Wales WAL
1
EINDE
1
België BEL
 • 32' Goal Kieffer Moore
 • Kevin De Bruyne Goal 12'

Héérlijke goal De Bruyne schaars Belgisch hoogtepunt in Wales: Duivels niet verder dan draw

Rode DuivelsVoor spanning moest je dinsdagavond in Rotterdam en niet in Cardiff zijn. Want België-Wales leverde een salonremise op. Wales blij met het nodige punt, experimentele Duivels alleen voor de pauze op niveau. Eens te meer onder regie van een toen briljante De Bruyne, maker van een al even briljante goal. Een vermijdbare tegengoal zorgde voor de tweede draw in deze campagne, waardoor we mogelijk de eerste plaats op de FIFA-ranking kwijt zijn. Maar toch alweer 20 op 24. Op naar Doha.

19 reacties

 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Het supertalent van Brugge, CDK, mocht zijn kunnen tonen. Conclusie: niet gezien! Volkomen terecht van Martinez dat hij hem maar een invaller vond. Overroepen speler.
 • Christiaan GOETHALS

  2 maanden geleden
  Op 1 staan is de weerspiegeling van de waarde van de RD. Het is een opsomming van goede resultaten. Om een WK of EK te winnen moet je geluk hebben , een slecht moment kan fataal zijn en is niet altijd de beste ploeg die met de eer gaat lopen, Griekenland indachtig.
 • jean panis

  2 maanden geleden
  Volgens de kenners hier zou De Ketelare al 2 jaar vaste waarde moeten zijn bij de duivels en dat terwijl zijn eigen zo genaamde top coach amper 1 jaar voluit in hem geloofd
 • Kjell Van daele

  2 maanden geleden
  Hopelijk word mignolet niet meer oproepen, kasteels em zelz zijn veel beter, mignolet kon dan 2 keer spelen en hem loopt weg
 • Thierry Maenhaut

  2 maanden geleden
  Hoe sneller hoe liever, worden we verlost van deze in competente trainer! Nr1 van de FIFA stelt niks voor als ge niet van de toplanden kunt winnen. Mss een goeie peoplesmanager, maar tactisch is hij GEBUISD.
 1. HERBELEEF. Rode Duivels zien onder meer Eden Hazard terugkeren naar hun club - Axel Witsel: “Stoppen na Qatar? Ik wil zeker doorgaan tot EK 2024"
  Play
  Rode Duivels
  25

  HERBELEEF. Rode Duivels zien onder meer Eden Hazard terugkeren naar hun club - Axel Witsel: “Stoppen na Qatar? Ik wil zeker doorgaan tot EK 2024"

  De Rode Duivels reizen zonder aanvoerder Eden Hazard, Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Dennis Praet en Jason Denayer af naar Wales, waar ze het morgenavond op de laatste speeldag in groep E van de WK-kwalificaties opnemen tegen Wales. Reservedoelman Thomas Kaminski werd in extremis opgeroepen. Roberto Martínez gaf tijdens zijn persconferentie aan dat Dante Vanzeir minuten zal maken tegen Wales. “Want dat heeft hij verdiend.”
 2. Onze chef voetbal ziet dat de verjonging een proces van lange adem wordt: “2021 was geen grand cru-jaar”
  PREMIUM
  Rode Duivels

  Onze chef voetbal ziet dat de verjonging een proces van lange adem wordt: “2021 was geen grand cru-jaar”

  Het begon mooi maar evolueerde gaandeweg naar een experimentele mik-mak waarin zelfs een poëet als Kevin De Bruyne geen orde kon brengen. Dus zal Roberto Martínez die twaalf maanden tot het WK goed kunnen gebruiken, zo ziet onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “2021 was alles bij elkaar geen grand cru-jaar. 2022 dient het jaar van het eerherstel te worden.”