Roberto Martinez
Volledig scherm
PREMIUM
Roberto Martinez © Photo News

Exclusief interview met Roberto Martínez: “Ik was tot dusver zeer goedkoop en loyaal. Nu is het anders”

Rode DuivelsRoberto Martínez (46) wandelt elke ochtend met zijn dochtertje Luella (5) naar school in Waterloo, hooguit vijf minuutjes stappen – “Mijn mooiste moment van de dag”, lacht de bondscoach. Zo ook gistermorgen, daags na de 6-1-zege tegen Cyprus en de historische EK-kwalificatiecampagne. “‘Daddy, how many goals did you make last night?’, vroeg Luella mij. Toen ik ‘6’ antwoordde, was de reactie: ‘Oh...’ Het klonk alsof miss het niet voldoende vond. (lacht)” Wordt België straks Europees kampioen? The Dreams Starts Now. 

48 reacties

 • Kristof Breskens

  3 jaar geleden
  Erwin Van Roy, u bent het EK van 1980 vergeten, nog steeds onze beste prestatie ooit. Met een veel minder begaafde spelersgroep. Daarna nog eens de halve finale van het WK in 1986. Maar Guy Thijs stond dan ook een trapje of 2 hoger dan middenmoter Martinez. Hem moest je niet leren dat je soms een plan B nodig hebt. Herinner je je hoe hij in de 1/8 ste finale tegen Rusland plots de hele ploeg omgooide en jonkies als De Mol en Vervoort zich onsterfelijk maakten.
 • Kristof Breskens

  3 jaar geleden
  Middelmatige trainer. Is er tot nu toe nog niet in geslaagd om de prestaties van Van Moer en co op het EK van 1980 (finale !) te evenaren. Misschien zal het in juni eindelijk zo ver zijn, maar heb er een slecht oog in. Werkt met vaste mannetjes (Lukaku, Witsel) die koste wat het kost moeten spelen en heeft dus geen plan B wanneer er uiteindelijk tegen een goede ploeg met een goede verdediging zal moeten gespeeld worden en men het niet zal halen met een counterspits en met pasjes in de breedte..
 • Rik Cappelle

  3 jaar geleden
  Heel juist Diego. Nergens vind je grotere azijnpissers dan hier bij de reacties. Allemaal personen die een grondige hekel aan zichzelf hebben en dikke sukkelaars eerste klas. Jaloers tot en met.
 • rudiger cloots

  3 jaar geleden
  als je de nummer een van de wereld bent speel je altijd tegen janneke en mieke volgens miij.
 • Willy Scholaart

  3 jaar geleden
  het is niet moeilijk als je als trainer over een selectie zeer goede spelers beschikt die bijna allemaal bij grote ploegen spelen en goede trainers hebben, het is niet hij die het doet maar zijn spelers, we gaan eens kijken binnen een jaar of vijf zes als de toppers er uit zijn.
 1. Spaanse pers zag hoe Hazard van het veld getrapt werd (“explosieve cocktail”), Nederlandse media aan de klaagmuur: “Voetbal van soms ultieme onhandigheid”
  Rode Duivels
  44

  Spaanse pers zag hoe Hazard van het veld getrapt werd (“explosieve cocktail”), Nederland­se media aan de klaagmuur: “Voetbal van soms ultieme onhandig­heid”

  Nederland-België leverde allesbehalve spektakel op. Nooit een Derby der Lage Landen uit de oude doos. Dat zagen ook de Nederlandse media. De vergelijking met de 1-4-overwinning van Oranje in Brussel werd snel gemaakt: “Topploeg België nam de wedstrijd een stuk serieuzer dan in juni.” In de Spaanse pers werd de match van Eden Hazard duchtig geanalyseerd. Dat resulteerde in opnieuw weinig leuk leesvoer.