Al tijdens België-Canada zat het duidelijk scheef in de spelersgroep, bewijst deze discussie tussen Alderweireld en De Bruyne.
Volledig scherm
PREMIUM
Al tijdens België-Canada zat het duidelijk scheef in de spelersgroep, bewijst deze discussie tussen Alderweireld en De Bruyne. © AP

Hoe krijgen Rode Duivels alle neuzen weer snel in winnende richting? “Laat ze elkaar nu eens grondig hun gedacht zeggen - zónder Martínez in de buurt”

Zelfs nu, na de ontluisterende nederlaag tegen Marokko, blijft bondscoach Martínez volhouden dat alles weer goed komt met de Rode Duivels. Al lijkt de waarheid helemaal anders. De verdediging noemt de aanval “te slap”, het middenveld vindt de verdediging dan weer “te traag” en volgens sterspeler Kevin De Bruyne is de ploeg tout court “te oud” om nog wereldkampioen te worden. Hoe krijg je zo'n toxische sfeer toch nog gekeerd richting Kroatië? We vroegen het aan drie experten in groepsdynamiek.

36 reacties

 • Raoul Rouma

  2 maanden geleden
  Met de nodige centen en premies misschien, degene die denken dat ze voor ons land voetballen vergeet het. En volgens mij heeft onze coach in de gaten dat hij moet gaan, dus legt hij het initiatief bij de voetbalbond(centjes). Alles in deze "gewezen sport" draait om geld.
 • Richard Tolenaars

  2 maanden geleden
  Het grote probleem is, de staf van 41 man (jawel41) is te klein.
 • Tony Raman

  2 maanden geleden
  De neuzen zullen Donderdag wel in dezelfde richting zijn, richting Belgium.
 • Herman Van Arendonk

  2 maanden geleden
  Het is nu te laat om echt iets te verbeteren aan dit elftal. Martinez kan nog een keer de opstelling maken. Na het WK Martinez ontslaan, en de bezem door de selectie.
 • maxim vanderveken

  2 maanden geleden
  Het wordt is tijd dat de echte leider in het team zijn aanvoerdersband opeist bij de trainer ipv kado geven aan Hazard met de hoop dat hij nog gaat flitsen.
 1. EXCLUSIEF. Martínez vertelde Rode Duivels al na Marokko dat hij zou stoppen: “Dat was lastig, ik kreeg m’n emoties niet meer onder controle”
  Play
  RODE DUIVELS
  24

  EXCLUSIEF. Martínez vertelde Rode Duivels al na Marokko dat hij zou stoppen: “Dat was lastig, ik kreeg m’n emoties niet meer onder controle”

  Roberto Martínez verraste iedereen op zijn persconferentie na het gelijkspel tegen Kroatië, en de WK-uitschakeling: “Dit was mijn laatste wedstrijd als bondscoach van de nationale ploeg.” In een exclusief interview met HLN en VTM Nieuws vertelt Martínez nu dat hij die beslissing al na de verloren wedstrijd tegen Marokko aan z’n groep meedeelde: “De spelers wisten dus in zekere zin dat het mogelijk de laatste wedstrijd was die ze voor mij zouden spelen.” Een boodschap die hem heel zwaar viel.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Van ingenieur bij Mercedes tot ‘laptopcoach’ bij de Rode Duivels: het privéleven van onze nieuwe bondscoach Domenico Tedesco (37)
  PREMIUM

  Van ingenieur bij Mercedes tot ‘laptop­coach’ bij de Rode Duivels: het privéleven van onze nieuwe bondscoach Domenico Tedesco (37)

  Geboren in Italië, getogen in Duitsland en straks hopelijk geslaagd in België. Hoewel Domenico Tedesco amper 37 is, heeft hij al een opmerkelijk leven achter de rug. Enkele stevige porren bleken hoogstnodig om de luie scholier om te toveren tot een industrieel ingenieur, die zelfs een tijd werkte op het Mercedes-hoofdkwartier in Stuttgart. Waar hij zowaar de liefde vond bij een accordeoniste. Privéportret van onze nieuwe bondscoach, net als voorganger Martinez een zelfuitgeroepen “familieman”.