“Duivels kregen workshop over ‘do's-and-don'ts’ in Qatar”: bond reageert op nieuws dat spelersvrouwen welkom zijn op WK

Rode DuivelsExtra stimulans om de tweede groepsmatch tegen Marokko op het WK voetbal tot een goed einde te brengen. Erna mogen de Rode Duivels hun partners, kinderen en ouders verwelkomen in het Hilton Salwa Beach Resort, de Belgische uitvalsbasis in Qatar aan de Perzische Golf. Ze mogen er ook de nacht doorbrengen. De kosten voor vlucht en transport ter plaatse zijn wel voor eigen rekening: de bond legt geen charter in. Het is voorlopig het enige familiale bezoekmoment dat op de planning staat. Marketingdirecteur Manu Leroy: “Martínez ziet zijn spelers ook als mensen.”

33 reacties

 • Jean Gallet

  5 maanden geleden
  Oproep aan de spelers: Weiger te spelen in Qatar.
 • adri zuiderwijk

  5 maanden geleden
  Mooi gebaar vd bond dat ze erop gehamerd hebben dat de mensen rechten worden gerespecteerd in het Hilton, moet indruk hebben gemaakt bij de sjeiks...
 • domien deschutter

  5 maanden geleden
  Thuis na poulefase is ook goed he
 • jacques vermeersch

  5 maanden geleden
  Met het loon van hun echtgenoot kunnen zij dat zeker betalen hoor
 • Tamara Thys

  5 maanden geleden
  Dat kunnen ze wel zelf betalen, denk ik dan. Met het “loontje” dat hun man verdient, komen ze de rest van hun leven niets tekort .
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Het eerste gesprek met Kevin De Bruyne als nieuwe aanvoerder van de Rode Duivels: “Zolang ik plezier blijf hebben, blijf ik international”
  32

  Het eerste gesprek met Kevin De Bruyne als nieuwe aanvoerder van de Rode Duivels: “Zolang ik plezier blijf hebben, blijf ik internatio­nal”

  Kevin De Bruyne is officieel aangeduid als nieuwe aanvoerder van de Rode Duivels. De middenvelder van Manchester City zegt in een exclusief gesprek met HLN en VTM dat hij de jongeren bij de hand wil nemen, om zo de toekomst van de Rode Duivels te verzekeren. “Ik heb er een goed gevoel bij.” Daarnaast heeft De Bruyne het ook over nieuwe bondscoach Domenico Tedesco - “een moderne coach” - en de gestopte internationals als Hazard, Alderweireld en Mignolet.
 3. Frank Vercauteren pareert kritiek op selectie Rode Duivels: “Als we alleen doen wat de clubs willen, hebben we een groot probleem”
  29

  Frank Vercaute­ren pareert kritiek op selectie Rode Duivels: “Als we alleen doen wat de clubs willen, hebben we een groot probleem”

  Geen eerste selectie zonder controverse. Maar technisch directeur Frank Vercauteren, intussen een maand in dienst bij de KBVB, verdedigde de keuze voor de 24 Rode Duivels die bondscoach Domenico Tedesco selecteerde: “Ik sta voor 200% achter alle namen.” En voorts: “Wat gebeurd is in Qatar, is gebeurd. Wij moeten nu zorgen voor een nieuwe start en nieuwe schwung.”