Herbeleef de definitieve selectie voor het WK

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Geen Simons
Ook de kapitein van Club Brugge werd niet geselecteerd door Wilmots. "Ik heb het zwaar gehad om hem niet te selecteren. Daarnet heb ik hem gesproken via de telefoon. Hij was teleurgesteld."

photo_news
Volledig scherm
© photo_news

"Origi is zoals Benteke"
Dé verrassing in de selectie is Divock Origi. "Hij is de spits die het dichtst bij het profiel van Benteke komt", vertelde Wilmots op de persconferentie. "Hij is 19 jaar, het is ook toekomstgericht. De keuze was snel gemaakt."

Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Geen Nainggolan
De spelers van AS Roma zit slechts bij de reserven. "Dat is logisch als je kijkt naar mijn middenveld", aldus Wilmots. "Ik heb Junior Malanda toch ook niet opgeroepen?"

"Januzaj brengt klasse bij"
"Die jongen heeft enorm veel talent", vertelde Wilmots over Januzaj. "Hij kan ook op rechts spelen, waar we enkel De Bruyne hebben. De kans dat hij speelt in Brazilië is klein, maar hij is mee om ervaring op te doen."

Doelmannen
Courtois, Mignolet, Casteels/Proto
Verdedigers:
Alderweireld, Kompany, Vandenborre, Vermaelen, Vertonghen, Lombaerts, Van Buyten, Ciman
Middenvelders
Witsel, Defour, Fellaini, Dembélé, Chadli, De Bruyne
Aanvallers
Lukaku, Origi, Eden Hazard, Mertens, Mirallas, Januzaj
Reserven
Nainggolan, Pocognoli, Thorgan Hazard, Gillet, Batshuayi, Van Damme

Definitieve selectie
Marc Wilmots liet eerder verstaan slechts 26 spelers te selecteren omdat hij zijn groep voor het WK zo goed als zeker weet. Nu stuurt de bondscoach een tweet de wereld in waarin hij dertig spelers zal selecteren. Vier doelmannen, twintig veldspelers en zes reserven. We krijgen zo meteen dus al de definitieve selectie voor het WK. Spannend!

Spanning loopt op
Nog iets minder dan een uur en we weten wie er een zeer grote kans maakt op het WK en wie zijn wereldbekerdromen mag opbergen. De spanning loopt nu toch wel op. Volgens Jean Derycke van L'Avenir straks trouwens mogelijk "een grote verrassing in de voorselectie".

© Bart Leye
Volledig scherm
© © Bart Leye

Diabolica
Hét gadget van het WK voetbal in Brazilië zou wel eens van Belgische makelij kunnen zijn. De Diabolica is een klein toetertje dat een hels kabaal kan maken. "Zoals het nu loopt, gaan we er een miljoen verkopen", zeggen Henegouwenaars David Dos Santos en Fabio Lavalle.

Bart Leye
Volledig scherm
© Bart Leye

32 slogans
De landen hebben gisteren hun slogans bekendgemaakt. Dat de één al wat origineler is dan de ander kan u zelf hier uit opmaken.

Slogan WK-bus
De FIFA heeft gisteren de 32 slogans voor de spelersbussen bekendgemaakt. Supporters konden de voorbije weken stemmen op drie motto's die in Brazilië de officiële bus van de deelnemende landen siert. Voor de Rode Duivels werd het: "Verwacht je aan het onmogelijke!". Helaas is dat een slechte vertaling uit het Frans: "Attendez-vous à l'impossible!". In correct Nederlands (en zonder dit gallicisme) moet het "Verwacht het onmogelijke!" zijn. Lees er hier meer over.

FIFA.com/Hyundai
Volledig scherm
© FIFA.com/Hyundai

Wie komt er nog bij?
Rond 14u krijgen we daar het antwoord op, maar het kan geen kwaad om al een beetje te speculeren. Marc Wilmots gaat voor een preselectie van 26 spelers. Eerder gaven we u al de 22 'zekerheden', nu laten we u kiezen uit 13 kanshebbers. Wie zou ù kiezen?
Doelmannen
Proto, Bossut
Verdedigers
Gillet, Vanden Borre, Meunier, Pocognoli
Middenvelders
Nainggolan, Thorgan Hazard
Aanvallers
Vossen, Mboyo, De Camargo, Batshuayi, Origi

Batshuayi en De Camargo zijn twee kanshebbers
Volledig scherm
Batshuayi en De Camargo zijn twee kanshebbers © belga

Duivels nog tot 2019 op Heizel
Gisteren werd bekend dat het Koning Boudewijnstadion of de 'Heizel' nog tot 2019 de heimat zal zijn voor de Rode Duivels. De vorige overeenkomst liep nog tot 2017, maar werd met twee jaar verlengd. Lees er hier meer over.

22 'zekerheden'
Volgens de redactie van Het Laatste Nieuws zijn er al 22 namen waarop u uw geld kan inzetten dat ze meegaan naar Brazilië. Hieronder kan u het illustere lijstje zien. Bent u het eens of oneens? Laat het ons gerust weten bij de reacties!
Doelmannen
1.Courtois, 2.Mignolet, 3.Casteels
Verdedigers
4.Ciman, 5.Kompany, 6.Van Buyten, 7.Alderweireld, 8.Vermaelen, 9.Lombaerts, 10.Vertonghen
Middenvelders
11.Simons, 12.Witsel, 13.Defour, 14.Dembélé, 15.Fellaini, 16.De Bruyne, 17.Chadli
Aanvallers
18.Eden Hazard, 19.Lukaku, 20.Mertens, 21.Mirallas, 22.Januzaj

Wilmots begon deze belangrijke dag alvast met het feliciteren van twee jarigen: spits Romelu Lukaku, na het uitvallen van Christian Benteke zijn belangrijkste speerpunt, en Piet Huys, de man die de persoonlijke agenda van de bondscoach beheert.

geen oudere berichten

Voorbeschouwing

Vanmiddag om 14 uur maakt bondscoach Marc Wilmots zijn voorselectie voor het WK voetbal in Brazilië bekend. Wilmots zal op dat moment de namen van 26 spelers opsommen die vanaf volgende week maandag de WK-voorbereiding zullen aanvatten. Maandag 2 juni wordt vervolgens de definitieve 'Dag des Oordeels'. Dan vallen een doelman en twee veldspelers af, en weten we welke 23 spelers straks naar Brazilië afreizen.

Uiteraard volgen we bij HLN.be de ontwikkelingen rond de voorselectie van Wilmots op de voet. In de loop van de dag mag u op deze plaats regelmatig updates verwachten. De persconferentie van de bondscoach is vanaf 14 uur ook te volgen via een livestream.