AFP/PN
Volledig scherm
© AFP/PN

Duivels tegen Portugal van Ronaldo in achtste finale, daarna wachten Italië en mogelijk Frankrijk of Spanje

Rode DuivelsDuitsland heeft de scheve situatie tegen Hongarije deels rechtgetrokken: 2-2. Waardoor het België - Portugal wordt in de achtste finale zondag in Sevilla. De Rode Duivels zullen dus ‘giant killer’ moeten zijn, willen ze Europees kampioen worden. Door de nederlaag van Polen tegen Zweden en de vernedering van Slovakije door Spanje, leverde groep E geen beste derde af. Gevolg: België neemt het zondag op tegen de derde uit de ‘groep des doods’: het Portugal van huidig EK-topschutter Cristiano Ronaldo.

299 reacties

 • Marc Laeremans

  1 maand geleden
  Als supporter steun ik de rd ten volle. Ze zullen moeten strijden en bewijzen dat ze het waard zijn om door te gaan. En hopelijk staan zondag de voetbalgoden aan onze kant.
 • André Christiaens

  1 maand geleden
  Er was geen enkele andere reeks dan de reeks F waar drie wereldtop ploegen elkaar moesten bekampen. Nu moeten wij tegen nummer drie uit die reeks en hebben nog niet de helft van de punten wat de RD hebben behaalt in hun reeks en daar hebben ze toch voor moeten zwoegen. Alleen moeten de RD aantreden met leeuwen en leeuwen die voor 100% willen strijden om EK kampioen te worden. Maar de vraag rijst, mag België van de UEFA wel het kampioenschap winnen, ik heb al veel cadeaus gezien van de ref..s.
 • Henkie Janssen

  1 maand geleden
  Portugal stelt niks, we gaan dit EK met 2 vingers in de neus winnen
 • Jos Vannuffelen

  1 maand geleden
  @ Pierre Verpriest, hadden ze dan moeten verliezen tegen Finland? Er zijn wel supporters die veel geld hebben uitgegeven om die match te kunnen bijwonen.
 • LUC VAN DER VEKEN

  1 maand geleden
  Volgens deze titel zijn de Belgen reeds gewonnen tegen Portugal?
 1. Rode Duivels vannacht al geland op Charleroi, spelers verlaten meteen Basecamp in Tubeke en trekken huiswaarts
  Play
  RODE DUIVELS
  1

  Rode Duivels vannacht al geland op Charleroi, spelers verlaten meteen Basecamp in Tubeke en trekken huiswaarts

  De Rode Duivels zijn in het holst van de nacht geland op de luchthaven van Charleroi, enkele uren na hun pijnlijke uitschakeling tegen Italië. Daarna ging het rechtstreeks naar het Basecamp in Tubeke, waar een handvol supporters hun helden, ondanks de nederlaag, toch kwamen opwachten. De Duivels trokken meteen na aankomst huiswaarts. Sommige fans hoopten nog een handtekening te scoren, maar enkel bij Jason Denayer hadden ze succes. De rest van de Rode Duivels verliet Tubeke zo snel mogelijk, ongetwijfeld zwaar ontgoocheld.
 2. Zelfs vandaag speelde Martínez nog mentaal spelletje: basiself met Doku pas uur voor de match bekend
  PREMIUM
  Rode Duivels
  2

  Zelfs vandaag speelde Martínez nog mentaal spelletje: basiself met Doku pas uur voor de match bekend

  Il segreto. Het geheim. Tot in het extreme bewaard – pas om 19u50 raakte de basiself van de Duivels bekend. Bijna een halfuur later dan de vorige vier Belgische duels op dit EK. Met De Bruyne in de basis en Doku in de plaats van Eden Hazard, niet eens voldoende fit om op de bank te zitten. Ziehier hoe Martínez al dagenlang onder de huid van Mancini probeerde te kruipen.