Franse analisten hakken nu al in op ‘dikke nekken’ van Rode Duivels: “Belgen gaan snel terug thuis zijn om frieten te eten”

L'Equipe du soirDe Rode Duivels hebben nog maar één match gespeeld op dit EK, maar het eerste mediatieke relletje met de Fransen is al een feit. Analisten van L’Equipe konden in hun talkshow ‘s avonds een uitspraak van Thomas Meunier maar erg matig appreciëren. Onze rechterflankspeler had na de 3-0 tegen de Russen gewoon gezegd dat het bijzonder moeilijk zou worden om dit België te kloppen. In de show luidt het eensluidend dat de Belgen nu al een dikke nek hebben. Via Twitter reageert Meunier erg cynisch.

146 reacties

 • Tim Candaele

  1 maand geleden
  Haha. Wij zijn door tegen Portugal en zei liggen eruit tegen het kleinere Zwitserland
 • Wim Verstappen

  2 maanden geleden
  De Fransen laten zich wel kennen. Nu zegt nr. 1 in het wereldklassement echter bitter weinig omdat het bepaald geen gewogen ranking is als bij Tennis. Genoeg vriendschappelijk oefenen tegen mindere tegenstanders en een keer gunstig loten helpt al. Belangrijker is dat België een goede ploeg heeft, dus uitgaan van eigen kracht.
 • PAUL vancraenenbroeck

  2 maanden geleden
  waar spelen de meeste belgen? Wel bji de grootste clubs in het buitenland met dit jaar enkele winnaars van de landstitel, waar staan de fransen buites hun miljoenenclub PSG?
 • Jack Langeveld

  2 maanden geleden
  Kinderachtig van die Fransen. Maar enige voorzichtigheid is wel op z’n plaats. Rusland kon er natuurlijk helemaal niets van. Ik ben benieuwd hoe België voor de dag komt tegen een betere tegenstander. Ik vond ze nog niet top om eerlijk te zijn.
 • Davy Baert

  2 maanden geleden
  In voetbal moet je ook veel geluk hebben en derde plaatsen zijn ook prijzen
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Na amper 4 minuten: Chadli snelst vervangen invaller ooit bij Rode Duivels én in EK-geschiedenis
  Rode Duivels
  9

  Na amper 4 minuten: Chadli snelst vervangen invaller ooit bij Rode Duivels én in EK-geschiede­nis

  Amper vier minuten duurde de invalbeurt van Nacer Chadli tegen Italië. De flankspeler kwam na 69 minuten Thomas Meunier vervangen, maar moest zelf vier minuten later opnieuw naar de kant. Een blessure in de dij, zo gaf hij aan. Dennis Praet was zijn vervanger. Chadli was in zijn korte periode wél bijna goed voor een assist, maar Lukaku noch Hazard kon zijn voorzet afwerken. De Rode Duivel krijgt zo het record op zijn naam voor kortste invaller die opnieuw wordt gewisseld bij de Duivels. Hij neemt het record af van Christophe Lepoint. Die kwam in 2010 tegen Finland tussen de lijnen, om een kwartier later een zware knieblessure op te lopen. Het is tevens de snelst vervangen wisselspeler ooit in de EK-geschiedenis.