Vincent Kompany.
Volledig scherm
Vincent Kompany. © VTM

EXCLUSIEF. “Periode bij Anderlecht was super succesvol, al ben ik alleen met die mening”: Vincent Kompany komt terug op vertrek bij paars-wit

Rode DuivelsVincent Kompany (36) begint dit weekend met Burnley aan de tweede seizoenshelft in de Championship. VTM Nieuws en HLN zochten hem in Engeland op om in een exclusief gesprek te praten over zijn vertrek bij Anderlecht, de vroegtijdige uitschakeling van de Rode Duivels op het WK in Qatar én het feit dat hij genoemd wordt als een van de mogelijke opvolgers voor Roberto Martínez. “Ik, de nieuwe bondscoach? Daar ga ik nooit iets over zeggen.”

34 reacties

 • Guido van driel

  5 uur geleden
  Als je zelf dikwijls genoeg zegt dat je succesvol bent ga je dat na een tijdje ook geloven. De realiteit is dikwijls anders.
 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Neen, Kompany staat zeker niet alleen met zijn conclusie. Hij heeft op 3 jaar méér getoond als trainer dan sommigen op hun ganse carrière. Hij deed elk jaar beter met beperkte middelen én vooral mooi attractief voetbal. Véél ploegen hadden beslist willen tekenen bij het seizoen om 3de te worden en de bekerfinale te spelen. Kompany moet zéker géén trainer worden van de Rode Duivels. Hier wordt hij de grond ingeboord uit pure frustratie. Een groter voetballand kan wél natuurlijk.
 • Roger De Win

  2 maanden geleden
  Kompany heeft 360 wedstrijden voor Man City gespeeld (niet 53!).
 • Michel Beys

  2 maanden geleden
  Het is nu het moment om Kompany bondcoach te maken. Binnen een paar jaar kan de bond hem niet meer betalen.
 • Jan Janssens

  2 maanden geleden
  En zo iemand moet de nieuwe bondscoach worden? De Heer beware ons...