Pool via REUTERS
Volledig scherm
© Pool via REUTERS

Een statistiek die doet vrezen: Duivelse aanval is slechtste van de klas, Italianen achterin dan weer veruit de primus

Rode DuivelsEen statistiek die we vrijdag naar de prullenbak kunnen verwijzen? Als we op ‘Expected Goals’ afgaan, ziet het er niet goed uit voor onze Rode Duivels. Van de kwartfinalisten op dit EK creëren ze de minste scoringskansen waaruit een doelpunt wordt verwacht. Italië, morgen de volgende tegenstander, geeft er dan weer het minste weg. En één land lijkt een garantie op animo.

16 reacties

 • André Christiaens

  3 maanden geleden
  Hoge en diepe ballen droppen tussen de middenlijn en de grote baklijn is het beste wapen om de Italianen te verschalken,je moet geen 1-2 spelen tegen die stampers. eens ze achter komen zullen de stampers en trekker naar boven komen. Van avond zal snelheid en slim zijn zege vieren, en spelen wij de halve finale.
 • Johan Billiet

  3 maanden geleden
  Is normaal als je steeds zijwaarts en achteruit speelt en zo snel mogelijk de verantwoordelijkheid wil afgeven om met de bal wat te doen. In de praktijk speelt België zonder aanval (afgezien van regelmatig een stereotiep balletje naar de enigste spits Lukaku), gebruikt zelden de volle ruimte op de flanken, en loopt zich dan steeds vast in het middenveld waar de bal zo verloren gaat. Vrijdag over en out en hopelijk daarna een Duitser trainer om de voorbereiding op WK 24 te kunnen aanvatten..
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Niet het aantal kansen maar het aantal afgewerkte kansen is belangrijk. Mbappé kreeg veel kansen, maar scoorde geen enkel doelpunt.
 • Sobek Wessels

  3 maanden geleden
  Voetbal is 50% puur geluk hebben en Kleine landen , natie's worden ALTIJD benadeeld door de Fifa en Uefa ..de scheidsrechters en VAR zijn NIET neutraal maar krijgen van Hogerhand opdracht om op een bepaalde manier te fluiten ... Wij zien die beelden ook op TV maar toch zijn de beslissingen van de VAR soms helemaal niet te begrijpen zoals de Elleboogstoot van Pepe op Torgan !!? Dat is Altijd Rood ! En 10 sec aan het shirt van Rom hangen ..voor mij was dat minsten Geel en Rood mocht ook !
 • frank Van den Abbeele

  3 maanden geleden
  Dit is nu eens een zinloze statistiek. Belgie scoort nu al ca. 30 wedstrijden na elkaar met een duizelingwekkend doelpunten saldo.we hebben dit ek al 8 keer gescoord op 4 wedstrijden.hoezo vrezen ?? Ik zie een dodelijk efficiënte ploeg met een enorm scorende vermogen.benieuwd wat dat geeft tegen een ploeg die amper 1 doelpunt tegen kreeg over een gelijkwaardig aantal matchen