AFP/PN
Volledig scherm
© AFP/PN

Duivels tegen Portugal van Ronaldo in achtste finale, daarna wachten Italië en mogelijk Frankrijk of Spanje

Rode DuivelsDuitsland heeft de scheve situatie tegen Hongarije deels rechtgetrokken: 2-2. Waardoor het België - Portugal wordt in de achtste finale zondag in Sevilla. De Rode Duivels zullen dus ‘giant killer’ moeten zijn, willen ze Europees kampioen worden. Door de nederlaag van Polen tegen Zweden en de vernedering van Slovakije door Spanje, leverde groep E geen beste derde af. Gevolg: België neemt het zondag op tegen de derde uit de ‘groep des doods’: het Portugal van huidig EK-topschutter Cristiano Ronaldo.

299 reacties

 • Marc Laeremans

  1 maand geleden
  Als supporter steun ik de rd ten volle. Ze zullen moeten strijden en bewijzen dat ze het waard zijn om door te gaan. En hopelijk staan zondag de voetbalgoden aan onze kant.
 • André Christiaens

  1 maand geleden
  Er was geen enkele andere reeks dan de reeks F waar drie wereldtop ploegen elkaar moesten bekampen. Nu moeten wij tegen nummer drie uit die reeks en hebben nog niet de helft van de punten wat de RD hebben behaalt in hun reeks en daar hebben ze toch voor moeten zwoegen. Alleen moeten de RD aantreden met leeuwen en leeuwen die voor 100% willen strijden om EK kampioen te worden. Maar de vraag rijst, mag België van de UEFA wel het kampioenschap winnen, ik heb al veel cadeaus gezien van de ref..s.
 • Henkie Janssen

  1 maand geleden
  Portugal stelt niks, we gaan dit EK met 2 vingers in de neus winnen
 • Jos Vannuffelen

  1 maand geleden
  @ Pierre Verpriest, hadden ze dan moeten verliezen tegen Finland? Er zijn wel supporters die veel geld hebben uitgegeven om die match te kunnen bijwonen.
 • LUC VAN DER VEKEN

  1 maand geleden
  Volgens deze titel zijn de Belgen reeds gewonnen tegen Portugal?
 1. Na amper 4 minuten: Chadli snelst vervangen invaller ooit bij Rode Duivels én in EK-geschiedenis
  Rode Duivels
  9

  Na amper 4 minuten: Chadli snelst vervangen invaller ooit bij Rode Duivels én in EK-geschiede­nis

  Amper vier minuten duurde de invalbeurt van Nacer Chadli tegen Italië. De flankspeler kwam na 69 minuten Thomas Meunier vervangen, maar moest zelf vier minuten later opnieuw naar de kant. Een blessure in de dij, zo gaf hij aan. Dennis Praet was zijn vervanger. Chadli was in zijn korte periode wél bijna goed voor een assist, maar Lukaku noch Hazard kon zijn voorzet afwerken. De Rode Duivel krijgt zo het record op zijn naam voor kortste invaller die opnieuw wordt gewisseld bij de Duivels. Hij neemt het record af van Christophe Lepoint. Die kwam in 2010 tegen Finland tussen de lijnen, om een kwartier later een zware knieblessure op te lopen. Het is tevens de snelst vervangen wisselspeler ooit in de EK-geschiedenis.
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.