BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Hoe denken ze bij Europa’s vijf grootste sportkranten over de Rode Duivels? “Pak die prijs, het is nu of nooit”

Rode DuivelsDe G5. Dat zijn Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk en Duitsland. De vijf grote voetbalnaties in Europa. Samen goed voor 9 van de 15 EK’s, 7 tweede plaatsen en 9 halve finales als eindstation. Letterlijk en figuurlijk de Grote Vijf. Maar hoe kijken zij naar de Rode Duivels? Volgt er deze zomer na die ene tweede plaats (1980), en die ene derde stek (1972) eindelijk een oppergaai? De beste voetbaljournalisten van de grootste voetbalkranten uit de G5 geloven er alvast in. “Dit is hét moment voor België.”

4 reacties

 • eric debanne

  1 maand geleden
  Ik vrees ervoor dat het " nooit " zal worden Een keer we tegen grote landen moeten is het gedaan ...! Italië Frankrijk en Duitsland zijn de grote favorieten ...
 • Johan hendrickx

  1 maand geleden
  Denil, als je een prijs wil pakken maakt het niet uit tegen wie je moet spelen, met rekenen kom je er niet. Voor de finale moet je sowieso tegen enkele toplanden spelen!
 • dretie munkies

  1 maand geleden
  Die zogenaamde beste voetbaljournalisten slaan er evengoed naast als de Belgische pers : de verwachtingen zijn te hoog en dan weten we ondertussen al hoe het gaat : Evenepoel ging de Giro winnen en Hooverphonic het Eurovisiesongfestival !
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Met wat pech kom je als winnaar van groep B uit tegen de derde van groep F. En dat wordt dan Frankrijk, Duitsland of Portugal. Dan kan je ook weer snel terug thuis zijn.