Na de wedstrijd (4-0 voor de Portugezen) maken Stijnen en Ronaldo een praatje.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de wedstrijd (4-0 voor de Portugezen) maken Stijnen en Ronaldo een praatje. © belga

Een reconstructie van de rel rond Stijn Stijnen en Cristiano Ronaldo in 2007: “De bond panikeerde, maar wij waren niet onder de indruk”

Rode Duivels‘Cristiano zó fel aanpakken, dat hij na twee minuten van het veld moet worden gevoerd’. Eén uit de context getrokken quote en Stijn Stijnen (40) was wereldnieuws. De ex-doelman blikt terug op de laatste Portugal-België (4-0) met inzet in 2007: “Zélfs het hotelpersoneel deed vijandig tegen mij.”

8 reacties

 • George Haymann

  4 weken geleden
  Zulke uitspraken doe je niet, zegt heel veel over je mentaliteit. dit heeft niets te maken met je mening zeggen. Stijnen is ongeveer overal met ambras weggegaan, niet moeilijk met zulke mentaliteit.
 • danny suenaert

  1 maand geleden
  Stijnen was echt wel een goede keeper! Iemand die zijn mening durft zeggen zo zijn er nu te weinig imo. Meunier is ook zo iemand. Stijnen heeft ook gelijk België laat veel te veel ruimte in de rug van de wingbacks en als je dan 3 slakken centraal hebt kan dat problemen opleveren. Waarom het systeem niet eenmalig aanpassen? Ofwel de wingbacks een beetje lager houden dan sta je vaak met 5 vannachter maar de Portugezen staan wel met 6 op een lijn dus geen schande toch.
 • Jonathan Loterman

  1 maand geleden
  Ik ken de twee stijnens een beetje persoonlijk en vindt het top kerels, zijn mannen die hun gedacht durven te zeggen ook al staat het u niet aan.
 • Johan hendrickx

  1 maand geleden
  Geen vergelijk mogelijk tussen die 2.. Stijnen is nooit een topper geweest, Ronaldo is dat nog altijd na zovele jaren.
 • Richard Tolenaars

  1 maand geleden
  Stijnen is enkel in het nieuws geweest door conflicten die hij bijna overal had.
 1. Rode Duivels vannacht al geland op Charleroi, spelers verlaten meteen Basecamp in Tubeke en trekken huiswaarts
  Play
  RODE DUIVELS
  1

  Rode Duivels vannacht al geland op Charleroi, spelers verlaten meteen Basecamp in Tubeke en trekken huiswaarts

  De Rode Duivels zijn in het holst van de nacht geland op de luchthaven van Charleroi, enkele uren na hun pijnlijke uitschakeling tegen Italië. Daarna ging het rechtstreeks naar het Basecamp in Tubeke, waar een handvol supporters hun helden, ondanks de nederlaag, toch kwamen opwachten. De Duivels trokken meteen na aankomst huiswaarts. Sommige fans hoopten nog een handtekening te scoren, maar enkel bij Jason Denayer hadden ze succes. De rest van de Rode Duivels verliet Tubeke zo snel mogelijk, ongetwijfeld zwaar ontgoocheld.
 2. Na amper 4 minuten: Chadli snelst vervangen invaller ooit bij Rode Duivels én in EK-geschiedenis
  Rode Duivels
  9

  Na amper 4 minuten: Chadli snelst vervangen invaller ooit bij Rode Duivels én in EK-geschiede­nis

  Amper vier minuten duurde de invalbeurt van Nacer Chadli tegen Italië. De flankspeler kwam na 69 minuten Thomas Meunier vervangen, maar moest zelf vier minuten later opnieuw naar de kant. Een blessure in de dij, zo gaf hij aan. Dennis Praet was zijn vervanger. Chadli was in zijn korte periode wél bijna goed voor een assist, maar Lukaku noch Hazard kon zijn voorzet afwerken. De Rode Duivel krijgt zo het record op zijn naam voor kortste invaller die opnieuw wordt gewisseld bij de Duivels. Hij neemt het record af van Christophe Lepoint. Die kwam in 2010 tegen Finland tussen de lijnen, om een kwartier later een zware knieblessure op te lopen. Het is tevens de snelst vervangen wisselspeler ooit in de EK-geschiedenis.