Jérémy Doku werd maandag wel ingeënt.
Volledig scherm
Jérémy Doku werd maandag wel ingeënt. © BELGA

Hoofd werkgroep vaccinatie over Rode Duivels die geen vaccin willen voor EK: “Ze zijn beschermd. Spelers, coach en bond zijn pro-vaccinatie”

Rode DuivelsHet bericht als zou amper de helft van de Rode Duivels een coronavaccin willen voor de aftrap van het EK voetbal, moet genuanceerd worden. Dat zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de werkgroep vaccinaties. “Een aantal spelers was al gevaccineerd in het buitenland, anderen hebben recent Covid doorgemaakt en zijn zo enkele maanden beschermd. Het gaat slechts om één of twee spelers die zich niet wil laten vaccineren. Vannamiddag verduidelijkt de voetbalbond een en ander op een persconferentie.

23 reacties

 • Eddy De Wulf

  6 maanden geleden
  Uit respect zouden ze zich moeten vaccineren, not dus
 • LUC WULLAERT

  6 maanden geleden
  Krijgen in alles hun gelijk en voorkeursbehandelingen
 • stefan crama

  6 maanden geleden
  Geen vaccin, geen EK. Duidelijk toch.
 • Thomas Vandevelde

  6 maanden geleden
  Uiteraard vormen zij die al COVID gehad hebben en zo sportief (en jong) zijn risico. Waarom vaccineert men eerst de oudste van de bevolking, degene die bij wijze van spreke morgen kunnen sterven van ouderdom? Omdat zij ook het grootste risico lopen. Ik sta men vaccin met alle plezier af aan mensen die het wel kunnen gebruiken
 • Moniek Smets

  6 maanden geleden
  Zij die zich niet willen inenten niet laten spelen , ikhoop van harte dat ze op het EK in de eerste ronde er uitleggen .
 1. HERBELEEF. Rode Duivels zien onder meer Eden Hazard terugkeren naar hun club - Axel Witsel: “Stoppen na Qatar? Ik wil zeker doorgaan tot EK 2024"
  Play
  Rode Duivels
  25

  HERBELEEF. Rode Duivels zien onder meer Eden Hazard terugkeren naar hun club - Axel Witsel: “Stoppen na Qatar? Ik wil zeker doorgaan tot EK 2024"

  De Rode Duivels reizen zonder aanvoerder Eden Hazard, Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Dennis Praet en Jason Denayer af naar Wales, waar ze het morgenavond op de laatste speeldag in groep E van de WK-kwalificaties opnemen tegen Wales. Reservedoelman Thomas Kaminski werd in extremis opgeroepen. Roberto Martínez gaf tijdens zijn persconferentie aan dat Dante Vanzeir minuten zal maken tegen Wales. “Want dat heeft hij verdiend.”
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Balans van Martínez in kwalificatiewedstrijden is indrukwekkend, blijft dat ook zo tegen Wales? “We zijn aan onze stand verplicht om te winnen”
  Rode Duivels
  17

  Balans van Martínez in kwalifica­tie­wed­strij­den is indrukwek­kend, blijft dat ook zo tegen Wales? “We zijn aan onze stand verplicht om te winnen”

  Voor de derde keer op rij hebben de Rode Duivels zich onder Roberto Martínez comfortabel geplaatst voor een groot toernooi. Ook in de verplichte nummertjes laten de Duivels onder deze bondscoach geen steken vallen, in tegenstelling tot sommige andere grote voetballanden. “Enkel met volle focus kun je deze cijfers halen”, weet een trotse Martínez.