel in de VS: “Het WK? Niet het gevoel dat keuzes gemaakt worden op basis van mijn prestaties”

RODE DUIVELSChristian Benteke (31), de ietwat vergeten spits van de Rode Duivels. Over voetballen in ‘the USA’, Wayne Rooney, het WK en zijn relatie met bondscoach Roberto Martínez: “Of ik ‘m gesproken heb voor ik bij DC tekende? Helemaal niet. Eigelijk praten we niet zoveel met mekaar.”

17 reacties

 • Francis smet

  3 maanden geleden
  Een Eden Hazard met één been zal zelfs nog mee mogen van Martinez. Daar tellen de gespeelde minuten bij zijn club niet voor !
 • Davy Meganck

  3 maanden geleden
  Ik ga zeker kijken kan ik nog eens goed lachen met de oudjes op het veld.
 • eric meers

  3 maanden geleden
  Roberto Martínez zijn vriendjes mogen mee of ze nu fit zijn of niet of ze een prijs pakken of niet maakt niet uit zolang hij zijn willetje maar kan opdringen is hij content
 • Henk Hugaerts

  3 maanden geleden
  Benteke je bent top man.
 • Guillaume Bastings

  3 maanden geleden
  Martinez neemt liever zijn grote vriend Hazard mee, ook al zal die weinig actie laten zien.
 1. POLL. Wie moet Eden Hazard opvolgen als aanvoerder van de Rode Duivels?
  Rode Duivels
  15

  POLL. Wie moet Eden Hazard opvolgen als aanvoerder van de Rode Duivels?

  Diegene met de meeste caps - Jan Vertonghen? Of de leider met de voeten - Kevin De Bruyne? De beslissing over wie Eden Hazard (31) opvolgt als aanvoerder wordt straks genomen door de volgende bondscoach - naam nog altijd onbekend. Bij de Rode Duivels is er immers geen vastgelegde procedure wie kapitein is. Marc Wilmots gaf Hazard in de lente van 2015 voor het eerst de aanvoerdersband, voor een oefeninterland tegen Frankrijk. Goedmakertje nadat hij hen enkele maanden eerder te kijk had gezet met een vroege wissel. Na het forfait van Vincent Kompany voor het EK werd die status definitief. Hazard zou uiteindelijk 59 keer kapitein zijn. Recordhouder.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. EXCLUSIEF. Martínez ziet Hazard maar op één manier comeback maken bij Rode Duivels: “Mijn droom is dat hij terugkeert voor de Olympische Spelen”
  Play
  RODE DUIVELS
  14

  EXCLUSIEF. Martínez ziet Hazard maar op één manier comeback maken bij Rode Duivels: “Mijn droom is dat hij terugkeert voor de Olympische Spelen”

  “Bedankt voor jullie liefde. Ik ga jullie missen.” Het gonsde meteen na het WK al van de geruchten, maar op 7 december kondigde hij het ook zelf aan op sociale media: Eden Hazard zwaait af bij de Rode Duivels. Het einde van een tijdperk. Een comeback zit er volgens Roberto Martínez ook niet meteen in, zo vertelt hij in een exclusief interview met HLN en VTM Nieuws. Al ziet hij één “fantastische” mogelijkheid om Hazard nog eens in het truitje van de nationale ploeg te zien.