Na de wedstrijd (4-0 voor de Portugezen) maken Stijnen en Ronaldo een praatje.
Volledig scherm
PREMIUM
Na de wedstrijd (4-0 voor de Portugezen) maken Stijnen en Ronaldo een praatje. © belga

Een reconstructie van de rel rond Stijn Stijnen en Cristiano Ronaldo in 2007: “De bond panikeerde, maar wij waren niet onder de indruk”

Rode Duivels‘Cristiano zó fel aanpakken, dat hij na twee minuten van het veld moet worden gevoerd’. Eén uit de context getrokken quote en Stijn Stijnen (40) was wereldnieuws. De ex-doelman blikt terug op de laatste Portugal-België (4-0) met inzet in 2007: “Zélfs het hotelpersoneel deed vijandig tegen mij.”

8 reacties

 • Lieve Burssens

  1 maand geleden
  Zulke uitspraken doe je niet, zegt heel veel over je mentaliteit. dit heeft niets te maken met je mening zeggen. Stijnen is ongeveer overal met ambras weggegaan, niet moeilijk met zulke mentaliteit.
 • danny suenaert

  1 maand geleden
  Stijnen was echt wel een goede keeper! Iemand die zijn mening durft zeggen zo zijn er nu te weinig imo. Meunier is ook zo iemand. Stijnen heeft ook gelijk België laat veel te veel ruimte in de rug van de wingbacks en als je dan 3 slakken centraal hebt kan dat problemen opleveren. Waarom het systeem niet eenmalig aanpassen? Ofwel de wingbacks een beetje lager houden dan sta je vaak met 5 vannachter maar de Portugezen staan wel met 6 op een lijn dus geen schande toch.
 • Jonathan Loterman

  1 maand geleden
  Ik ken de twee stijnens een beetje persoonlijk en vindt het top kerels, zijn mannen die hun gedacht durven te zeggen ook al staat het u niet aan.
 • Johan hendrickx

  1 maand geleden
  Geen vergelijk mogelijk tussen die 2.. Stijnen is nooit een topper geweest, Ronaldo is dat nog altijd na zovele jaren.
 • Richard Tolenaars

  1 maand geleden
  Stijnen is enkel in het nieuws geweest door conflicten die hij bijna overal had.
 1. “Italië heeft Ferrari, Versace, Gucci, Prada, Vespa. Wij hebben Lukaku”: onze chef voetbal legt (alle) hoop bij spits van Inter
  PREMIUM
  Rode Duivels
  39

  “Italië heeft Ferrari, Versace, Gucci, Prada, Vespa. Wij hebben Lukaku”: onze chef voetbal legt (alle) hoop bij spits van Inter

  “Forza Lukaku!” Onze chef voetbal Stephan Keygnaert legt (al) zijn eieren in het mandje van Romelu Lukaku, maar ook de aan- of afwezigheid van Kevin De Bruyne en Eden Hazard wordt volgens hem straks cruciaal voor de Rode Duivels - ook al heeft bondscoach Martínez zijn huiswerk voor Italië al láng geleden gemaakt. “Je kunt een tijdrit maandenlang keer op keer verkend hebben tot in de kleinste details, maar als je de dag van de chronorit met een fiets zonder derailleur moet rijden, is de kans reëel dat je niet zult winnen”, klinkt het onder meer.
 2. Martínez: "Het moment waarop ik voel dat ik niet meer kan brengen wat nodig is, zal ik de eerste zijn om de handdoek te gooien”
  Play
  Rode Duivels
  120

  Martínez: "Het moment waarop ik voel dat ik niet meer kan brengen wat nodig is, zal ik de eerste zijn om de handdoek te gooien”

  Ondanks de vroegtijdige uitschakeling van de Rode Duivels op het EK, twijfelt Roberto Martínez niet aan zijn toekomst bij de nationale ploeg. De Catalaan ligt bij de Belgische bond nog tot na het WK van 2022 in Qatar onder contract. “De teleurstelling na het verloren duel tegen Italië was groot, maar de focus ligt nu al op de WK-kwalificatiewedstrijden van september en de Final Four van de Nations League een maand later”, bekende de bondscoach tijdens een digitaal persmoment. “Pas als ik het gevoel heb dat ik niets meer kan bijbrengen, zal ik vertrekken. Ook mijn werk als technisch directeur zet ik voort. Dat is het plan.”
 1. Onze chef voetbal hoopt dat bondscoach Martínez nu durft doorselecteren naar Qatar: “De eliminatie komt niet als een volslagen verrassing, toch?”
  PREMIUM
  Rode Duivels
  55

  Onze chef voetbal hoopt dat bondscoach Martínez nu durft doorselec­te­ren naar Qatar: “De eliminatie komt niet als een volslagen verrassing, toch?”

  Loopt onze Gouden Generatie van de Rode Duivels nu écht op z'n einde, na de nederlaag tegen Italië? Voor onze chef voetbal lijdt dat nog weinig twijfel. Met het oog op het WK in Qatar is er nood aan een frisse wind. De vraag stelt zich of bondscoach Roberto Martínez enkele van zijn trouwe strijders durft loslaten.
 2. Wat een domper! Rode Duivels verliezen van energiek Italië en zien EK eindigen in kwartfinales
  Play
  Rode Duivels
  139

  Wat een domper! Rode Duivels verliezen van energiek Italië en zien EK eindigen in kwartfina­les

  De EK-droom is abrupt voorbij. Geen halve finale. De Belgische pijnpunten blootgelegd door een sterkere en meer dynamische Squadra. Met dank aan de verrassende uitblinker Jérémy Doku, dat het nog zo’n nagelbijter werd in de Allianz Arena. Het was zijn flits die de Rode Duivels op slag van rusten hoop bracht. De penalty van Lukaku zorgde voor de aansluiting (2-1), de gelijkmaker van Romelu bleef steken op Spinazzola. Zonde, maar verdiend voor Italië. Het WK in de winter van 2022 dan maar? Met of zonder Martínez.